FEAST (Food By EAST)

Restaurant: FEAST (Food By EAST)
Offer: Cathay members can link a card to earn up to HKD4 = 2 miles via Card Linked Earn. T&C apply.
Terms & Details:
  • Members wishing to use Card Linked Earn must link eligible Visa and MasterCard credit and debit cards to their membership account.
  • Cathay members may earn Asia Miles with Card Linked Earn by paying for eligible purchases with Linked Payment Cards through Apple Pay, Google Pay and Samsung Pay. However, Cathay members will not be able to earn Asia Miles with Card Linked Earn with third party platforms such as Alipay, Wechat Pay and Paypal.
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1mile dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 10 working days after each eligible dining transaction. .
2025-04-05 1251 views
位於太古的FEAST餐廳真係一個令人滿足嘅選擇!呢度嘅半自助餐選擇多元化,無論前菜、主菜定甜品都令人眼花繚亂。🍴首先,海鮮拼盤絕對係亮點之一,鮮甜嘅蝦、肥美嘅青口同埋螺肉,配埋酸辣醬,味道層次豐富,食完令人回味無窮🦐。壽司區亦都好吸引,有新鮮嘅三文魚壽司、壽司卷同埋其他精緻選擇,每一啖都充滿日式風味🍣。主菜方面,炒麵配上鮮嫩雞肉同彩椒,賣相吸引之餘,仲充滿香氣。麵條口感爽滑,加埋湯汁嘅提味,真係一流!🍜至於甜品部分更係不得不提!焦糖燉蛋表面焦脆,內裡香滑;朱古力慕斯入口即化,濃郁得嚟唔會過甜,完美收尾🍮🍫。整體而言,FEAST餐廳以高質素食物同豐富選擇俘虜咗我嘅胃!✨

首先,海鮮拼盤絕對係亮點之一,鮮甜嘅蝦、肥美嘅青口同埋螺肉,配埋酸辣醬,味道層次豐富,食完令人回味無窮🦐。壽司區亦都好吸引,有新鮮嘅三文魚壽司壽司卷同埋其他精緻選擇,每一啖都充滿日式風味🍣。

1K
首先講下個環境。地方唔算大,所以人數都無咁多,變相整體感覺好闊落舒服又靜 👍🏻 光暗對我地黎講岩岩好。食物選擇看似好少但樣樣都可以話係簡而精。前菜方面,除咗有凍海鮮沙律之外,仲有唔同款嘅小碟,同埋壽司刺身。強烈建議小碟同刺身share食,如果唔係食完前菜已經飽左一半🤣 食唔落main & dessert 啦 😏Main 方面 原本係10個 options 依加得返6個。無左我想食嘅duck但放心!更正嘅都仲係到👍🏻 豬牛(waygu / rib eye)羊魚龍蝦都有。我地大部人都選左Tenderloin Of Australian Wagyu Beef /rib eye,其餘選左sea bass 🐟/lobster 🦞龍蝦 rib eye 配粗同幼薯條而 我個人中意Wagyu Beef 係 potato galette,食落又脆口又滿足😌 加上用左忌廉菠菜襯托但又無搶風頭 nice~ 出面好多配菜或者汁都over 左啲或似side dish 多過balance整個dish🥩 Char-grilled Prime Rib Eye Steak (280g) 肉芯grill得啱啱好,外緣位就

Char-grilled Prime Rib Eye Steak (280g) 肉芯grill得啱啱好,外緣位就熟左少少,肉感彈牙而且肉味非常濃郁!

