2025-01-22 0 views
澳門都去左唔少次所以今次經朋友介紹試下食新野呢間餐廳係氹仔既地堡街係澳門唯一一家同時提供正宗西班牙菜與地道葡萄牙菜的餐廳咁特別所以就去試下!😍我們首先試既係是日湯,今日天氣咁凍,飲個熱湯,真係勁舒服!接著就係葡國海鮮飯,海鮮好足料,而米飯吸滿了濃郁的湯汁,2者配合好夾!白酒煮蜆我鐘意食既餸式,蜆肉鮮嫩肥美,加上白酒的香氣,帶岀蜆肉鮮甜美味而葡國雞也是必點之一,雞肉嫩滑,配以特製的葡國醬汁,風味獨特。牛油果沙拉清新爽口,為整頓飯增添了一絲清新感。雜果賓治是一道非酒精飲品,甜美的水果味道令人回味無窮。最後的木糠布甸作為一個甜品,係非常適合,佢甜而不膩,口感綿密,每一口都能感受到濃郁的奶香和餅乾的香脆總括黎講,唐吉柯德的每一道菜品都好色!讓人可以一次過品嚐到兩個國家的美食,非常值得一試。
澳門都去左唔少次
所以今次經朋友介紹試下食新野
呢間餐廳係氹仔既地堡街
係澳門唯一一家同時提供正宗西班牙菜與地道葡萄牙菜的餐廳
咁特別所以就去試下!😍

我們首先試既係是日湯,今日天氣咁凍,飲個熱湯,真係勁舒服!