2009-01-14 20 views
08-12-1714/14燒沙甸魚$55非洲雞$90白飯$122個人唔駛嗌菜都得,伴碟D番茄生菜等都夠,又有dressing, 几好亦都可以唔駛嗌咁多飯, 伴碟D薯角都夠食燒沙甸魚真係燒唔係炸, 因有D炸當燒, 有3條,唔腥又好食非洲雞係炸,個汁夠辣,一般咁囉記住嗌葡國雞定咖喱雞有飯送,隔離檯嗌嗰陣, 侍應冇提,2個人叫咗2個飯,點知多咗1個送既, 咁咪食唔晒囉合共$174

08-12-17

14/14

燒沙甸魚$55
非洲雞$90
白飯$12

亦都可以唔駛嗌咁多飯, 伴碟D薯角都夠食

燒沙甸魚真係燒唔係炸, 因有D炸當燒, 有3條,唔腥又好食
非洲雞係炸,個汁夠辣,一般咁囉

合共$174
燒沙甸魚$55
非洲雞$90
2008-10-14 12 views
D friends話o係新帆船可以食到葡國菜,咁就想o黎呢度一試,食物不過不失,但價錢就稍貴,環境普普通通。四個人點了五款菜:非洲雞、意式墨魚仔燴飯、馬介休薯球、焗咖哩雜菜、紅腰豆燴豬手,同埋2個木糖布甸。半隻非洲雞,因為個名夠特色,所以先叫雞肉o鞋o鞋地,配個辣汁,ok la。紅腰豆燴豬手,豬手炆得夠,所以夠入味,好好味,我唔食得辣,所以幾鐘意呢個餸。墨魚仔燴飯,普普通通,叫o個時都冇話有咩expectation。馬介休薯球,鹹鹹o地,幾香幾惹味。焗咖哩雜菜,好大份呀,又有唔同o既菜,light d, 中和肉o既heavy.木糠布甸幾好食,面層有好多碎,好味,雖然唔特別。

四個人點了

馬介休薯球,鹹鹹o地,幾香幾惹味。

木糠布甸幾好食,面層有好多碎,好味,雖然唔特別。
  • 紅腰豆燴豬手,馬介休薯球
2008-10-13 19 views
牛尾的煮法是一般的,因為很多餐廳煮法都是一樣.最特別的地方是很入味,很有口感.不似其他餐廳只注重" 夠林 "所以我覺得不錯~
牛尾的煮法是一般的,因為很多餐廳煮法都是一樣.
最特別的地方是很入味,很有口感.
不似其他餐廳只注重" 夠林 "
所以我覺得不錯~
$100 (Dinner)
  • 蕃茄牛尾
2008-09-03 4 views
上星期地道親戚請我去吃晚飯, 7時多已有不少食客, 我們五人吃了沙甸魚 (有3條), 波蘿炒飯, (飯太林), 炸馬 介休, 燒豬頸肉 (可能是泰式), 羊扒, 芝士西蘭花, 除了魚和菜外, 覺得其他只是一般, 而且價錢頗貴其實早一天已想去吃晚餐, 但甚多人, 而且現不接受訂位, 澳門真是這樣吸引?我更看見有日本客, 因為地點方便

• 沙甸魚
2008-07-17 4 views
同男友仔突然過澳門一轉, 想食葡國菜, 所以黎到新帆船餐廳, 記得好多年前黎過食lunch, 以前都無而家咁貴呢...食物不過不失兩個人唔可以食到太多野, 所以我地分別點了三款菜1. 非洲雞2. 芝士焗西蘭花3. 蒜蓉包非洲雞, 半隻雞黎講, 算細隻, 但我地只有兩個人, 所以都覺得好大碟...d雞好滑, 個汁少少辣, 但幾好味芝士焗西蘭花, 好大碟, 至少有大半個至一個西蘭花, 但吹了十萬九千次, 差唔多食飽先黎.. 放上枱即食既話好好味, 因為好多芝士, 但凍左就一pat, 同埋有好多水係底...不過西蘭花唔會太硬, 口感ok~蒜蓉包, 好脆好多蒜蓉, 用黎點非洲雞個汁黎食, 好正!!雖然食物唔算差, 但價錢就比較貴....