Grilled Whole Boston Lobster Thermidor (+$70)
Size都好大隻,最正係佢既忌廉汁,味道好香而且同龍蝦好夾👏🏻

甜品section 都幾滿足,唔係得個樣!仲有homemade gelato 🍧 而且有奶茶味!個味一啲都唔假 ❤️ 佢會轉唔係成日都有。

侍應好有禮貌,收碟同補食物都快手。Semi-buffet Dinner 正價788 但上官網或其他第三方好多時都有promotion 。例如OpenRice 25% off ,CP值高,食完會想再嚟 ✨
2025-02-22 6210 views
第一次寫食評,本身都上openrice望咗,見都幾多人講話性價比唔高,但都諗住過嚟望吓先再決定食唔食。今次係食semi-buffet lunch,入到reception位遠遠見到有海鮮station,問咗話今日有蠔、蝦、青口、翡翠螺,諗住用openrice優惠$440都可以試試,點知真係中伏 😒上述講嘅海鮮唔知係咪為咗要去咗啲腥味,沖水沖到咩味都冇,全部都勁淡味,連啲北寄貝、魷魚刺身都係咁,反而salad bar啲醃三文魚超鹹 🤮 但係salad都可以接受,有3-4款左右。前菜仲有生牛肉他他、三文魚抹醬呢兩個都ok。主菜我同老公分別叫咗個烤西冷牛扒同一個米蘭式牛仔扒,個牛扒其實就係平時去食自助餐嗰個hot station/meat station通常都有嘅切片牛扒,連個厚度都差唔多。老公切咗啲俾我試,有啲硬,不過有可能係因為我老公要食7成熟 🤣 我叫嗰個米蘭式牛仔扒就唔comment啦,因為我大鄉里出城第一次食呢道菜,所以我唔知佢正常應該係咩樣or咩味,不過我只可以話唔合我胃口,成份扒我食咗應該1/5都冇。甜品選擇都多,質素有酒店水準。 👍🏻總括嚟講,真係如其他人評論所講CP值好低,除

甜品選擇都多,質素有酒店水準。 👍🏻

總括嚟講,真係如其他人評論所講CP值好低,除非你係打算主攻甜品,否則同一個價錢可以考慮其他餐廳 🙃
聽說Feast是全港自助餐熱葷最好吃的餐廳頭幾位,這晚終於去試了! 餐廳環境超級寬敞,樓底高、座位間距適中,用餐環境幾舒服😊⟡‧₊ 主食 澳洲和牛牛柳 • 薯仔煎餅 • 忌廉菠菜:點了五分熟,生熟程度控制得剛剛好,切下去肉質軟嫩,肉味濃郁。旁邊的薯仔煎餅亦鬆脆有層次🐮 烤波士頓龍蝦 • 柑橘茴香沙律 • 薯條(+$70):大大隻龍蝦很吸睛,蝦肉彈牙🦞薯條卜卜脆,份量很多🍟⟡‧₊ 凍海鮮區有生蠔🦪、蟹腳、凍蝦、鮑魚和翡翠螺,水準正常。生蠔和蟹腳不算很大,但勝在新鮮無霉味!⟡‧₊ 冷盤區、沙律吧冷盤擺盤精緻,試了龍蝦沙律啖啖肉❤️吞拿魚他他和牛肉他他亦調味很好。沙律吧裡有自家製沙律和各種沙律菜和醬料供食客搭配🥗⟡‧₊ 刺身壽司區刺身質素中上,有三文魚、油甘魚、虎蝦和帶子。虎蝦刺身搭配熱情果醬,酸酸甜甜特別開胃!厚切三文魚和帶子刺身,吃完真的超滿足!另有多款壽司,長腳蟹壽司很吸引,若肚子有位可以試試!🍣⟡‧₊ 甜品區 🍰甜品區是最令人驚艶,一排排精緻的甜品,很多質素更超過不少人氣五星級酒店的自助餐水準。當中最推介的是crème brûlée ,燉蛋超級幼滑creamy🥚還有多款中西式甜品和

