特製五款玉子串燒 HK$78如果第一次去的話,肚腩推介你食呢味🤣蛋好嫩滑,蛋汁充盈🍳又有唔同配料,唔同口味,好似明太子、三文魚子、蟹肉🦀不過味道偏甜。TKG 三文魚子碎金鎗雨腩飯 HK$93招牌呢🥰係日本小朋友嘅早餐🗾將日本蛋蛋白打成雲一樣☁️軟綿綿,加入醬油仲有紫菜碎碎撈埋魚生又係營養嘅一餐🍱燉牛肉蛋包飯 HK$118著通啲,旋風蛋薄身,飯唔算特別香,咖哩味唔濃,牛冇咩牛味🙃白桃梳乎厘班戟 HK$88夏天又到一定要食🍑,半個白桃滿足😚肚腩同肚臍試過唔少pancake,呢間算係幾唔錯,好有空氣感,入口即融😍不過都係甜啲,如果蛋香味濃啲就好啦😌我地都叫左杯清香蘋果茉莉花茶,呢個DAME desu 🙅🏻‍♀️勁甜唔知咩事😅同埋仲有一層泡… 本身以為係茶包沖出黎,但係店員話係泡左一大榨,跟住用咖啡機打氣咁整熱🚫同常理有啲唔同,理解不能😵‍💫其實肚腩肚臍由大學就幫襯,初開業食左個親子丼飯🐔🐣都叫還原到日本味幾成,而所有菜嘅味道都唔係得死甜,不過唔知而家係求其左定我地嘴刁左🥱應該唔會再去鳥
特製五款玉子串燒 HK$78

TKG 三文魚子碎金鎗雨腩飯 HK$93

燉牛肉蛋包飯 HK$118
著通啲,旋風蛋薄身,飯唔算特別香,咖哩味唔濃,牛冇咩牛味🙃

白桃梳乎厘班戟 HK$88

2022-07-30
2022-08-10 975 浏览
旺角-Mong Kok主打日本沖繩直送新鮮雞蛋、製作正宗日式玉子料理的たまご園(Tamago-EN),比較出名既係玉子串燒,有5款不同口味。今次只是黎食個tea~🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟tea set~跟一杯汽水Tamago-EN 梳乎厘班戟(士多啤梨味🍓) $68炸薯條(配黑松露蛋黃醬) $48😋整體黎講:環境:8/10食物:7/10CP值:6.5/10

旺角-Mong Kok

😋整體黎講:
環境:8/10
食物:7/10
CP值:6.5/10
上次食過鑽石山店,今次同朋友出旺角試下,餐廳位於朗豪坊,座位唔算多,所以星期四夜晚6點去到都要等一陣座位,入座計今次主要同朋友慶祝8月生日,叫左親子丼、燉牛肉蛋包飯、 吉列豚肉雞蛋三文治、伯爵茶提子梳乎厘班戟,食物全部都係圍繞用雞蛋去做🥚🥚🥚冇諗過三文治會咁大件,旁邊仲有沙律同埋薯條,好抵食😍 梳乎厘班戟一上枱就聞到好香,食落口好香蛋味👍👍👍一定會再朋友黎幫襯💗💗
2022-08-03 546 浏览
呢到嘅下午茶pancake好抵!只需要$68(加一)就可以食到souffle pancake🌟今次食咗士多啤梨味,好推薦!啲士多啤梨配埋藍莓醬同埋一啲堅果好夾。想口感再豐富啲可以落埋佢比嘅蜜糖。而主角-pancake都一樣好好味!好鬆軟,口感好好😋😋雖然喺下午茶,但都有2舊架,份量同正常pancake餐一樣,但價錢就好相宜☺️下午茶餐會包埋嘢飲。我今次就加咗$20要榛子朱古力!好濃好正😋😋美中不足係旺角呢間分店好細,座得好逼😖
美中不足係旺角呢間分店好細,座得好逼😖
  • 士多啤梨梳乎厘班戟
收工去朗豪坊睇戲 仲有啲時間 所以臨急臨忙喺附近搵嘢食 好多舖頭都閂咗 見到呢間舖仲開緊門做生意 所以就入咗去 男朋友叫咗個蛋包飯 我叫咗個三文魚生雞蛋拌飯 本身都係諗住叫嘅嘢簡單啲 唔係太複雜 應該都唔會等好耐 之後都陸陸續續有幾台客 入咗嚟食嘢男朋友差唔多食剩¼ 而且其他客人啲嘢食都到晒我個生雞蛋拌飯先出現 其他人食嘅都係熟食 我自問我依個生雞蛋拌飯係最簡單嘅 之前睇過網上面人哋點樣整個蛋白 將蛋白同蛋黃分開 用發蛋器發個蛋白 之後就會可以變成一片雲咁樣 擺好啲飯同埋啲三文魚 之後將啲蛋白擺落去 再加埋個蛋黃就搞掂 完全唔需要煮食 自問咁簡單 仲快過啲熟食 而且按次序應該係我先㗎嘛~(過程中 已經催過)最後搞到要臨急臨忙食 唉 ~味道OK 所以都費事比差評🤦🏻‍♀️