兩個人唔可以食到太多野, 所以我地分別點了三款菜

1. 非洲雞
2. 芝士焗西蘭花
3. 蒜蓉包

蒜蓉包, 好脆好多蒜蓉, 用黎點非洲雞個汁黎食, 好正!!

雖然食物唔算差, 但價錢就比較貴....
$150 (Dinner)
  • 非洲雞
2008-03-27 7 views
因為搵唔到我地想搵既餐廳,兜來兜去行到好"支力".咁岩男朋友記得附近有間葡國餐廳, 所以就去左呢度食...門口係要等lift.佢有2張poster, 一係葡國菜, 另一係泰國菜.問門口位姐姐係唔係食葡國菜,佢望都唔望下我地就話"係呀, 搭lift'禁'一字丫"語氣不耐煩且冇禮貌, 佢咁既語氣我都打左個突.唔緊要... 我o係上面食野je, 唔洗對住佢...上到去坐近lift口.隔離仲執緊野,個waiter倒瀉左杯水落我隻腳到.一句"對唔住"就走開左... 雖然面有tissue, 但禮貌上都應該俾我ma.. 地又唔抹.好彩係清水.不過我都冇出聲.再打開menu. first impression係價錢略貴.我地2個嗌左5樣野(d名唔係咁記得)特色葡國雞($130) 跟飯- 冇想像中咁鹹, 不過不失, 沒什麼特別.d薯仔幾好食.焗咖哩雜菜($85) - 感覺好膩,咖哩味道幾好,份量好多.馬介休薯球($45) - 不過不失, 外層有d"un"2杯飲品(各$25)- 不過不失又一服務問題. 不過是2之隔, 點解係都要o係我地側近條"nar"行黎行去?貪方便都要顧下食客感受.行到直至隔離有人坐.
因為搵唔到我地想搵既餐廳,兜來兜去行到好"支力".
咁岩男朋友記得附近有間葡國餐廳, 所以就去左呢度食...

門口係要等lift.
佢有2張poster, 一係葡國菜, 另一係泰國菜.
問門口位姐姐係唔係食葡國菜,佢望都唔望下我地就話
"係呀, 搭lift'禁'一字丫"
語氣不耐煩且冇禮貌, 佢咁既語氣我都打左個突.
唔緊要... 我o係上面食野je, 唔洗對住佢...

上到去坐近lift口.隔離仲執緊野,
個waiter倒瀉左杯水落我隻腳到.
一句"對唔住"就走開左...
好彩係清水.
不過我都冇出聲.

我地2個嗌左5樣野(d名唔係咁記得)

特色葡國雞($130) 跟飯
- 冇想像中咁鹹, 不過不失, 沒什麼特別.d薯仔幾好食.

焗咖哩雜菜($85)
- 感覺好膩,咖哩味道幾好,份量好多.

馬介休薯球($45)
- 不過不失, 外層有d"un"

2杯飲品(各$25)
- 不過不失

又一服務問題.
貪方便都要顧下食客感受.
行到直至隔離有人坐...

走o個陣出lift又係o個隻姐姐. 講左句類似"多謝晒byebye"
我唔太肯定佢講咩. 因為佢好晦氣咁講..
其實唔想講可以唔講囉...

其實食物方便都ok, 唔係話真係好好食...
問題係服務認真麻麻.
2008-03-27 6 views
間餐廳地點就腳,服務一般, 環境ok, 食物質素不錯, 但價錢偏貴, 頭盤$45-$70, 主菜over $110昨日同女友2 個去果度dinner,叫左:炸馬介休薯球~$45 - 有d魚味, 都不錯葡國香腸~$55 - 送啤酒幾岩咖哩雜菜~$85 - 幾大碟, 咖哩幾好味喜力~$15Total:HKD$220以呢個價錢我會選擇去第度食

昨日同女友2 個去果度dinner,叫左:
炸馬介休薯球~$45 - 有d魚味, 都不錯
葡國香腸~$55 - 送啤酒幾岩
咖哩雜菜~$85 - 幾大碟, 咖哩幾好味
喜力~$15