⟡‧₊ 主食

⟡‧₊ 凍海鮮區

⟡‧₊ 冷盤區、沙律吧

⟡‧₊ 刺身壽司

⟡‧₊ 甜品區 🍰

當中最推介的是crème brûlée ,燉蛋超級幼滑creamy🥚還有多款中西式甜品和自家製雪糕,奶茶味和車厘子冧酒雪糕都特別好吃🍦

⟡‧₊ 飲品區
有中西湯和自助咖啡機,可加錢選擇酒水🍷

餐廳職員服務態度值得一讚,外面食物refill速度亦快👍
2024-12-26 7526 views
semi-buffet lunch包一個main同埋buffet形式嘅頭盤、刺身、甜品,但係buffet選擇好少,海鮮得青口、螺、煙三文魚同蝦,刺身得三文魚同北寄貝,有生牛肉他他同三文魚沙律,反而甜品選擇最多,Crème brûlée最正,tiramisu都幾好。麻糬卷蛋就偏乾,泡芙嘅皮偏厚。Main嘅option有四款,我揀咗羊架,味道ok唔羶,擺盤都靚,醬汁都夾,生熟度可以。但係飲品居然連果汁都無,得熱水仲茶包/最普通嘅office咖啡機,有啲罐裝飲品仲要加錢,性價比真係比較低。
semi-buffet lunch包一個main同埋buffet形式嘅頭盤、刺身甜品,但係buffet選擇好少,海鮮得青口、螺、煙三文魚同蝦,刺身得三文魚同北寄貝,有生牛肉他他同三文魚沙律,反而甜品選擇最多,Crème brûlée最正,tiramisu都幾好。麻糬卷蛋就偏乾,泡芙嘅皮偏厚。Main嘅option有四款,我揀咗羊架,味道ok唔羶,擺盤都靚,醬汁都夾,生熟度可以。但係飲品居然連果汁都無,得熱水仲茶包/最普通嘅office咖啡機,有啲罐裝飲品仲要加錢,性價比真係比較低。
2024-11-30 7975 views
唔推薦,因為又貴又唔抵食,都見好多人話之前好食,轉左半自助餐就唔得。先講ok既,主食揀左牛扒,係好食既,薯都好有驚喜。甜品都好多款式,都好好味。自助餐部分:三文魚同帆立貝刺身好梅,食左少少無再食。拎左3條長腳蟹,好痴殼唔新鮮,食到最後一隻蟹鉗仲要有臭既,唔敢再食。啲蠔細細粒,好多隻都有殼碎,第5/6隻食到好多沙同蠔殼,感覺都唔多新鮮,都想像唔到酒店咁貴開既蠔咁弱。重點係食完不足48小時個人就開始唔舒服…
2024-11-15 8331 views
Good food! 有時去食full buffet,其實真係食唔得多,依家佢地個semi-buffet 都幾唔錯,特別海鮮同魚生真係入啲幾好既貨!三文魚同帶子都拎左第二次🙌🏼主菜叫左三文魚加蟹肉,好fruitful!I think they have used the slow cooked method, so the salmon definitely taste so soft but tasty!加埋甜品收尾大滿足🎉 下次再黎!

三文魚同帶子都拎左第二次🙌🏼

主菜叫左三文魚加蟹肉,好fruitful!

加埋甜品收尾大滿足🎉

下次再黎!
2024-11-12
$800 (Dinner)
2024-11-11 9145 views
疫情前黎過呢間餐廳食buffet 以前buffet 熱薰任點 對呢間餐廳評價都幾高今年諗住返黎再戰一回… 點知睇下食評 都好似麻麻地仲好似刺身位都無左添因為約左朋友 朋友又係附近住 所以都費事再諗就試吓呢間餐廳變成點先環境都係好大好舒服 座位都好寬敞一行入去座位員工都好細心同介紹個menu 另外仲附上餐包 醋+橄欖油 依家變左半自助餐 ~ 前菜甜品同湯都係自己出去拎*海鮮區 有蝦 翡翠螺,長腳蟹,生蠔 *沙律區 ham 區域都係有既* 湯區 有中西湯兩款 任你裝 *不過最最最最開心嘅係 …刺身區 返左黎!!本來都預左淨係食壽司.. 所以刺身同壽司區都係我意料之外(^^)當日去嘅時候有四款刺身~~~好求其咁影咗啲刺身相*仲有啲特色冷盤 用d細兜裝住 成個presentation都好靚 大概都有4款 主菜個menu 都變得幾簡潔 都好容易睇 本身以為主菜可能得4-5款簡…點知一打開個menu 原來都有十款主菜 印象最深刻好似係多咗個烤波士頓龍蝦🦞不過個日無叫到 反而叫左個烤法式鴨肶~配個煎鴨肝! 朋友就叫左個日色金星豬扒 兩份主菜都好足量 飽到甜品都差d食唔落呢餐飯每人大概七百零蚊香港

