2011-11-22 471 views
上次黎已經係上年既事啦, 試過之後真係念念不忘, 成日心思思想黎食. 所以往後每次黎澳門都必定黎哩度encore, 已經成為晚餐既指定動作之一. 但想黎既朋友記得最好訂定位先, 以免要等位 (尤其是假日, 實爆場的). 今晚我地book 左6點半, 但係我地早左半個鐘黎, 六點已經到了, 老闆都好好照比我地坐低, 不過7點半就要交番枱比佢, 咁我地4個都覺得冇問題啦, 1個鐘實夠哂啦. 雖然老闆好似唔休做咁, 但其實佢都幾nice 的. 等左10分鐘倒d 食物就開始上枱嚕!有咩好食? 必叫之一 - 咖喱牛腩! 牛腩同牛筋紋得好淋, 咖喱超惹味, 連唔太食得得辣既朋友都話正. 暫時味搵到有邊度既咖喱正過哩度~! 叫得咖喱, 一定配埋佢個即焗製既豬仔包, 一絕...!! 而家睇番相已經想再去食過!必叫之二~~羊架, 左邊係燒, 右邊係芥末香草焗, 燒既比較 juicy; 焗既比較香口, 芥末又唔太攻鼻, 非常正斗新嘗試既蜜糖咸豬手, 燒得唔夠脆皮, 又唔醃得唔夠入味 (定係專登唔醃呢?), 所以一般, 不會再encore.估唔到沙甸魚燒得幾好~~ 肉質都唔錯, 可惜已經好飽, 朋友們你地食
估唔到沙甸魚燒得幾好~~ 肉質都唔錯, 可惜已經好飽, 朋友們你地食埋佢啦...

下年一定再來過
2011-08-27