2015-10-02 2482 views
Mezza 9 已經係第二次光顧,甫進店外籍經理竟然認得我哋,有禮向我哋問好,今次不想諗食咩既關係(女人係有少少選擇困難症)所以決定點選二人套餐酒店餐廳裝修當然好,樓底高外面有泳池景,用餐環境舒適點餐後先送上熱辣辣麵包前菜:mezza 9 拼盤(蟹餅最吸引我,淡淡蟹肉不油膩,葡式臘腸對我而言有點過咸但如果作為佐酒小吃應該不錯)頭盤:刺身壽司拼盤 (新鮮😋)湯:蟲草花燉乳鴿 (好甜,喝得一滴不剩)主菜一: XO醬炒蘆筍蝦球 (蝦球夠大夠爽)主菜二:燒牛腹肉 (五成熟有牛味)主食:蔥油拌麵 (上枱是侍應見我哋仲食緊主菜就細心幫我地將面拌好因為面放涼後便很難拌勻)其實套餐最後仲有甜品但係我地已經飽到上心口,所以要求將甜品外帶,佢地亦應我地要求👍🏻其實套餐份量絕對夠三人享用所以此餐廳幾適合家人朋友聚會因為佢哋嘅食物份量偏大最後必須一讚佢哋嘅服務,用餐時外籍經理不是會詢問你用餐情況同食物滿意程度,非常細心.侍應們亦充滿笑容,令客人感覺舒服

酒店餐廳裝修當然好,樓底高外面有泳池景,用餐環境舒適

點餐後先送上熱辣辣麵包

頭盤:刺身壽司拼盤 (新鮮😋)

湯:蟲草花燉乳鴿 (好甜,喝得一滴不剩)

主菜一: XO醬炒蘆筍蝦球 (蝦球夠大夠爽)

主菜二:燒牛腹肉 (五成熟有牛味)

2015-09-30
$700 (Dinner)