2019-05-30
收通宵一班人衝去澳門一日遊,主力都係買買食食,當日主要食酒店自助午餐,先在旅遊平台買劵(原價$265,折扣了$215)訂咗位準時去到,好快入座,我哋一行比咗中央圓枱,好新食物區,裝修好亮麗,桌椅唔會好密,食物區域清楚冷盤刺身🍣:只有兩款比較少,不過廚師好豪氣,一比比一大盤,三文魚肥美,吞拿魚係赤身,唔肥鮮美!另外仲有正常嘅青口、螺、凍蝦,幾鮮美!沙律🥗:款式好多,沙律菜新鮮,醬汁有黑醋汁,芝士款式好多,配嘅除了餅乾,仲有麵包條同薄脆,幾特色!熱盤:自己一向對熱盤一般,呢度特別係烤雞、烤乳豬、烤魚,係有個磚炭爐燒烤嘅,多汁唔乾,水準好正麵檔:一開始係喇沙湯,到隊友中尾段去攞時已變成清湯,佢話完全無味,要再去落豉油加味甜品:好多款式,我最鍾愛好多味道嘅gelato,個外藉甜品廚師👨🍳好nice,我同佢講每款要少少,佢𢳂好仲插個馬卡龍餅,攦上彩色甜碎,好靚靚咁比我!最好味係薑味同開心果!好濃好清新!其他甜品款式細細件,味道幾好!飲品:果汁任飲,熱茶可以叫店員任添(要同店員講,佢攞茶壺去座位加茶)有紅茶☕️同綠茶🍵食物不錯,店員有禮斯文!折扣後都抵食!可以一試
冷盤
食物不錯,店員有禮斯文!折扣後都抵食!
可以一試