2022-03-19 530 浏览
唔使等位直入咁啱坐嗰個位望正出餐嘅位置喺出餐嗰個位同時都係樓面放抹布嘅地方係落咗單等嘢食嘅時候唔小心見到店員喺一碟食物上面用抹布清潔另一碟食物嘅碟底換言之啲污糟嘢就喺晒下面嗰碟野到🤢🤢雖然只係幾秒嘅時間但觀感上到十分之差 令到我成餐飯都覺得啲嘢好污糟🥴🥴講番食物先燉牛肉蛋包飯 其實個牛肉係幾好食 好腍身又有牛味 配埋個咖喱蛋包飯 如果冇之前嘅畫面 我會比8分另一樣我哋叫咗青醬大蝦意大利粉不過不失!睇完個食評考慮緊嘅你 可以揀另一樣嘢食會比較好😕
唔使等位直入

如果冇之前嘅畫面 我會比8分

另一樣我哋叫咗青醬大蝦意大利粉
不過不失!睇完個食評考慮緊嘅你
可以揀另一樣嘢食會比較好😕

呢間食左一段時間被佢地最標誌成舊雲可愛丼飯吸引而去☁️但係點知真係得個樣🙉試左反而發覺玉子串燒先係有驚喜💛┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓋜 終極TKG 生雞蛋拌飯 $➌➒ + $➋➑呢款係佢地最signature 既食物我地加左$28 食埋碎金鎗魚腩打發成泡狀既蛋白 真係好可愛不過味道就…. 由於佢只係蛋白食落似空氣 味道真係無😮‍💨 就算沾埋飯素同醬油 味道都欠奉 魚腩蓉味道都比較偏清淡🥲唯有讚嘆一下吉穿粒蛋黃既治癒感啦😌𓋜 Tamago-EN 特製五款玉子串燒 $➐➑¹蕃茄仔 ²海藻醬 ³親子三文魚 ⁴明太子沙律 ⁵蟹肉玉子迷既我真係超欣賞送到過黎暖笠笠既玉子食落去唔會太甜 而蛋味好香仲要一次過試五隻味 真係食極唔厭 真心大愛呢款(ᴗ̤ .̮ ᴗ̤ )₎₎ෆ𓋜 Tamago-EN親子丼 $➐➑洋蔥配搭的炒滑蛋甜甜地咁令人喜愛雞肉份量都唔吝嗇 食食下超飽超滿足整體表現不過不失𓋜原味珍珠奶茶 $35當時因無啦啦想飲而叫 珍珠唔算太多 但都係我喜愛的煙韌口感無叫少甜 茶味唔算濃 味道還好✰ 另收加一服務費
呢間食左一段時間

