2020-08-30 1120 views
尼到澳門,食返個豬扒包,就等同於,去到香港,點都整返碗雲吞面或者燒味飯,不過,呢兩者有個共通點,嗰樣食物,受歡迎程度去到一個城市,什或去到一個國家的話,大大少少鋪頭,門面一定寫住,馳名乜乜 , 正宗乜乜。今日呢間都係,無打緊,尼左澳門幾個月,見慣哂。佢點講,吾洗理,叫吧,一試就知佢咩料。尼到,外貌,佢會令你討好,包係法包,包身脹,用手輕輕模下,掂,熱嘅再尼,豬扒,佢吾係簿簿地一塊,相反,厚身豬,香,煎得好好,無油益味大大口,咬落去,佢可以話係一個脆豬,吾口,有時啲豬扒係炸到呢,口,面包就會烘到乾哂。呢間,得。包面脆,脆完之後,佢俾返面包嘅柔軟你,好讓你配合返豬扒嘅出埸。豬扒包攞哂分,隨即叫多樣,蛋撻一尼到,我已知,我過了時間,食蛋撻,都幾講彩數,見佢蛋面有小小蛋面水,就知過左時間,蛋皮ok啦,蛋ok啦,好難評,因熱同吾熱,係兩回事。咖啡,都不錯嘅,最正都係豬 扒 包
今日呢間都係,無打緊,尼左澳門幾個月,見慣哂。
佢點講,吾洗理,叫吧,一試就知佢咩料。

豬扒包攞哂分,隨即叫多樣,蛋撻

咖啡,都不錯嘅,最正都係
豬 扒 包

2020-08-30
$40 (Breakfast)
  • 豬扒包