2009-08-26
上星期日過澳門搵嘢食,聽朋友講,係黑沙路環有一間環境食物均不錯口既餐廳, 於是就同家人前往一試. 我們一行5人搭的士前往, 該餐廳正正位於威斯汀酒店隔離, 面向無敵大海, 入到去已被該處環境深深吸引.裏面好大, 好舒服. 座低後, D Waiter 好快就來serve 我們,叫了頭盆有:八爪魚沙律,食法好新鮮,口感非常好; 蒜蓉蝦,蝦肉爽滑,D汁點麵包一流.仲有燒葡國腊腸同炸馬介休球; 主菜叫咗焗羊脾-肉質 非常腍滑,燒雞-雞肉亦都好滑,味道好正;仲有一個海鮮飯-食過好多地方海鮮飯,但都唔及呢個正,標示2人份量,但3-4人食都夠. 呢道環境係澳門真係搵唔到有多一個,可選擇座室外或室內,對正沙灘,食得飽可去沙灘散步一下返嚟再食甜品.今次好可惜匆忙離開酒店時唔記得帶相機, 故此未能將食物之買相一一同大家分享,下次一定唔會咁大頭蝦.前往方法:乘搭的士,同司機講去海景葡國餐廳(註明威斯汀酒店側)因此餐廳開業唔太耐.P.S. 睇到隔離幾張檯都點咗鐵板燒牛柳,香到不得了,下次一定要試.