2016-03-17 5646 views
友人之前試過卡邦尼意粉激讚, 話有得睇有得食. 所以今次帶我再黎.由於時間尚早, 人流唔算多, 7:00PM之後才繁忙, 但服務好好.餐前麵包: 有三款, 而且仲有我喜歡的欖油同醋用來點麵包食.旁邊二款餅干, 一款是薄脆身好多香草好濃味, 一款是硬餅干條.中間的是鬆軟微暖麵包, 有蕃茄同橄欖, 而且份量大, 食完都半飽, 所以冇食哂.由於冇免費水提供, 可以叫礦泉水, 所以我們揀選無酒精雞尾酒.日出威尼斯(左) $65 :底層係草莓同蔓越莓打成汁, 上層係蜜桃蓉. 拌勻飲好易入口, 酸酸甜甜好清新開胃, 最岩配油膩食物.熱帶風情(右)$65 :果然有熱帶風情, 味道好豐富, 有芒果, 乳酪同香蕉既果甜奶香味, 帶少少菠蘿味. 好滑身好好飲.班尼特色前菜拼盤 ($198):原來超大盤, 有8款前菜. 食完已經好飽, 所以其實岩3-4人.蔬菜焗雞蛋 - 暖暖地, 雞蛋焗得好嫩滑, 食落似蛋批, 味道好香好好食.意大利香腸 - 開半煎香, 比較油膩, 但肉汁好又好咬, 啖啖肉.鮮蕃茄多士 - 鮮蕃茄經欖油同醋調味放上多士, 多士脆口與蕃茄嫩淋, 呢個組合好夾.酿乳豬仔 - 一片薄薄燒五花肉,

日出威尼斯(左) $65 :

熱帶風情(右)$65 :

班尼特色前菜拼盤 ($198):

酿乳豬仔 - 一片薄薄燒五花肉, 太肥膩又太薄身, 唔脆唔淋, 麻麻地.

烤田園蔬菜 - 中間的蔬菜沙律新鮮爽脆, 上部的炸瓜類都唔錯, 只係黃色瓜超級苦, 食唔慣.

蕃茄伴水牛芝士 - 簡單好味, 有少少欖油, 蕃茄鮮嫩水牛芝士軟滑, 清淡好味.

露煙肉卷 - 普通味道.

雞肉串燒 - 燒得唔乾, 肉質柔軟.
煙肉香濃芝士意粉 ($158) :

主角黎啦, 服務員會推一大個硬芝士出黎, 意粉已放在大芝士上, 服務員係客人面前拌芝士意粉, 上碟給客人.

意粉熱力溶化芝士, 意粉掛上超多香濃芝士, 濃度好杰身.

意粉有多款選擇, 香濃醬汁可以揀長身的意粉, 如意大利麵/闊麵/偏意粉.....
我們選偏意粉, 可以掛多d醬汁.
意粉煮得唔夠硬身, 幸好無淋哂. 掛上超多芝士汁, 好香好濃郁芝士味, 帶有煙肉油香.

每啖都係芝士同意粉, 好滿足. 不過食完都好膩.
即場做會員有8折. 服務好好, 有禮貌又貼心. 上菜速度會留意客人進食速度.

總括, 雖然價錢微貴, 但食物質素及服務水準都好好. 環境安靜燈光有情調.

2016-03-12
$220 (Dinner)
  • 煙肉香濃芝士意粉
  • 熱帶風情