2011-06-01
3月20日, 個狂食list實在又因為太長, 食完緬甸麵之後, 趕住去下一場~ 行路過去大概20分鐘, 啱啱好消化一下, 又再食過~ 坐低叫晒d招牌美食, 隔離枱都話我地識食, 哈梗係啦, 做晒research架喇~::: 蟹黃撈麵 ::: $23蟹黃果然好香, 蟹味濃郁~ 最怕呢d有腥味, 同唔鮮, 不過呢度嘅蟹黃都幾鮮~ 就咁食可能會有d漏, 不過撈咗麵, 加埋一齊食就咁肥膩同滯~ 好簡單不過絕不普通, 好味!::: 花彫雞撈麵 ::: $28雖然大家都係撈麵, 不過用咗唔同料就有唔同味道~ 呢個花彫雞本身有汁, 辣辣地嘅雞汁好惹味, 比起蟹黃撈麵雖然少咗dd鮮味, 但係多咗一份刺激感. 雞肉幾嫩滑, 幾鮮, 雞皮係黑色的, 係咪烏雞? 撈麵個人鍾意呢個多d, 辣汁好增加胃口, d油又會更加麵嘅爽口感~ ::: 蠔仔濕炒麵 ::: $30說是濕炒麵, 底下嘅炒麵都係脆身~ 蠔仔都幾大粒, 雖然唔腥但係就唔算太鮮, 可能撈咗d獻遮住咗d味~ 本身個獻汁唔係好重味, 只係有幾分鹹, 麻麻地… 可幸個炒麵幾脆口, 為個濕炒麵挽回少少分數~d特色撈麵果然唔錯, 每一樣配料都突顯獨有嘅味道
::: 蟹黃撈麵 ::: $23
::: 花彫雞撈麵 ::: $28
::: 蠔仔濕炒麵 ::: $30
d特色撈麵果然唔錯, 每一樣配料都突顯獨有嘅味道, 唔似平時撈麵咁只得蠔油腩汁咁單調~ 不過剛食完野而家又食, 每人都只可以食到2-3啖, 下次要再認真d試~ 食完呢間可以完結我地嘅午餐, 抖一抖又要搵下午茶食~