2011-04-26
今個復活節過了澳門玩, 由於住在旁邊的酒店, 一早起來便出動搵美食, 附近最近便是喜蓮, 又見好多街坊食早餐, 於是便入內一試。我地8個人食咗好多o野, 全部都好好味, 加上招呼都好好,值得推介。牛尾湯通粉: 台台都叫,湯底很濃,有牛尾肉粒,酸酸地好好味!豬扖包: 個豬仔包又厚又脆,仲好貼心幫我地一開四,熱辣辣、脆卜卜,食豬扖包駛乜去xx來記排隊,呢間都好正。辣吞拿魚豬仔包: 第一次食呢個配搭, 幾特別。咖喱牛腩豬仔包: 大大碗咖哩俾你慢慢嘆, 薯仔、牛腩,仲有牛根,非常惹味!雞扖撈粗: 見好多人多叫撈麵,心思思都叫來試下,侍應話佢地ge雞扖都好出名,又真係好入味,撈麵ge黑鼓油亦不太咸, GOOD!由於在無預期下食到如此好質素的食物,實在喜出望外、值得推介!! 況且食完唔口乾呢!
辣吞拿魚豬仔包: 第一次食呢個配搭, 幾特別。