Total:HKD$220

以呢個價錢我會選擇去第度食
2007-10-05 5 views
食物不錯, 地點方便!<br /><br />算是附近最好味的葡國菜!<br /><br />約$120 each
食物不錯, 地點方便!<br />
<br />
算是附近最好味的葡國菜!<br />
<br />
約$120 each
2007-08-30 8 views
其實澳門往的人都知這間真係又唔係平﹐又唔係好食。只不過係方便一些唔識路的人。識路都唔會去。
2007-01-12 16 views
朋友話食過抵,咪晚餐\諗住試下。好肚餓,所以好大期望。<br />分兩層,我們去的是3樓,裝修像果林,好靚。<br />但價錢嘛,一點都不平,而且選擇少。<br />叫了炒雜菜,真騎呢,竟然加我唔食的豬耳落去炒。超嬲!<br />個咖哩雞,又貴又少。<br />另叫了個炒飯,唔記得個名,總之正常一點,但貨色一般。<br />侍應又唔識主動加水比客人。<br />
分兩層,我們去的是3樓,裝修像果林,好靚。<br />
但價錢嘛,一點都不平,而且選擇少。<br />
個咖哩雞,又貴又少。<br />
侍應又唔識主動加水比客人。<br />
weekdays 兩人去餐\廳晚飯,餐\廳客人不多,很多空檯,但只可安排一張細檯,要求換一張大的,但侍應表示是公司規矩,怎樣也不肯換,而且態度很不友善。那麼缺乏彈性的管理,菜色又不是十分出色,只是較為抵食,但要受人面色地吃,真的不食也罷,澳門有那麼多美食,何必要吃得那麼受氣!
2006-10-11 1 views
我唔記得佢\叫做忌廉馬介休?? 唔記得左... 係超good 的! 仲有燒鰻魚又抵又大條... 好好未架d 汁
2006-08-28 4 views
一行4人去咗泰國菜嗰邊, 因為葡菜full咗, 但都可以叫晒2個menu既嘢....我地叫咗燒汁豬肋骨+馬介休炒椰菜+菠蘿炒飯+(泰)蝦刺身份量夠, 食完唔口乾=冇乜msg, 好好食~~ 我地覺得個rib同蝦最多食~~正爆~~但甜品好多都冇, 聽佢\講每日來貨好少, 賣晒就冇嗰種> <環境有d迫, 出出入入都要叫隔離枱\"借借\"....但勝在夠乾淨平均$110@
我地叫咗燒汁豬肋骨+馬介休炒椰菜+菠蘿炒飯+(泰)蝦刺身
平均$110@
2K
2006-08-22 22 views
落船第一站食飯就係呢度, 7 個女仔叫0左薯條炒馬介休, 唔知乜0野白汁燴飯, 白汁芝士焗魷魚, 大蝦沙律, 唔知乜0野汁0既ribs, 仲有一個一人份量, 一人分得兩啖0既木糠布甸share 食.燴飯有少少似濕0既揚州炒飯, 不過d 汁有少少椰汁味咁, 幾得意, 不過我只係食0左好少, 怕佢\太漏.薯條炒馬介休配搭特別, d 薯條好脆一d 都唔會因為炒完腍晒, 仲黐0左少少鹹鹹0地0既魚味, 好得意; 馬介休塊就ok 啦; overall 好好食.白汁芝士魷魚聽落好滯, 我亦只食0左少少. 魷魚圈比魷魚鬚好食, 好滑好腍, 配埋d 白汁芝士好creamy 好好食!Ribs 同大蝦沙律比較普通, 香港都食到之餘, 有大把地方整得比呢間0野好食, 所以唔想講咁多.木糠布甸其實都係, 不過係我第一次食, 所以覺得好特別. 好多餅碎, 下面0既布甸就似普通panacotta, 加埋口感幾得意, 味道好fresh.環境ok, service 好好, 個個都好有禮貌, 又殷勤; 埋單約$120 一個人, 幾抵食!

yachtmacau
(呢期哈澳多得滯)早期食過既忌廉馬介休...難忘。
(呢期哈澳多得滯)
早期食過既忌廉馬介休...難忘。