2024-03-07 40 views
上次去完太和食好野既時候,又比我發現到一間感覺幾型格既西餐廳,今日經開附近就過黎試試佢先,門面裝飾係以藍色作主調的英式扒房,牆上的金牛裝飾,靜係睇門口同入面好多牛🦬🐃🐂🐄裝飾就知道依間餐廳主打牛肉見到佢有兩個晚餐,我地就叫左一個每人$398 既SET DINNER頭盤簡左凱撒沙律(雞)🥗新鮮雞肉同新鮮蔬菜,搭配上酥脆的沙拉菜葉和濃郁的凱撒沙拉醬。雞肉蓬鬆嫩滑。薄切牛肉片配火箭菜🥓牛肉片的質感柔軟,口感嫩滑,牛肉鮮味與火箭菜的微苦味相互融合,帶來一種濃郁而平衡風味。頂級牛肝菌忌廉湯🐃牛肝菌的獨特香氣與忌廉的濃厚口感相融合,好濃郁既味道。湯的質感滑順,每一啖都散發出濃郁的牛肝菌香氣。龍蝦濃湯🦞湯的口感濃郁而濃稠,龍蝦既鮮甜味係湯入得到了很好的展現。好重龍蝦味好濃郁。仲有兩件多士,用上應該係牛骨髓同牛油結合放入牛骨度搽上件多士度,依個配搭幾有驚喜慢煮美國安格斯七打牛柳🐂牛肉經過慢煮後,保持肉質既柔軟度同水分,每一啖都能感受到牛肉的鮮美和順滑。這道菜以優質既安格斯牛肉為基礎,配上適度的調味和烹飪技巧,展現了牛肉的原始風味和質感,再加上特調出黎既醬汁,令牛味更昇華到另一個層次烤龍蝦尾意粉配西班牙

頭盤簡左凱撒沙律(雞)🥗

薄切牛肉片配火箭菜🥓

頂級牛肝菌忌廉湯🐃

龍蝦濃湯🦞

慢煮美國安格斯七打牛柳🐂

烤龍蝦尾意粉配西班牙紅蝦汁🦞
龍蝦尾肉質鮮嫩,烤製後散發出誘人香氣,配上濃郁西班牙紅蝦汁。意粉質感彈牙掛邊,依個我地都好鐘意。

飲品方面叫左
MEDIUM🥃
依杯飲品結合了CAMPARI,RUM和7UP,呈現出一種中度的口感同風味。CAMPARI帶來了微苦特色,RUM增添了一絲的深度和香甜,而7UP則為整杯飲品增添了一點清爽氣息唔會過重酒味。

LOVE🍹
依杯飲品以士多啤梨、薄荷和奶為基礎。士多啤梨帶來了自然甜味和豐富的果香,薄荷則為整杯飲品增添了一絲清新氣息。加上奶令到整杯飲品更加濃郁順滑。

Dining Offer
Tasting Event