2022-01-28
特製五款玉子串燒
原味珍珠奶茶
2022-03-02 281 浏览
又係一間想試好耐嘅甜品🍮,本身心思思淨係想入去食梳乎厘班戟,最尾決定試埋佢啲正餐,舖頭面積唔算大,但係有日式嘅裝修感覺🇯🇵-佢哋嘅梳乎厘款式只有3️⃣款,雖然個人認為味道比較普通,但係呢個價錢食到算唔錯,出面好多地方都一定唔止呢個價🤨配上堅果粒🥜製作時間需要25分鐘,所以心急想食嘅人要趁早嗌啦,另外仲叫咗吉列沖繩琉香豚滑蛋丼🍲同埋明太子意粉,滑蛋丼份量都吾多,就唔太適合男仔食,明太子意粉醬汁🍝好足,唔會膩既👍🏻
士多啤梨梳乎厘班戟
明太子意粉
吉列沖繩琉香豚滑蛋丼
2022-02-19
下午茶
士多啤梨梳乎厘班戟
明太子意粉
🍳五款玉子串燒🍢 $68共有蕃茄仔、海藻醬、親子三文魚、鱈魚子沙律、蟹肉五款配料,味道與玉子燒非常搭👍🏼玉子燒 非 常 厚,口感嫩滑,亦有高湯甜味,進口後有幸福的滋味💕💕✨===========================🍳終極TKG生雞蛋拌飯🍚 $39採用日本生雞蛋,白飯與打發好的蛋白和蛋黃攪拌均勻,再加入日本醬油和飯數,味道非常豐富,值得一試!✨😋===========================🍳燉牛肉蛋包飯🥩🍚 $118份量與圖片一致,份量很大;蛋有微微芝士味,亦很軟滑✨蛋包飯中有少量菇,令口感更佳~與咖喱汁配搭亦很不錯👍🏼燉牛肉燉的時間剛剛好,牛肉並不會覺得老,容易咀嚼,配咖喱汁味道很棒!🤤✨===========================🍓士多啤梨奶昔🍼 $48頭幾口奶昔士多啤梨味與奶昔感覺不太搭;之後朋友建議把雪糕攪拌與奶昔融合,立即變得 超 好 喝!😍🤤讚!奶昔採用生雞蛋製成,第一次嘗試,感覺好特別🤪🤣===========================🇯🇵聽聞店舖是由日本沖繩來到香港開店,由日本師傅親自下廚,蛋控真的不能錯過!🤤
🍳五款玉子串燒🍢 $68
🍳終極TKG生雞蛋拌飯🍚 $39
🍳燉牛肉蛋包飯🥩🍚 $118
🍓士多啤梨奶昔🍼 $48
奶昔採用生雞蛋製成,第一次嘗試,感覺好特別🤪🤣
  • 五款玉子燒
2022-02-11 338 浏览
蛋 全部都係蛋,如果您鍾情日本蛋,就不能錯過呢間”Tamago-EN”,因為全部料理都係用沖繩蛋製作,蛋味香濃色澤鮮明,有啲菜式賣相仲好吸睛添。🍴大阪燒風八爪魚卷 $102⭐️⭐️⭐️⭐️呢個八爪魚卷真係有啲貴,但幾好味,好味在於口感層次豐富,厚重香濃嘅蛋漿𥚃面包住大大粒嘅八爪魚同薑,再加埋大阪燒醬,好食過正常版大阪燒。🍴吉列豚滑蛋丼 $116⭐️⭐️⭐️個丼拎到返屋企雖然凍咗,但滑蛋無凝結,拌飯仍然好味,吉列豚大塊厚身唔鞋夠腍,不過塊皮就焗淋晒,我相信堂食會唔錯。🍴煙肉明太子忌廉意粉配慢煮蛋 $102⭐️⭐️⭐️⭐️意粉爽口彈牙,流心蛋漿+忌廉令成碟意粉變得超級超級creamy,再加上超多嘅菇、煙肉同明太子,成件事真係無得輸,凍咗都仍然超級好味!二人共消費:$208 (外賣平台自取)

🍴大阪燒風八爪魚卷 $102⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴吉列豚滑蛋丼 $116⭐️⭐️⭐️

🍴煙肉明太子忌廉意粉配慢煮蛋 $102⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$208 (外賣平台自取)
2022-01-23
20 分钟 (外卖自取)
  • 煙肉明太子忌廉意粉配慢煮蛋
2022-02-10 139 浏览
因為我好鐘意食雞蛋🥚,一早就book mark 呢間餐廳,終於約到朋友陪我黎食🥚🍳🤣🔹Tamago-EN 特製五款玉子串燒五款味包括:蟹肉、明太子沙律、親子三文魚、海藻醬同蕃茄玉子燒比較厚身食落都嫩滑,五款口味明太子沙律比較突出,咸咸既醬配上甜甜玉子燒👍🏻👍🏻🔹芝士明太子筷子捲 (2串)Order 左2 串,同朋友一人一串🙈🙈太陽蛋下面係大阪蔬菜捲餅,仲加上芝士同明太子,食既時候有拉絲嫁😋😋🔹和牛漢堡配太陽蛋個太陽蛋煎個好靚,下面就係和牛漢堡!牛肉味好重,好香牛油味。
🔹Tamago-EN 特製五款玉子串燒
五款味包括:蟹肉、明太子沙律、親子三文魚、海藻醬同蕃茄

🔹芝士明太子筷子捲 (2串)

