2008-11-17
星期六晚同女朋友原本想去"船屋餐廳",因為冇位,見到"海灣餐廳"有位就入o左去食晚飯,起初見到環境唔錯,以為入o左一間幾高級既餐廳,但係可惜..... D服務奇差......首先,明明餐廳入面有其他舒服D o既位,都唔知點解係要叫我地坐門口位,最後都係因為覺得坐得唔舒服,就問有冇其他位,之後轉o左個位明顯好好多,呢個時候就覺得佢地D服務平平。開始Order野食,我地好快就決定o左叫乜野食(~$400),只係冇打算叫野飲,但係個侍應好似唔滿意,係都要問我地係唔係要一支水(唔係一柸),我地就唔理咁多,就答要啦,他果然係俾o左支膠樽裝o既水,好明顯係想話俾我地聽佢係賣支水俾我地。水要計錢都唔係冇見過,只係佢限你飲一支水,唔夠又要買多支,真係好有問題。等野食o既時候,覺得D侍應實在太似茶餐廳D侍應,因為D侍應不斷講D無聊野,仲要講得好大聲。心想: 下?....咁都得,我地唔通去o左間茶餐廳?食野o既時候,D侍應真係當我地Invisible,完全唔理我地,食完麵包又唔收碟,個碟有好多魚汁又冇人會幫你換下等你可以食其他飯。D侍應唔係唔醒目,佢地根本懶得理。野食Okay,不過唔可以話係好食,所以最後
心想: 下?....咁都得,我地唔通去o左間茶餐廳?
野食Okay,不過唔可以話係好食,所以最後都剩o左唔少,用o呢個價就非常唔值,仲要得到奇差o既服務。
最後,由埋單到出門口都冇人講句"多謝",唉........ 下次去到媽閣一定唔會再入呢間"海灣餐廳"。