2019-05-07 270 views
日本人氣過江龍開到黎澳門大堂巷,主打芝士系列,撻既飲既雪糕都係芝士。當日無咩人排隊,不過為左人人試到,每人每次限購兩個芝士撻同12件迷你撻。迷你撻買6件先有外賣盒裝,好似今次3件只用紙袋。🥧PABLO迷你 經典原味 朱古力 抹茶 ($15/個)迷你撻有三款口味,原味、朱古力同抹茶,曲奇撻皮實正脆口,原味芝士香突出,🍫朱古力味偏甜,🍵抹茶帶點回甘,三款中我最鐘意原味,每啖都香濃芝士味,朱古力同抹茶撻食落有芝士軟滑質感,但本身味道稍微蓋過芝士,常溫中間流心程度一般,未試過日本個間無得比較。🥤原味芝士冰沙 ($45)被我稱為「打爛左的迷你芝士撻」,芝士味濃厚,冰沙透心涼,令人不知不覺瘋狂吸入,有啲微酸醬,面頭插住碎左甜撻皮,呢杯可encore🤤🤤!! 店員解釋沙冰配打,需要耐心等待。一個芝士撻唔會膩,但飲埋冰沙真係唔得,一次吸入過多芝士好邪惡😂。出爐24小時內常溫保存,24小時後要放入雪櫃凍食,唔好焗番熱食!

🥧PABLO迷你 經典原味 朱古力 抹茶 ($15/個)
迷你撻

🥤原味芝士冰沙 ($45)
原味芝士冰沙

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$45 (Tea)
原味芝士冰沙