2012-05-11 431 views
朋友介紹黎到中環呢間上樓既日本串燒店~地方不大, 但感覺很好~ 有室外食飯既地方~ 天氣涼既時候o係室外食飯係不錯既選擇~叫左幾種串燒: 豚肉蘆筍卷, 雞皮, 牛舌, 雞皮鮮蝦卷, 白鱔, 粟米, 免治雞肉棒~ 芝士年糕, 羊架, 飯團 ( 明太子, 三文魚), 炸薯球豚肉蘆筍卷, 雞皮, 牛舌 - 店員 ( 應該是老闆吧?!) 仔細介紹~ 熱食牛舌, 軟林林, 入口好香~ 雖然好多油, 但真係好好味~! 雞皮好脆, 雖然好肥,都食左2粒~豚肉蘆筍卷反而變得平平無奇~ 不過不失凍豆腐又滑又凍~ 加上蔥油, 味道不錯~雞皮鮮蝦卷, 白鱔, 粟米 - 雞皮鮮蝦卷 - 意外地好味~ 外面脆脆既雞皮包住入面既鮮蝦~ 正~ 白鱔不見得有驚喜~ 羊架 - 羊架 - 好香~冇蘇味. 炸薯球 - 好多料~ 一炸完就上菜~ 好味~飯團 ( 明太子, 三文魚) - 明太子..始終冇辦法找回在日本食明太子飯團既味道~ 可惜~坐到最後, 老闆突然話請我地食生果~ (多謝)地方雖少, 人手其實好充足~反而覺得好似太多~可能剛好食飯當晚冇乜人..所以侍應都比較得閒..企晒o係度望住...有點怪怪..
朋友介紹黎到中環呢間上樓既日本串燒店~

凍豆腐又滑又凍~ 加上蔥油, 味道不錯~
羊架 - 羊架 - 好香~冇蘇味.
炸薯球 - 好多料~ 一炸完就上菜~ 好味~
坐到最後, 老闆突然話請我地食生果~ (多謝)

地方雖少, 人手其實好充足~反而覺得好似太多~

可能剛好食飯當晚冇乜人..所以侍應都比較得閒..企晒o係度望住...有點怪怪...

總而言之~ 我會再黎的~ =)

2012-05-10
$270 (Dinner)
  • 雞皮鮮蝦卷
  • 牛舌