2017-10-30 496 views
今日跟朋友仔搵食,黎左度小月食早餐其實今日亦都係我第一次食度小月,之前亦都去過台灣旅行,但一直都就唔到去到小月食嘢,今日終於有機會啦!黎到呢度,點能夠唔試佢嘅招牌肉燥飯飯同埋擔擔面呢?見佢個價錢就唔算好貴,一碗加大嘅擔擔麵都只係$28,不過咁,度小月嘅面同飯出名份量少,就算加大左,都只能係有四五‘著’就夾完,真係唔好旨意個碗加大面就夠你飽肚,不過我哋來澳門旅行,東試啲西試d就冇所謂啦哈哈擔擔面-啲麵條柔韌適中,肉碎加湯好香,講真一個人可以食四五碗都得肉燥飯-呢一個都係加大嘅size,當然啦,都係偏少,唔算好油,但肥肉嘅份量比想像中多,唔係唔好食,不過唔係太合個人嘅口味滷豆腐-豆腐都好滑,同埋嗰個滷水汁幾好味,不過咁就要$20唔係好抵,旅遊區冇辦法啦哈哈蚵仔酥-炸到好鬆脆,連我呢個唔係好鍾意食蠔嘅人都覺得幾好味,同埋食得出啲蠔好新鮮總括嚟講,呢餐都幾滿意
今日跟朋友仔搵食,黎左度小月食早餐

不過我哋來澳門旅行,東試啲西試d就冇所謂啦哈哈

總括嚟講,呢餐都幾滿意