2023-10-06
呢間餐廳實在非常大熱🔥🔥🔥!我哋喺出發前一兩日意圖whatsapp訂位🤳,但佢哋好耐先覆一覆,仲話無晒位,要等到11點(夜晚ok?)🤦♀️~後來我哋排嘅行程因為天氣而不斷改🌤🌧🌩~好彩最後5點前去到媽閣廟,然後諗住碰下運氣嚟睇下有冇得執雞🐔~結果佢哋俾我哋入去,但一個鐘就要交檯🤗!而遲過我哋到嘅人已經無得入了,又係哥句要等到11點,太幸運🍀~呢個卜卜蜆係佢哋嘅名物,好新鮮嘅蜆🦪加上大量蒜蓉🧄🧄🧄~啲蜆好新鮮,而且真係好多,重要咁多隻無一隻係死嘅或者有沙,質素非常好😋~感覺佢無特別加調味料,只係靠蜆嘅鮮味同蒜蓉嘅香味已經好好食~我哋見到每一檯都有點,可見有幾受歡迎🤩~🤤滑 - 蝦滑,墨魚滑 98啲蜆因為好快熟,所以一打開就撈起免得過老~而啲蜆撈得七七八八時,就可以放料落去打邊爐啦🍲~呢個雙拼滑比想像中好食,而且入面非常足料~蝦滑每一羹都勁多蝦粒🦐,而且啲蝦肉夠爽,而墨魚滑都有好多墨魚粒🦑,香味豐富,大推👍👍!再加咗個娃娃菜🥬,份量都大,而且洗得好乾淨~佢加咗落湯煮,吸滿晒蒜味同蜆嘅鮮味~因為我哋去係假日,所以有加一,平日唔加一真係好抵食🤑!除咗呢間贏到粥,旁邊仲有贏到爽係飲品店🥤,同埋另
後來我哋排嘅行程因為天氣而不斷改🌤🌧🌩~
結果佢哋俾我哋入去,但一個鐘就要交檯🤗!
呢個卜卜蜆係佢哋嘅名物,好新鮮嘅蜆🦪加上大量蒜蓉🧄🧄🧄~
我哋見到每一檯都有點,可見有幾受歡迎🤩~
🤤滑 - 蝦滑,墨魚滑 98
啲蜆因為好快熟,所以一打開就撈起免得過老~
而啲蜆撈得七七八八時,就可以放料落去打邊爐啦🍲~
呢個雙拼滑比想像中好食,而且入面非常足料~
再加咗個娃娃菜🥬,份量都大,而且洗得好乾淨~
佢加咗落湯煮,吸滿晒蒜味同蜆嘅鮮味~
因為我哋去係假日,所以有加一,平日唔加一真係好抵食🤑!
除咗呢間贏到粥,旁邊仲有贏到爽係飲品店🥤,同埋另一間贏到笑~
所以呢度可謂係贏到開巷😂😂,嚟呢度攞個意頭再去賭場都唔錯🎰~