疫情前黎過呢間餐廳食buffet
以前buffet 熱薰任點 對呢間餐廳評價都幾高

今年諗住返黎再戰一回…
點知睇下食評 都好似麻麻地
仲好似刺身位都無左添
因為約左朋友 朋友又係附近住 所以都費事再諗
就試吓呢間餐廳變成點先
環境都係好大好舒服 座位都好寬敞
依家變左半自助餐 ~ 前菜甜品同湯都係自己出去拎

*海鮮區 有蝦 翡翠螺,長腳蟹,生蠔
*沙律區 ham 區域都係有既
* 湯區 有中西湯兩款 任你裝
*不過最最最最開心嘅係 …刺身區 返左黎!!
本來都預左淨係食壽司.. 所以刺身壽司區都係我意料之外(^^)當日去嘅時候有四款刺身~~~好求其咁影咗啲刺身

印象最深刻好似係多咗個烤波士頓龍蝦🦞
兩份主菜都好足量 飽到甜品都差d食唔落

呢餐飯每人大概七百零蚊

香港已經唔係好多酒店做半自助餐 可能十隻手指都數得曬🤭所以我覺我呢個價錢對得住依家provide 既食物
呢間算係我覺得唔錯既半自助餐~ 黎緊聖誕節 應該會再帶屋企人黎試下
2024-11-06
$750 (Dinner)
  • 壽司
  • 即開生蠔
  • 長腳蟹
2024-11-05 8499 views
最近聽講FEAST dinner轉左形式,變番半自助餐,主菜轉左premium 食材喎!抱住試試佢既心態去,點知都幾有驚喜!可能人大左,有時食野真係貴精不貴多😂FEAST 既自助餐就係俾左咁既感覺我自助餐餐廳setting咁高級,有小小嚇親😂餐廳中間送左個bar area, 有d好特別既橙酒見到佢set到咁靚,同事又好詳細介紹,俾佢吸引左叫左杯飲幾特別👍🏿Buffet 野食方面海洋正常發揮👌🏿👌🏿想特別講日式野食好高質刺身好新鮮 帶子甜架😍赤蝦仲要唔係就咁刺身 有柚子汁調味 buffet尼講都算有heartBuffet station 仲有d starter 靚到出去西餐廳食咁牛肉他他 👍🏿👍🏿到main dish 啦我有個fd唔食牛所以我地叫左一個seabass 一個油封鴨腿 一個帶子高質!肥美seabass個底有d蜆雖然鴨腿上面係鴨肝,但我都滿足了👍🏿外皮係脆架😍佢本身一碟有4粒既太心急 食左兩粒先記得影好大粒😍。最後飽到甜品都食唔到下次要再尼食佢個牛牛😍😍睇到隔離枱塊牛好靚😂信用卡優惠有八折,人均$700蚊多dd總結: 可以一戰!
抱住試試佢既心態去,點知都幾有驚喜!
可能人大左,有時食野真係貴精不貴多😂
FEAST 既自助餐就係俾左咁既感覺我

自助餐餐廳setting咁高級,有小小嚇親😂
餐廳中間送左個bar area, 有d好特別既橙酒
見到佢set到咁靚,同事又好詳細介紹,俾佢吸引左叫左杯飲
幾特別👍🏿

我地叫左一個seabass 一個油封鴨腿 一個帶子
高質!

