2023-03-09 5839 views
難得同屋企人去澳門,就梗係要食埋葡國菜先番屋企啦🤤上網見到好多人推薦呢個波爾圖,去開附近就諗住試下~因為唔知道一至四可以預先訂位,我地由4:50分左右開始等到5:30開門愈等就愈多人排隊,我地算早黎排頭幾張檯前面有兩張係有訂位嘅,聽到店員同隊尾嘅人講可能要等7點果轉先入到芝士忌廉焗蠔呢個好好食😋芝士忌廉好creamy 加埋菠菜真係食到停唔到口。本身得3隻,但侍應見我地4個人就話可以+22要多隻~焗蠔值得encore🤤葡式乳豬釀飯同想像中唔太一樣,不過味道都ok嘅~唔伏 值得一試~不過飯底偏散同濕潤之前見有人好失望個位係話唔脆,不過我今次又脆wor~可能真係撞手神咖哩牛尾煲牛尾好夠淋,咖哩味都香,薯仔幾好食😋如果蒜蓉包可以早d上 點咖哩汁應該幾好食芝士薯蓉馬介休焗酥皮呢個好特別,薯蓉中有d類似綾魚球嘅質地同味道,加外面果層脆嘅酥皮,都幾夾~檸檬香草焗法式羊架羊架超級好食~~佢地芝士焗蠔係我會再食嘅必選~好香孜然味,處理得好好,外脆內軟,又有肉汁🤤🤤不過都好睇你本身對羊嘅接受程度,屋企人話佢果舊有d羶,但我就覺得好好味😋蒜蓉包佢個蒜蓉包係薄脆果種~正常發揮,但個人比較鍾意厚身d,可以做到外
難得同屋企人去澳門,就梗係要食埋葡國菜先番屋企啦🤤
上網見到好多人推薦呢個波爾圖,去開附近就諗住試下~

焗蠔值得encore🤤

葡式乳豬釀飯
葡式乳豬釀飯

咖哩牛尾煲
咖哩牛尾煲

牛尾好夠淋,咖哩味都香,薯仔幾好食😋
如果蒜蓉包可以早d上 點咖哩汁應該幾好食

檸檬香草焗法式羊架

蒜蓉包
佢個蒜蓉包係薄脆果種~正常發揮,但個人比較鍾意厚身d,可以做到外脆內軟果種~

可能都係因為多客~都係有漏單嘅情況出現。如果去食,見耐冇上就可能要問下~
逐樣上,份量唔算多,好快就清到碟。有來餓到相都冇影就食左🤣

再訪意願唔算太高,想試下其他葡國菜~~
茉莉柑桔梳打
茉莉柑桔梳打