2008-12-27 55 views
聽過某食家推介到此餐廳試試,一行五人在六時正到達,做第一枱客人。餐廳環境唔錯,裝飾及裝修都有心思及舒服。我們一共點咗三個菜:1. 腐乳炒蟹:肉蟹大少適中,夠新鮮及有鮮味;不過就似普通洋蔥炒蟹味道,食唔出有腐乳味。2. 血鴨煲:鴨肉夠唸入味,有少少帶酸似用多咗醋;個汁就灰灰哋色,無特別味道,不過撈飯就唔錯。3. 焗豬扒飯:豬扒夠唸入味,飯底加入腸仔炒,幾香,不過就有啲太濕軟。整體來說,味道唔錯,食落味道似大家樂的一哥焗豬扒飯,無甚麼特別,而且價錢以此水準就偏貴。總結來說:所點的菜,水準味道一般,用料都新鮮;以此水平相比,價錢就偏貴;侍應服務一般,無嘢識介紹,成枱骨及蟹殼都唔識主動換吓碟。

餐廳環境唔錯,裝飾及裝修都有心思及舒服。

我們一共點咗三個菜:

腐乳炒蟹、焗豬扒飯
焗豬扒飯、血鴨煲
$200 (Dinner)