2019-09-12
_話說我幾鐘意食韓燒,平時經過好多次,今次係第一次去,點好餐後,店員會準備所有小菜同醬汁,最重點既一樣野係小菜任食,對小菜狂熱者黎講真係福音,食肉配埋菜先解到膩。呢到好適合偶然想耍廢既人用餐🤣,是因店員會由頭幫你燒到尾,你只需要靜靜的坐係到等食。.✅ 弘大2套餐 ($400)帶子、烤牛肉、牛舌、紫菜卷飯、炒年糕凍檸茶 ($23)米水 ($23).烤帶子易咬彈牙,鮮味一般。牛舌係最重牛香,咬落口感岩岩好,牛肉係肥牛部分,烤到香口,店員烤到差不多熟時,會用紙巾抹一抹油,配埋大量生菜同小菜,感覺健康左。.熟食部分,紫菜卷飯同平時一樣,用料亦夠,有美乃滋配埋。炒年糕一拉起芝士拉絲就治癒🤤🤤,年糕魚糕同蔬菜類,唔會話太辣,可能因為有芝士平衡下,食到尾幾膩,真心要食多幾條菜中和番。.飲品方面,個人建議揀咩都好,唔好選米水呢類咁細罐,雖則好好飲,但一罐超市只買5蚊,心理突然有啲唔平衡😅,加上一罐捱唔到成餐飯。.(附送:甜品一份)刨冰底似酸奶feel,面上灑滿左黃豆粉,鋪左椰果、麻糬同紅豆,淋一大堆煉奶,燒完烤就係需要一個咁既冰品,可以👌🏻!_⭐️需加一服務費
✅ 弘大2套餐 ($400)
帶子、烤牛肉、牛舌、紫菜卷飯、炒年糕
凍檸茶 ($23)
米水 ($23)
熟食部分,紫菜卷飯同平時一樣,用料亦夠,有美乃滋配埋。 炒年糕一拉起芝士拉絲就治癒🤤🤤,年糕魚糕同蔬菜類,唔會話太辣,可能因為有芝士平衡下,食到尾幾膩,真心要食多幾條菜中和番。
(附送:甜品一份)
_
⭐️需加一服務費