肥美seabass
個底有d蜆

雖然鴨腿上面係鴨肝,但我都滿足了👍🏿
外皮係脆架😍

佢本身一碟有4粒既
太心急 食左兩粒先記得影
好大粒😍

最後飽到甜品都食唔到
下次要再尼食佢個牛牛😍😍
睇到隔離枱塊牛好靚😂

信用卡優惠有八折,人均$700蚊多dd

總結: 可以一戰!

2024-10-31
$710 (Dinner)
2024-11-02 7439 views
晚餐 semi buffet 昨天剛剛轉咗 。加咗魚生,Main course 亦唔同咗 。價錢亦都加咗$100 。但感覺食物質素好咗,main course 亦係靚料 。我今次揀咗Prime ribeye 兩人份 。如果普通餐廳塊扒都唔平 。今晚有7折,所以價錢好合理 。另外侍應們服務態度很好,對新menu 亦解釋得好清楚 。整體感覺很滿意!
但感覺食物質素好咗,main course 亦係靚料 。

2024-10-29
$630 (Dinner)
Celebration
Birthday
Coupon
2024-09-19 9734 views
一向都幾鍾意Feast,雖然選擇不算好多,但每款都用心製作,頗為精緻,所以耐不耐都會幫襯。今年訂咗Feast半自助晚餐同家人慶祝中秋節,但郤極為失望,食物選擇、味道、賣相全部跌晒watt,唯一不變的是價錢,每位HK$688+10%,HSBC信用卡有85折。 前菜方面有好瘦削嘅生蠔,但尚算新鮮。 熟蝦正常,青口同蟹腳淡而無味。海鮮corner食完一round之後,完全冇encore的意欲。 跟住行過去凍櫃,我以為自己睇錯,竟然見到酸薑皮蛋、中華沙律、日式海蜇,呢類非常hea嘅食物。 好彩仲有醃三文魚、雞肝醬、吞拿魚他他,可惜全部調味非常之咸。 隔離沙律bar啲菜又比啲sauce浸到淋晒,估唔到咁簡單嘅食物都可以整成咁,食到呢到心情真係跌咗落谷底。主菜方面,每位客人可以order一份。牛扒香口,份量足,合格; 印式⽺⾁併盤調味出奇地淡口;烤天多利智利鱸⿂,我冇試到,家人話味道ok,但舊魚好細。 另外仲有啲任叫嘅side dish,好似炸薯條、焗薯、炒飯呢啲飽肚嘢。 成個半自助晚餐最好食嘅係甜品,Crème Brûlée、 楊枝甘露都好出色另外都要讚吓各位員工,做嘢快手又有禮貌。其實嚟之前係

