2017-07-26
本身諗住同個FRIEND去食RITZ 甜品自助餐, 點知去錯地方, 黎左呢度。由於呢間餐廳既位置太迷人, 係RITZ CARLTON 既51樓, 呢度可以望到GALAXY RESORT既全個境。所以就決定同個FRIEND係呢度食。個TEA SET既DISPLAY都幾靚, 好似一棵樹有幾片葉咁, 但D 葉係好容易攞到落黎, D WAIT STAFF要好小心攞先得。首先送黎既係水果茶, 酸酸地幾開胃, 酒店會用個小洋燭熱住D茶, 仲無限幫你REFILL 水架。之後試左個分子料理咁既野, 係泡沫黎架, 但D味有D怪怪, 我唔係咁鐘意囉。最後就係MAIN COURSE TEA SET 啦, SCONE係分開用個盒裝住, 送黎仲WARM 架, 第一時間試試, 暖暖地, 加埋D CREAM + JAM 好好味, 好鬆化。個TEA SET本身係做緊CHERRY THEME既, 所以每樣野都係有CHERRY 味, 有D唔錯, 幾好味, 但有D似藥水味。食完覺得呢個SET, 係RITZ SERVES, 又有咁靚既景睇, 影左好多張相, 呢個價錢都算係咁啦。