男朋友差唔多食剩¼ 而且其他客人啲嘢食都到晒
我個生雞蛋拌飯先出現

最後搞到要臨急臨忙食 唉 ~
味道OK 所以都費事比差評🤦🏻‍♀️

生雞蛋拌飯
2022-01-06
生雞蛋拌飯
  • 三文魚生雞蛋拌飯
2022-07-12 428 浏览
🥢 Tamago En其實係香港有好多分店,已雞蛋為賣點,連裝修都會融入雞蛋嘅元素,今次就去雞蛋樂園度食野啦👍🏻 店員都有禮貌,環境算整潔👎🏻 今次朗豪坊分店樓上冷氣滴水…好彩店員都察覺到過黎處理,但用餐體驗不自然有影響⏳ 上菜速度理想,就算甜品特別製作都唔需要都等好耐 ✨ 海鮮蕃茄忌廉蛋包飯有啲失望係蛋包飯裏面嘅淨係白飯,普遍裡面都expect係炒飯惹味啲,海鮮有帶子,蝦,魷魚…水準一般,個醬汁蕃茄味唔夠濃✨ 招牌玉子燒玉子燒做得都ok,質素都夠soft✨ 提拉米蘇梳乎厘班戟有驚喜,冇諗過咁鬆軟,入口即溶,口感好綿密,蛋香加埋提拉米蘇嘅味道好夾,互相配合唔會蓋過彼此

👍🏻 店員都有禮貌,環境算整潔

⏳ 上菜速度理想,就算甜品特別製作都唔需要都等好耐

✨ 海鮮蕃茄忌廉蛋包飯

✨ 招牌玉子燒
玉子燒做得都ok,質素都夠soft

✨ 提拉米蘇梳乎厘班戟
朗豪坊雞蛋餐專門店 - TAMAGO - EN呢日同食極都有8舊腹肌既健身教練係旺角睇完戲,有D肚餓,於是佢介紹左我去一間佢話健身期間都食得既餐廳開餐啦。餐廳係朗豪坊Food Court果層,叫Tamago-EN,佢話係新加坡人氣雞蛋主題餐廳,等我睇個名仲以為係日本餐廳黎。餐廳全店都係用日本沖繩農場直送雞蛋,由小食玉子燒、主菜蛋包飯、甜品梳乎厘班戟到飲品奶昔等等都係以雞蛋入饌,配合各種食材創出唔同口味,十分多元化!餐廳地方唔大,主要以雞蛋既橙、黃、白色為主色,餐廳兩面玻璃牆上既雞蛋造型裝飾同天花上既橙色燈飾,都好配合餐廳以雞蛋為賣點既主題! 餐廳俾人一種簡潔乾淨既感覺,光線充足,客人係度食野係會幾舒服既 ! 假期黎食野仲要係中午,我地都以為會要等好耐啦,好彩我地只係兩個人,黎到岩岩有兩客人食完離開,咁我地就即刻可以入座唔洗等位。一坐低服務員就遞上餐牌,然後就忙住執台啦。餐廳生意好好,咁我地睇左陣餐牌後,已經有心水啦,就揀左兩個餐試下 : 1. 公司三文治 - 三文治超大份,麵包好厚身,入口十分鬆軟;而雞蛋熟度亦剛好,蛋香味極濃,咬開仲會有微微蛋汁滲出,套餐亦都跟薯條, 波浪形厚切既薯條
朗豪坊雞蛋餐專門店 - TAMAGO - EN

1. 公司三文治 - 三文治超大份,麵包好厚身,入口十分鬆軟;而雞蛋熟度亦剛好,蛋香味極濃,咬開仲會有微微蛋汁滲出,套餐亦都跟薯條, 波浪形厚切既薯條即叫即炸,條條金黃, 外脆內軟 !

2. 燴雞肉蛋包飯 - 嫩滑雞肉遇上沖繩新鮮雞蛋製成嘅旋風滑蛋,真係蛋香味十足 !加埋秘製燴牛肉汁,真係見到都流晒口水呀!