另外都要讚吓各位員工,做嘢快手又有禮貌。

其實嚟之前係YouTube睇到話Feast轉咗嗰廚食物水準差咗,但冇諗到真係差得咁緊要
啲前菜好似係超市賣返嚟,打開個包裝,轉隻碟,就攞出嚟招呼你。 咁嘅價錢,  咁嘅食物真係冇下次。
2024-09-17
$650 (Dinner)
2024-09-14 9804 views
Girls' night放工齊齊去左食Semi-buffet,估唔到都超多野食,而且樓底夠高令空間感顯大,坐得舒服,食得開心🤭冷盤除左有新鮮生蠔🦪 ,仲有蟹腳、凍蝦、青口、海螺,後面仲有兩大個雪櫃,裝住唔同款式嘅小碟,包括泰式生蝦、帶子刺身、吞拿魚他他、提子蛋沙律、中華沙律、明太子沙律等。。數唔晒😂湯有中湯同磨菇忌廉湯,中湯夠清甜;而磨菇湯真材實料勁濃稠👍🏻Ham & Cheese同沙律菜都係唔少得,我幾鍾意佢個風乾牛肉同咖哩香芒沙律通粉,好特別💯主菜就可以自己喺menu揀,我哋5個人揀左5款share,全部都有fusion之處,配搭新穎又整得幾正😻✨烤釀半隻穀飼雞 - 雞卷釀左摩利菌腸肉餡,配左埋馬德拉烤肉汁食好惹味,味道層次豐富😋✨烤澳洲特級肉眼扒 - 肉質粉嫩好誘人,口感軟腍,牛肉味香濃🐄 伴碟有烤過嘅蘆筍同蒜頭,食完肉肉食d菜清新下都幾好😁✨烤天多利智利鱸魚 - 魚肉超嫩滑,差d入口即溶咁,椰汁咖哩青口甜甜地又帶點微辣,食到大家lam lam脷😻✨蒸釀原條鱸魚 - 起左骨,魚裡面釀左鮮蝦蟹肉帶子餡,配埋中式蒸法,再加d薑蔥,方便易食,內餡好彈牙,鮮味滿滿💯✨醬香海皇辣雞煲 -

✨醬香海皇辣雞煲 - 勁足料,有齊龍蝦、鮑魚、帶子、花膠同滑雞,調味好入味🤤

Side dish就可以用QR code自己落單,我地叫左海苔鹽薯條🍟、焗忌廉千層薯🥔、蠔油西蘭花苗🥦、焗甜薯🍠 同烤蜜糖迷你甘荀🥕薯條超脆口又唔太油,千層薯焗完好香,好食到encore🤩

食完咸食到另一個胃開工🤭就係食甜品喇~賣相精緻款式又多,我地拎左勁多share,比較出色嘅有Cream Brulee、朱古力雪糕、蕨餅、伯爵茶麻糬卷同朱古力雪糕🍨

飲品有不少特色茶包同咖啡機,啱晒鍾意飲茶嘅我☕
2024-09-13 6589 views
- 太古|FEAST -MAIN COURSE▪️ROAST HALF CORN FED CHICKEN🐔烤雞唔會過老,中間釀咗摩利菌腸肉餡,口感更有層次▪️GRILLED PRIME AUSTRALIAN RIB EYE🐮烤肉眼扒要咗五成熟,肉質保持粉嫩,配埋烤蒜🧄一齊食,夠晒香口,伴碟仲有烤蘆筍,好爽脆▪️TANDOOR BAKED CHILEAN SEA BASS🐟烤鱸魚非常嫩滑,點啲椰汁咖哩🥘,幾夾。另外咖哩入面仲有幾隻青口,唔錯▪️WHOLE STEAMED SEA BASS🐟蒸鱸魚起咗骨,再喺中間夾住鮮蝦蟹肉帶子餡🦐🦀,好特別,食落鮮味十足▪️SHELLFISH AND CHICKEN CHILI CLAY POT🐔雞煲少少辣,幾惹味。入面除咗雞件,仲有龍蝦🦞、鮑魚、帶子等,好豐富配菜可以任食,包括海苔鹽薯條🍟、帶子露筍炒飯🍚、黑松露忌廉薯蓉🥔、印度烤包、焗忌廉千層薯🥔、蠔油西蘭花苗🥦、味噌海苔牛油焗甜薯🧈🍠,同埋烤蜜糖迷你甘筍🥕自助區亦都有唔少食物選擇。海鮮有生蠔🦪、蟹腳🦀、蝦🦐、海螺🐚,同埋青口。另外仲有沙律🥗、冷盤、湯、甜品等FEAST (Food By EAST)📍太古太古城
- 太古|FEAST -

