兩個月前,我到澳門想試下咖喱,就去了咖喱文,這是我第一次在澳門就試食咖喱,我們一同共五人同行,我們order了五碗小辣的咖喱牛腩,我自問好吃得辣,通常去食咖喱我都一定叫大辣,不過同行有媽媽,欣所以便遷就她叫小辣,四碗足足等了半過鐘都未到,我便向仕應快些,她們不但態度差,而且好似唔休做咁,成廿幾元碗生,貴又貴過人,大約40分鐘後,終於有一碗到,首先我的呀姨第一個吃,她說嘩…辣到唔食得,D 牛腩重硬到吃唔倒,我起初以為呀姨吃唔倒辣,之後到我的到,我吃了一只口後發覺跟本唔係人食的,亦懷疑該店仕應玩野,無理由小辣都會辣得咁利害,而且牛腩亦大力用牙都唔開,跟本就一件牛腩都食唔倒,為免再浪費時間去換另一碗,便叫仕應拿一點清湯淋上上,結果又話要收錢,每碗兩元,嘩…興到爆!辣到都食唔倒,無辦法啦,結果加錢叫了碗湯,湯來到,好似在酒樓飲茶食點心的細碗一樣,另外我先生同我朋友成碗都無食到,餓住個肚走,(這間不知所謂咖喱文)以後都唔會再去,直頭毀壞澳門的聲譽,重嚇到我的家人話以後都唔食澳門D 咖喱。以上是我一個真人真事的經歷,希望各位網友唔好仲蕉。4-3-2008
兩個月前,我到澳門想試下咖喱,就去了咖喱文,
這是我第一次在澳門就試食咖喱,

(這間不知所謂咖喱文)

以上是我一個真人真事的經歷,希望各位網友唔好仲蕉。
4-3-2008