Tamago-EN
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓08號舖
電話:2650 3335
營業時間:星期一至日 12nn-10pm
備註:設加一

2022-06-19
2022-06-30 359 浏览
本身食過奧海城嗰間覺得幾好食 所以嗰日lunch就去咗呢度食 嗌返一模一樣嘅飯 個份量超級少 差唔多係我嗌左另外一個意粉嘅一半... 跟住撞啱兩個員工放飯 兩個都係食同我嗌嗰個飯一模一樣嘅飯但係個份量係超級多 我冇影到相 我諗應該係員工放飯嗰陣時同我嗌嗰個飯一齊煮 之後就求求其其攞少少出嚟出餐 真係唔會再食呢間分店 奧海城嗰間好食好多
2022-06-26
2022-06-20 559 浏览
係旺角做完嘢,唔知食咩好腦海就出現咗之前食過好好食嘅蛋包飯決定帶埋爸爸嚟食呢間嘅蛋包飯之前食飯之後一直都心心念念想再食今次嚟到另外仲叫咗疏乎厘同兩杯特飲𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:: ⧐ 燉牛肉蛋包飯 | $118⧐抹茶鮮奶 | $38⧐忡夏菠蘿梳打 | $38⧐ Famago-EN原味梳乎厘班戟 | $68燉牛肉蛋包飯真係好好食佢嘅燴牛肉汁好濃好香而且肉炆到好林可惜嘅係飯底並唔係炒飯底不過都無損我對呢一個飯嘅喜愛兩杯嘢飲都唔錯,我係飲抹茶鮮奶,唔會太甜啊爸係飲菠蘿梳打,酸酸地真係好夏日唯一比較失望嘅就係疏乎厘pancake因為我諗佢未算係完美咁整熟感覺有少少稀,而且對我嚟講比較太甜而且比起我之前嚟食好似細份左不過呢個價錢都算係咁上下啦下次都會繼續嚟食佢嘅蛋包飯因為真係食過返尋味
係旺角做完嘢,唔知食咩好
腦海就出現咗之前食過好好食嘅蛋包飯

而且肉炆到好林
可惜嘅係飯底並唔係炒飯底
不過都無損我對呢一個飯嘅喜愛

抹茶鮮奶
兩杯嘢飲都唔錯,我係飲抹茶鮮奶,唔會太甜
忡夏菠蘿梳打
啊爸係飲菠蘿梳打,酸酸地真係好夏日

Famago-EN原味梳乎厘班戟
唯一比較失望嘅就係疏乎厘pancake
因為我諗佢未算係完美咁整熟
感覺有少少稀,而且對我嚟講比較太甜
而且比起我之前嚟食好似細份左
不過呢個價錢都算係咁上下啦

下次都會繼續嚟食佢嘅蛋包飯
因為真係食過返尋味

2022-06-15
抹茶鮮奶
忡夏菠蘿梳打
2022-06-20 335 浏览
班戟:班戟濕潤唔會乾,蛋味重,桃肉新鮮。飲品:兩杯粉紅色都好靚🥰左邊係士多啤梨鮮奶:鮮奶味道重,士多啤梨味可以多啲,咁就會更加Fresh 。右邊嗰杯係用生雞蛋整既士多啤梨奶昔,上面仲加左雪糕,creamy 好多。這杯有生雞蛋會濃味好多,當然生雞蛋唔係人人都啱。

班戟:
班戟濕潤唔會乾,蛋味重,桃肉新鮮。

飲品:兩杯粉紅色都好靚🥰

2022-06-15 248 浏览
好耐冇去朗豪坊啦 今日經過朗豪坊food court果層就決定去睇吓有咩好嘢食🙈 餐廳唔算有好多位置 所以容納唔到好多客人 而且張枱太細 一次過嗌好多嘢係擺唔到🧐 五款玉子串燒 $68Toppings: 蕃茄仔 海藻醬 親子三文魚 鱈魚子沙律 蟹肉呢間餐廳嘅recommended dish🍳 就係串燒雞蛋啦🤣 其實雞蛋係好有有營養 食多d都唔怕😋 蛋既上面有呢5款topping🤪 同朋友一齊分享就最啱啦😎 五款嘅味道都唔算好突出😛 小編最中意係蟹肉~😍焦糖香桃梳乎厘班戟 $98呢間餐廳都幾多嘢食😝除咗有一般飯同意粉之外 仲有小食同埋甜品🍮 如果食完飯食唔飽再叫個甜品都冇問題🤩 $100以內有個班cake性價比都幾高🤣 因為一般專食班cake既過江龍都要130蚊up🧐 呢度仲可以揀香蕉朱古力味,士多啤梨味同菠蘿黑糖珍珠味😛 任君選擇🥰呢個班cake都做到軟琳琳既口感,可以一試🥳櫻花草莓鮮奶 凍 $38有草莓味既 不過略嫌有啲多冰 $38蚊貴左少少😟另外係想講一講環境同埋店員態度😟唔係咁滿意去餐廳果日係平日嘅下午茶☕️唔算太多客人😳 但係店員人手非常不足 收錢(接待外賣)果位店員唔會出嚟幫手

