2017-07-03
1925 views
晨早做完運動份外覺得肚餓都係時候落去薈景閣咖啡廳 Cafe Bela Vista吃番個豐富嘅大早餐喇! 一踏進餐廳就見到早餐必備嘅各款麵包,仲有三款不同口味嘅芝士。 有現成沙律,火腿不喜歡的話還可以自己混一款心水的沙律菜。 熱食方面有煙肉及脆炸薯餅。 看見這材料就知道呢個係Egg Station,不過奄列好似漏咗少許,我還是選了香口的太陽蛋。 另外還有脆皮腸和茄汁豆,見到呢個就諗起好友海豚兒了! 還有法式西多士,班戟,和麵包布甸。 喜歡健康早餐的朋友可以食麥皮,坦白我真係好曳始終都係唔太喜歡麥皮或者麥片! 如果係中國胃的朋友都唔使擔心呀!因為這兒有好多款點心選擇,例如叉燒包,燒賣,蝦餃仲有珍珠雞添! 左面係味噌湯另外隔離的是白粥,配菜有好多如欖菜,榨菜,花生等等....... 再唔係自己整番碗自選粉麵鍾意多餸少麵或少麵多餸都得啦! 飲品方面會有西柚汁和橙汁無限量供應。 而這個熱豆漿更加是驚喜之作,豆味香濃飲落去暖笠笠好舒服。 當然唔少得㗎啡或茶啦! 而我就最喜歡呢度嘅新鮮生果!西瓜,菠蘿,蜜瓜,哈密瓜都全部好鬼新鮮,另外仲有我喜歡吃的果味乳酪。 我哋兩個游完水真係好鬼肚
有現成沙律,火腿不喜歡的話還可以自己混一款心水的沙律菜。
熱食方面有煙肉及脆炸薯餅。
另外還有脆皮腸和茄汁豆,見到呢個就諗起好友海豚兒了!
還有法式西多士,班戟,和麵包布甸。
再唔係自己整番碗自選粉麵鍾意多餸少麵或少麵多餸都得啦!
飲品方面會有西柚汁和橙汁無限量供應。
而這個熱豆漿更加是驚喜之作,豆味香濃飲落去暖笠笠好舒服。
當然唔少得㗎啡或茶啦!
我哋兩個游完水真係好鬼肚餓呀!攞到一檯都係好開心呀。
頭先都講過這兒熱豆漿質素好高車爸爸飲了超多碗,不過我就喜歡凍飲所以西柚汁橙汁啱我多啲!
中式點心質素已算不俗了當然不可能同中菜館相比但亦都絕對唔失禮。
這兒包包選擇都十分多,另外芝士也很好味㗎!!
晨早流流更要整番碟沙律先啦!有我最鍾意的雅枝竹,另外牛油生菜好爽甜,仲有酸甜的車厘茄吃下去份外清爽。
而這碟西式早餐中的太陽蛋十分之蕩漾好吃,配埋煙肉薯餅真係大滿足啊~
最後吃一碟新鮮生果已滿足到不行了!這時候我同車爸爸忽然睡魔急Call襯仲有少少時間就返房補補眠去,中午先至再跟好友吃午餐吧!