2009-04-28 15 views
在氹仔官也街有一間甜品舖叫Bitter Sweet(必達士). 門口有個大banner寫住氹仔首創木糠蛋糕... 對,是蛋糕而非布甸. 凍櫃上仲有個sample,幾大個,好吸引.寫住可以外賣,心諗買定件返去消夜都好喎,於是入去問幾錢... 嘩,廿八蚊件... OK,試就試,橫掂一場來到...外賣盒印晒招牌就知幾揼本啦; 一打開,件木糠蛋糕都幾靚,同舖裡那件sample差唔多. 可惜食完之後我完全覺得被人搵笨. 所謂蛋糕其實只不過似是兩個木糠布甸疊埋一齊; 不過最大問題是因為質地不夠布甸"硬淨",我覺得自己食緊cream... 食完都覺得幾滯...又貴又唔好食,就係因為一句"橫掂一場來到",不幸成為"水魚",可以講係是次旅程最差最搵笨食物.
2009-04-11
$28 (Other)