2010-06-22 50 views
之前睇左d食評,滿心歡喜咁帶埋阿媽去食lunch buffet,點知差到阿媽邊食邊鬧!先說冷盤沙律:seaweed好鹹;最特別都係磨菇沙律,但係我食落應該係牛肝菌,有一粒粒的feta cheese,算似樣d;番茄加黑水欖,只係將兩樣野撈埋一齊,好有麥嘜紙包雞feel;其餘係d螺絲紛沙律,粉絲沙律等等大路野,普通野;rosamary餅同麵包條味道和質感都不錯,但有麵包條,係咪係咁意放埋d火腿出黎呢?;壽司青瓜卷、漬物卷、三文魚、鯖魚等,仲要係好似尋晚整定咁,阿媽仲問點解冇刺身咁小家;凍蝦、青口唔講得上用料靚,d蝦唔爽,烹調技巧不足;自選沙律,有沙律菜、車厘茄、chick pea、粟米、甘荀絲、麵包粒、火腿粒、有專人幫你mixing,我揀左黑醋汁,味唔講得上好,可能係醋放得太耐;咖喱椰菜花幾得意;熱盤:印度辦雞卷,好辣但好味,塊naan新鮮即製;雲吞麵,發覺整澳門不及香港做得好,呢度都唔例外,但都好過鳳城x記;燒豬脾ok,醬料不是便宜貨;令人嘖嘖稱奇既熱葷:烤鴨不管你走幾多轉,都仲係個幾舊,畀著你都唔想食啦;炒芥蘭,唯一熱葷會有新野添入,但點解會有辣椒油味,係味冇洗鑊;炒飯同炒米都算係經典

先說冷盤沙律:
seaweed好鹹;
其餘係d螺絲紛沙律,粉絲沙律等等大路野,普通野;
凍蝦、青口唔講得上用料靚,d蝦唔爽,烹調技巧不足;
咖喱椰菜花幾得意;

熱盤:
印度辦雞卷,好辣但好味,塊naan新鮮即製;
燒豬脾ok,醬料不是便宜貨;

令人嘖嘖稱奇既熱葷:
烤鴨不管你走幾多轉,都仲係個幾舊,畀著你都唔想食啦;
炒飯同炒米都算係經典,我地已經係十二點入座,理論上係第一轉,點解d米粉同飯會放到脫左水咁?炒米粉d蝦仲要係嚡!;
西蘭花炒雞竹荀,又係個盤入面成日都係個幾舊隔大半個鐘先有新添入;

甜品:
全部唔ok,得個甜字,冇層次,連木糠布甸如是,我homemade都好過佢!
曲奇餅不過不失;
水果粒,冇話好唔好,最重要係d料新鮮,咁都做唔好就死得啦。

總括而言係個餐前包同杯檸蜜係最好,但我付出188mop得如此待遇,唔係嘛!

真係好想知日間同晚上buffet質素係咪差咁遠,好嬲呀!!!
2010-06-21
$188 (Lunch)