2013-11-10
趁住周末,一家人又去搵日本好野食,係氹仔搵日式料理店其實都冇咩選擇,大部份好食GE都起晒去賭場,上次去左中廚(騎師旁邊),今次就試埋旁邊既騎師。無BOOK位,所以都預左要等好耐,入到去竟然即刻有位 心情即刻大好服務員既態度都好好,一坐底就好快倒好茶,然後遞上餐牌。點完之後,約10分鐘,拉麵就上台了哇,快到我都唔信。 先講下 什錦鍋仔拉麵,味道方面,不過不失,拉麵我認為偏硬,但勝在材料豐富,除左有大大隻天富羅之外,仲有蛋,蟹枊同菇。拉麵湯偏濃。好快,日式炸餃子就上碟,依個炸餃子真係好食,外面脆卜卜,但入面D汁全部鎖晒係餃子入面,一咬落去D肉汁流晒出黎,正。土瓶海鮮湯,其實貪好玩見佢個餐單有個壺,就叫一壺黎試下,點知有驚喜 ,這個海鮮湯可以飲超過8小杯,湯清甜,飲完之後打開個蓋,發現有鮮蝦、菇、蟹枊、魷魚、帶子等材料係入面,過癮。海鮮炒飯,由於用珍珠米炒,飯干身而且飯粒分明,加上有魷魚粒,青口粒,蝦肉,食落口好有口感。最後不得不提一下這個 黃金焗生蠔,生蠔焗得啱啱好,食落去唔會太濕或者太干,好味。 最後賣單,3個人550有找,抱住個肚走出門口,騎師質素真係幾唔錯,環境闊落而且干淨
上次去左中廚(騎師旁邊),今次就試埋旁邊既騎師。 無BOOK位,所以都預左要等好耐,入到去竟然即刻有位 心情即刻大好
服務員既態度都好好,一坐底就好快倒好茶,然後遞上餐牌。
點完之後,約10分鐘,拉麵就上台了
哇,快到我都唔信。
先講下 什錦鍋仔拉麵,味道方面,不過不失,拉麵我認為偏硬,但勝在材料豐富,除左有大大隻天富羅之外,仲有蛋,蟹枊同菇。拉麵湯偏濃。 好快,日式炸餃子就上碟,依個炸餃子真係好食,外面脆卜卜,但入面D汁全部鎖晒係餃子入面,一咬落去D肉汁流晒出黎,正。 土瓶海鮮湯,其實貪好玩見佢個餐單有個壺,就叫一壺黎試下,點知有驚喜 ,這個海鮮湯可以飲超過8小杯,湯清甜,飲完之後打開個蓋,發現有鮮蝦、菇、蟹枊、魷魚、帶子等材料係入面,過癮。 海鮮炒飯,由於用珍珠米炒,飯干身而且飯粒分明,加上有魷魚粒,青口粒,蝦肉,食落口好有口感。 最後不得不提一下這個 黃金焗生蠔,生蠔焗得啱啱好,食落去唔會太濕或者太干,好味。 最後賣單,3個人550有找,抱住個肚走出門口,騎師質素真係幾唔錯,環境闊落而且干淨,下次還會再黎。