2013-05-16 4427 views
5月頭去了澳門兩天,因為六,日関係,住了間普通D酒店,係氹仔駿景!其实唔錯,又有三人房,夠大,唯—要改善,係沒有 wifi !! 搞到我地夜晚过去隔離君怡上網!講番美食先,我地第—餐去咗阿婆屋-Albergue 1601 !去到門囗好大,外出有棵樹好大好靚,space 位又多!附近有D藝術展覽!餐廳入囗好似偏廳,有 sofa, 大酒架(其实整幅牆都係!上到二樓,有兩間房,毎間房有三,四張枱!我哋坐嘅位置近窗囗,可以望到窗外大樹!每人餐碟是方形,图案是不同的!食物点了海鮮湯飯$2XX,好多料,青口,蜆肉,蝦,魷魚,同蟹,好鮮甜!跟住就有乳豬(二人份量,都有5,6件)及鹽局沙甸魚(可以撰擇蒜蓉)!絶不欺埸!漂湸待應姐姐介绍了白烚椰莱,當然不是清水白烚啦,因有很濃郁的湯內煑成!很滿足的午餐!當我吔走時係門囗互相映相時,待應姐姐走出来帮我哋三個映相!其实,我哋都冇要求,很窩心!♥

餐廳入囗好似偏廳,有 sofa, 大酒架(其实整幅牆都係!

2013-05-04
$250 (Lunch)
  • 海鮮湯飯