2018-06-06
去咁多次澳門,都未去過西灣果邊今次好友選了來這間餐廳吃晚餐,令我第一次踏足呢個地區。由氹仔酒店那邊坐的士來,繞過西灣大橋就到,一落車就見到餐廳對著一個咁靚既景,可以遠眺著澳門旅遊塔,可惜當天天氣還有點下雨,如果唔係拍出來的效果會更好。一推門進去餐廳,就已經聞到一陣陣的咖哩味道。幾個人一起去玩的好處就是可以多叫幾個大家一起share。我地叫左幾様嘢食都覺得好好味呀。⭐️薯絲馬介休⭐️- 簡單的材料,但好考功夫,薯絲脆炸再跟蛋炒後一起吃仍然很脆又香口。⭐️酥皮龍蝦湯⭐️呢個湯真係正,個酥皮焗到剛剛好,而湯係非常濃郁,而且有很多龍蝦肉粒,非常鮮味。⭐️烤雞焗長壽飯⭐️看樣子賣相沒什麼特別,但吃起來非常特別,長壽飯的質地係長而幼又軟身,加上特色醬汁烤雞一起吃非常配合。⭐️咖哩牛肩肉⭐️咖哩一定是招牌菜,牛肩肉還很嫩滑,D汁撈埋飯係停唔到囗。⭐️蜜汁烤豬手⭐️個樣唔講以為係叉燒,用左蜜汁去烤,好好味,仲配埋薯條。很喜歡這裡的食物、環境,有機會要再來。
今次好友選了來這間餐廳吃晚餐,令我第一次踏足呢個地區。
一推門進去餐廳,就已經聞到一陣陣的咖哩味道。
幾個人一起去玩的好處就是可以多叫幾個大家一起share。
我地叫左幾様嘢食都覺得好好味呀。
⭐️薯絲馬介休⭐️
⭐️酥皮龍蝦湯⭐️
⭐️烤雞焗長壽飯⭐️
⭐️咖哩牛肩肉⭐️
咖哩一定是招牌菜,牛肩肉還很嫩滑,D汁撈埋飯係停唔到囗。
⭐️蜜汁烤豬手⭐️
個樣唔講以為係叉燒,用左蜜汁去烤,好好味,仲配埋薯條。
很喜歡這裡的食物、環境,有機會要再來。