MAIN COURSE
烤雞唔會過老,中間釀咗摩利菌腸肉餡,口感更有層次
ROAST HALF CORN FED CHICKEN

▪️WHOLE STEAMED SEA BASS🐟
WHOLE STEAMED SEA BASS

配菜

FEAST (Food By EAST)
📍太古太古城道29號東隅1樓
同幾個好姊妹食晚餐,喺太古酒店食半自助餐,估唔到Semi buffet都有咁多海鮮,生蠔幾鮮甜,我一個人都食咗一打!仲有我至愛嘅蟹腳,大部份都唔會死鹹,幾好食😋仲有青口,鮮蝦等,仲有好啲細一碗碗嘅鮮帶子,吞拿魚他他,生蝦!冷盤有煙三文魚同Parma Ham及沙律!湯品有霸王花煲排骨湯煲得好夠甜,忌廉蘑菇湯就用蘑菇打碎好有口感!MAIN COURSE蒸釀原條鱸魚這條魚竟然是起咗骨,再釀鮮蝦蟹肉帶子做餡,非常考功夫,食落好方便!醬香海皇辣雞煲叫咗少少辣,加咗好多洋蔥煮得幾香,個煲入邊好豐富有龍蝦,鮑魚.帶子,花膠,滑雞件😋烤天多利智利鱸魚.椰汁咖喱青口.薄荷青瓜乳酪這個鱸魚外面烤得香脆,入面切超級的嫩滑,有點驚喜,而青口一入口有濃郁嘅椰汁香味,這個主菜不會太飽,半自助餐就最啱。烤澳洲特級肉眼扒.烤蒜。烤蘆筍,黑胡椒汁呢個肉眼扒中心顏色粉嫩,肉味香濃,有高級西餐廳水準。SIDE都可以任叫有薯仔類同埋菜類薯條用海苔鹽整,好好食,不過不能食太多會好飽。蠔油煮西蘭花苗,煮得啱啱好,唔會太腍或者太硬甜品種類繁多,有切好咗嘅雜錦水果 🍉有曲奇餅,Macarons,芝士蛋糕,楊枝甘露,焦糖燉蛋,非常高質

MAIN COURSE

蒸釀原條鱸魚

醬香海皇辣雞煲

烤天多利智利鱸魚.椰汁咖喱青口.薄荷青瓜乳酪

烤澳洲特級肉眼扒.烤蒜。烤蘆筍,黑胡椒汁
呢個肉眼扒中心顏色粉嫩,肉味香濃,有高級西餐廳水準。

SIDE都可以任叫有薯仔類同埋菜類

甜品種類繁多,有切好咗嘅雜錦水果 🍉有曲奇餅,Macarons,芝士蛋糕,楊枝甘露,焦糖燉蛋,非常高質!
而雪糕今日有朱古力,薑同埋紫薯口味!
飲品喺出邊自己任攞有可樂,咖啡,檸檬茶等。

🍱FEAST (Food By EAST) (太古)
📌📍太古太古城道29號東隅1樓
位於太古城東隅一層,在地鐵站旁邊,地理位置十分方便,店裡是西餐形式風格,裡面有大的桌子,可以包廂,商務聚餐、家庭聚會也很適合,整個環境很幽靜,有偌大的玻璃窗,採光很好。餐廳採用半自助式,有幾款主菜可以選擇,餐廳定期會改變菜式。我當日點了一個魚,五顏六色,賣相相當吸引,它是一個帶有泰式風味的魚。魚肉入口嫩滑,且香味十足。自助餐區有海鮮冷盤、開胃菜、沙拉、湯品,選擇也不少,各款沙拉都很好吃,開胃菜小巧精緻。一定要推薦他們的椰子雞湯,湯品十分清甜,椰香味道濃郁,我和同事們每人都喝了兩碗!聽同事說這裡的甜品超高水準,幸好主菜份量不大,一定要留肚吃我最愛的甜品!必食焦糖燉蛋和提拉米蘇,巧克力曲奇也是我的最愛!FEAST (Food By EAST) (太古)📍太古太古城道29號東隅1樓

FEAST (Food By EAST) (太古)
📍太古太古城道29號東隅1樓