五款玉子串燒 $68

焦糖香桃梳乎厘班戟 $98
呢個班cake都做到軟琳琳既口感,可以一試🥳

櫻花草莓鮮奶 凍 $38
有草莓味既 不過略嫌有啲多冰 $38蚊貴左少少😟

另外係想講一講環境同埋店員態度😟唔係咁滿意
去餐廳果日係平日嘅下午茶☕️唔算太多客人😳 但係店員人手非常不足 收錢(接待外賣)果位店員唔會出嚟幫手睇住堂食嘅客人😶 小編想加單或者想要杯水都一度搵唔到店員🙁 店員出現返既時候嘅接待態度都唔係咁好 曾經講 ‘呢度得我一個咋’ 但態度唔係好友善😖 令小編都唔好意思想再嗌野食😥

🍽旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖
2022-06-07 343 浏览
喺旺角銀行處理完啲文件,一家人搵嘢食,喺OpenRice見到親子丼飯,見到來自日本,決心去是一事,店舖比較細小,見到全場已滿座,自己又唔係好想等,但係店員非常之好服務,同我哋講,又有一張枱就走,你哋可以等一等!大概10分鐘就有位,嗌咗兩個飯,一個意粉, +1個小食,兩杯嘢飲!親子丼非常出色,蛋好香濃,雞肉非常之滑!炸豬扒當豬扒非常香脆,飯裏面充滿蛋味,非常濃郁!煙肉明太子忌廉意粉,亦都係充滿蛋味,全餐蛋味滿佈口腔!正!唯一唔滿意嘅地方,地方比較細,冷氣不夠充足!
喺旺角銀行處理完啲文件,一家人搵嘢食
,喺OpenRice見到親子丼飯
唯一唔滿意嘅地方,地方比較細,冷氣不夠充足!
吉列豚滑蛋當
黑糖珍珠奶茶
  • 吉列豚滑蛋丼
  • Tamago-EN親子丼
2022-06-06 195 浏览
飯後去試吓呢間甜品~提拉米蘇疏乎厘班期好味道:⭐️⭐️⭐️質地和口感都不錯,唯一欠缺蛋香味~有時覺得大有蛋香味的梳乎厘味道敬佳🥞🥞😋😋.沖繩黑糖雜莓乳酪杯🫐🍓好味道:⭐️⭐️⭐️黑糖漿不會太甜。。唔錯👍🏻另外乳酪+雜果脆脆的配搭非常match...唯一個人覺得唔加個莓醬會好d 🙈🙈.另外都有其他款pancake ~
飯後去試吓呢間甜品
提拉米蘇疏乎厘班期
好味道:⭐️⭐️⭐️

沖繩黑糖雜莓乳酪杯🫐🍓
好味道:⭐️⭐️⭐️
黑糖漿不會太甜。。唔錯👍🏻
另外乳酪+雜果脆脆的配搭非常match...
唯一個人覺得唔加個莓醬會好d 🙈🙈

另外都有其他款pancake ~
2022-05-23 257 浏览
每一次喺朗豪坊經過見到 都好想去食!嗰日下午茶時間就去咗試佢哋嘅特製五款玉子串燒🫖一次過可以試晒五款味道 有咸有甜 每款都各有特色❤️最鍾意就係親子三文魚嗰款好鮮味😋玉子燒好厚身 食完都幾飽肚
2022-04-18 551 浏览
Ouiii。WeeeEat - 打卡生雞蛋拌飯 - Tamagotchi-EN🌝Lunch外型成粒雞蛋糖咁,3D 感十足😝👱🏼‍♀️三文魚生雞蛋拌飯 $68俾佢嘅外型同idea 吸引左😝 大大粒既蛋黃鋪係攪拌左既蛋白上面~ 配有三文魚! 食嘅時候可以加埋醬油同埋飯素~ 三文魚份量比較少~個人覺得係食gimmick 同打卡為主, 試一次就足夠🥸👱🏼‍♀️煙肉明太子忌廉意粉(配慢煮蛋) $75天使麵底係我至愛😍,識落都幾Juicy,份量都岩岩好,如果上碟時仲保持到熱度就更加好😳
[Hong Kong 🇭🇰- Mong Kok]
🌝Lunch