🔹和牛漢堡配太陽蛋

2022-01-28 217 浏览
以為朗豪坊無pancake食,誰不知行行吓發現呢度tea set有pancake食,本來食咗lunch仲飽緊,結果吸引咗我入去要食😝。我叫咗焦糖香桃班戟+凍烏龍茶($68),另收加一服務費。我食過好多pancake店係唔包餐飲,但呢間係包埋,心理上覺得著數咗。雖然得2塊,但真係即叫即整,熱辣辣放上枱,又夠大塊,賣相超吸引🥰。嫌唔夠甜仲送上糖醬,好細心呀,我下次得閒都會再食過。

2022-01-17
2022-01-23 225 浏览
有日想食蛋包飯🐣🐣於是去左好多蛋蛋🥚嘅「たまご園」~係個menu 度見到「🐤燴雞肉蛋包飯」個樣好吸引,一於試試佢🤩🤩「🐤燴雞肉蛋包飯」嚟到真係同張相一模一樣~中間嘅旋風蛋賣相好吸引,不過食就唔係想像中咁動L咁滑喇~至於雞肉味道普普通通,但冇雪味唔鞋口~醬汁甜甜地又香肉味,配埋淋曬嘅洋葱一齊食送飯係一流整體質素都不過不失喇~「🍎清香蘋果茉莉花茶」叫左少甜,味道不錯~一粒粒嘅蘋果都好爽好甜~茉莉花茶底亦都好香~清甜解膩啱曬😋
有日想食蛋包飯🐣🐣
於是去左好多蛋蛋🥚嘅「たまご園」~

「🐤燴雞肉蛋包飯」
嚟到真係同張相一模一樣~
中間嘅旋風蛋賣相好吸引,不過食就唔係想像中咁動L咁滑喇~
至於雞肉味道普普通通,但冇雪味唔鞋口~
醬汁甜甜地又香肉味,配埋淋曬嘅洋葱一齊食送飯係一流
整體質素都不過不失喇~

「🍎清香蘋果茉莉花茶」
叫左少甜,味道不錯~
一粒粒嘅蘋果都好爽好甜~
茉莉花茶底亦都好香~
清甜解膩啱曬😋
  • 清香蘋果茉莉花茶
2022-01-21 181 浏览
今日經過朗豪坊,見到呢一間餐廳嘅裝修好可愛,應該係以雞蛋作為主題,而且睇落係有一種日本餐廳嘅感覺,就諗住試一試啦!🤔極上鰻魚生雞蛋拌飯首先呢個招牌生雞蛋嘅賣相係討好嘅,但係呢個價錢佢俾既鰻魚質素就非常一般,似平時急凍嗰啲。另外佢配合嘅醬汁亦比較鹹,所以千祈唔好落咁多!🤨黑咖哩牛肉蛋包飯至於呢個黑咖哩,佢比起平時嘅咖哩味道更加淡,缺乏咗咖哩嘅香味,而牛肉嘅份量亦都唔多,男仔食既話未必夠飽啦。總結而言, 我覺得呢一間餐廳係名過其實,賣相做足,但食物味道欠奉,大家試一次打下卡好啦😅

極上鰻魚生雞蛋拌飯

黑咖哩牛肉蛋包飯

2022-01-19 175 浏览
Tamago-en💚明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98海鮮番茄忌廉蛋包飯 $108燴雞肉蛋包飯x2 $88x2每個餐 跟餐沙律x1+麵豉/ 西湯x1另收+1最低消費每人一個餐-明太子三文魚忌廉蛋包飯賣相幾靚嘅😍不過得三舊三文魚🥺最過分嘅係 佢入邊啲飯好似有啲豬肉定啲雞肉嘅物體勁難挑囉!搞到我冇飯好食🥲.海鮮番茄忌廉蛋包飯應該係三個入邊我最鍾意嘅醬汁🤤甜甜酸酸地 比較開胃嘅醬汁仲有浸洋蔥味🤤.燴雞肉蛋包飯應該係燒烤汁都好味嘅😚不過好似鹹咗少少🙈.我好鍾意佢每碟嘅醬汁🤣.佢每個碟都好大啲飯就咁擺中間 感覺上好細但其實都大份🤣.其實唔係好記得有乜嘢想講🤭基於太耐先寫有特別 或者我記得有咩想講 我先寫👆🏽-1/11 eat我發覺我唔記得同燴雞肉蛋包飯影相🥺我覺得佢呢間野應該出名蛋唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵食程度:🌕🌕🌑🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌕🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑
Tamago-en💚

