2019-06-07
必試嘅一間餐廳本身online book 但full 哂,點知walk-in book 第二日lunch 竟然有位,因為有人會cancel booking本來諗住book 唔到就去日本食 點知佢嘅分店要去到秘魯 好癲佢嘅價錢唔算好貴 但當然你唔expect 佢好大份全部少量少量咁serve 所以可以試到好多嘢hehe-叫咗個甜蝦壽司 配日式秘魯柑橘豉油帶子壽司 配秘魯馬卡醬丶沙拉薩及海苔事實係我根本唔識分 因為無食過秘魯菜lol不過食落又真係好食 刺身鮮甜已經加分唔少-個木薯魚湯蕎麥麵其實都好好食 但唔知點解好似食梗香港嘅冷麵咁 LOL-50 小時慢煮鹿兒島小排呢個真係無得輸(一定要試)上碟個陣佢放低咗一隻匙羹食嘅時候發現佢係腍到用匙羹已經'筆'到岀嚟未至於入口即溶 勁嫩勁腍個醬有啲似東坡肉 甜甜地既鼓油味 餸埋隔離個個薯蓉飯卷 其實已經半飽-最後中伏咗個拉麵甜品用上 生果湯、乳酪雪糕、和菓子、番薯麵、藜麥啫喱、煎栗子、孔雀草餅乾 泡製而成你當湯底係好甜嘅橙汁加透明嘅蒟蒻拉麵 就知係咩味總之就係鬼佬先會鐘意食嘅嘢 可一不可再
佢嘅價錢唔算好貴 但當然你唔expect 佢好大份
不過食落又真係好食 刺身鮮甜已經加分唔少
個木薯魚湯蕎麥麵
其實都好好食 但唔知點解好似食梗香港嘅冷麵咁 LOL
50 小時慢煮鹿兒島小排
呢個真係無得輸(一定要試)
上碟個陣佢放低咗一隻匙羹
食嘅時候發現佢係腍到用匙羹已經'筆'到岀嚟