2017-01-03 7070 views
2016聖誕節澳門之旅真係食唔停!第三日一早又到官也街搵食,呢間咖啡店嘅食評不錯,去到店面好細,舊花紋圖案,鐵框圍欄,好有舊式茶欄嘅感覺,但因為係外賣店關係,所以無桌子,只放好多款式不一嘅櫈比食客,另牆壁有張面壁小桌!小朋友多真係唔太適合!好在我哋啲馬騮都大!可以將就!落單後有張號碼票,等叫號碼攞食物,自助式!豬扒豬仔包($28)個豬仔大個,外脆內軟,豬扒厚身之外,熱辣辣好多汁,而且鬆軟唔韌,好驚喜!簡簡單單但好味!香腸公仔麵(湯)($23)膠碗,湯麵熱辣辣,香味攻出來引死人!湯底正常味精湯,難得麵淥得煙韌,雞肉香腸切半,煎得香,整體好味!香腸公仔麵(撈)($23)用方型淺兜盛載,香腸一樣煎得香,撈麵係印尼撈麵嘅味道,微辣好惹味花生奶油方塊($25)紙袋內將切塊奶油多士撈晒奶油花生醬,醬料杰身,味道香濃,多士香脆!正!咖哩辣魚豬仔包($26)呢個因爲啲食家讚而叫,本身無乜祈望,點知有驚喜,麵包鬆軟,芝士正常,驚係啲辣魚蓉醬,調味酸酸微辣,魚味濃郁!正!凍檸茶($18)膠杯上,大杯,切角檸檬好難篤,茶味濃而唔澀!好味!炭燒瓦煲咖啡($18)一杯加奶,一杯走奶,夠熱,我飲加奶嘅咖啡味濃,偏
2016聖誕節澳門之旅真係食唔停!

落單後有張號碼票,等叫號碼攞食物,自助式!
炭燒瓦煲咖啡($18)一杯加奶,一杯走奶,夠熱,我飲加奶嘅咖啡味濃,偏甘,又可以接受!咖啡好香!

食物簡單做得好出色(冰室食物竟然令我有驚喜)全部都好夠熱,有啲熱到仲要攤一陣!真係款款都好味,店員有禮,出菜後我先要求切半都好幫手!一啲都無黑面!讚!

食得好舒爽嘅一餐茶仔!
2016-12-28
$33 (Breakfast)