食之前睇左d食評都預左唔平, 所以希望可以係質素上感受到"物有所值".搞手book左間vip房, 但係由於vip房處於邊位, 當水池匯演時感覺無聊, 行落去池邊睇好好多.我諗坐大廳個view會好好多.初初以為係mop388 4 course menu, 點知無左. 只係有580 Seasonal Tasting menu or 780 Chef Menu, 大家都選擇左580 Seasonal Tasting menu.面包 - 餐廳對面包唔係大著重. 唔軟熟, 唔好味. 食完只係知道食完, 你唔會留下任何印象. Waiter 倒 橄欖油 同 醋 完全無理會我地口味. 個人覺得佢落多左醋.紅酒 - 有人叫左支紅酒. 淡而無味, 無口感, 無香味. 心諗,是但一知擺酒席紅酒都過佢. 初初估, 貴極有限啦. 咁到埋單我地飲左三支, 我先知係mop1,500 一支. 你唔好去搶, 不知所謂!!!可能係小弟窮, 對浪費金錢唔係太在行.沙律ok la d肉絲味道可以 菜都算新鮮帶子扁意粉 : 有d帶子有一面竟然係凍, 作為一間高級食府, 呢個情況係唔應該發生!!意粉苦我估係特色. d 汁同意粉同
我諗坐大廳個view會好好多.

沙律ok la d肉絲味道可以 菜都算新鮮

帶子扁意粉 : 有d帶子有一面竟然係凍, 作為一間高級食府, 呢個情況係唔應該發生!!意粉苦我估係特色. d 汁同意粉同帶子唔夾味, 完全唔知想點.

雲吞+魚 : 雲吞有少少味,皮厚可能係特色; D魚切成長方形好睇唔好食 個汁夠膽死淡到水咁.
無論你點配呢三樣野再放入口, d味都係唔夾. 唔知佢係咪特登擺多舊魚係度, 等我地知到"多舊魚" 爛gag....

牛肉卷 - ok, 都算有d牛味, 合格.

最後, Tiramisu - ok,不過最底個d太多酒. 不錯

埋單時, 諗住係大概八百蚊, 點知竟然要1250!!!我頂...

我個人覺得今餐最多只值$280(食物$200, 紅酒$15($50each*3/10)及服務$65)

唔會有下次.
菜係新鮮, 肉絲味道ok
你係咪以為d帶子好大粒呢, 你睇下一張
d帶子細過手指尾指甲....仲要有d係凍...
無論你點配呢三樣野再放入口, d味都係唔夾.
2010-08-28
$1250 (Dinner)
  • 沒有