服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑
會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑
2021-11-01
2022-01-03 344 浏览
🥚餐廳以白色黃色為主,蛋型座位似鳥巢,吸引左入去試下🍛明太子三文魚忌廉蛋包飯$98,碟超大,蛋包飯份量唔少,蛋ok,飯麻麻,明太子混合忌廉汁好好味,另有菠菜&三文魚片,好豐富,好味營養又豐富😋Tamago-EN 特製5款玉子串78:五款口味玉子串: 蕃茄仔、海澡醬、親子三文魚、明太子沙律及蟹肉,賣相吸引,玉子串蛋味濃,好味,不過5款當中只有明太除子沙律有味提拉米蘇梳乎厘班㦸$88: 梳乎厘軟綿綿,彈彈下,食落輕如風,唔膩食物環境唔錯,可惜各店員服務強差人意,不會再來了等位時問可否坐卡位,店員冷冷說:人地先,最後被安排坐左標準二人枱,還有隔板,超迫點餐後店員話:o益一個飯夠喇? 心諗唔通餐廳規定每人要點一份飯?還是店員覺得店出品細份?吃完咸食,店員上甜品但沒換碟和餐具,友人問店員,店員換碟後用奇怪眼神遙望我們,而其中一隻碟上有唇膏漬,極嚇人吃完離坐,枱上有幾舊紙巾,店員話: 乜張枱攪成甘呀?唔要求咩優質服務,但呢次用餐服務真一肚氣
🥚餐廳以白色黃色為主,蛋型座位似鳥巢,吸引左入去試下

食物環境唔錯,可惜各店員服務強差人意,不會再來了

吃完離坐,枱上有幾舊紙巾,店員話: 乜張枱攪成甘呀?

唔要求咩優質服務,但呢次用餐服務真一肚氣
2021-12-13 571 浏览
今次係睇咗大島與龍威YouTube介紹黎試吓玉子燒配蟹肉味道都OK嘅,不過份量就有啲少60幾蚊只係得三舊,不過蟹肉多搭救呢個雞蛋嘅撈飯賣相就好特別,啲蛋白整到好似雲咁口感幾神奇,但識落就真係同普通嘅雞蛋撈飯冇乜分別,主要嘅味道都係來自佢跟嘅飯素同醬汁,未食過可以試吓打下卡嘅最後呢個pancake就係重頭戲啦,好香嘅蛋味,唔會太甜,配埋白桃非常夾,本身唔太鍾意食甜品嘅我都覺得唔錯,個pancake都夠口夠綿,口感上同喺日本食過嘅gram或者幸福pancake唔會差太多,但係呢間嘅蛋味更加出重點推介pancake,其他嘢食就還好
今次係睇咗大島與龍威YouTube介紹黎試吓

玉子燒配蟹肉味道都OK嘅,不過份量就有啲少
60幾蚊只係得三舊,不過蟹肉多搭救

重點推介pancake,其他嘢食就還好
2021-12-12 327 浏览
呢間日本蛋料理專門店たまご園 Tamago,全店含蛋菜式都沖繩直送嘅農場雞蛋。💛生雞蛋拌飯,細細碗都夠一個人食。泡狀嘅蛋白撈埋啲調味,口感好特別,蛋漿嘅香味令人一試難忘。💛5款玉子串燒,有番茄仔、親子三文魚、蟹肉等,甜味和蛋香好夾。💛芝士明太子筷子捲,有啲似大阪燒,口感層次豐富。甜品💛白桃梳乎厘Pancake,口感鬆軟,散發啖啖蛋香味。
💛芝士明太子筷子捲,有啲似大阪燒,口感層次豐富。
甜品💛白桃梳乎厘Pancake,口感鬆軟,散發啖啖蛋香味。
2021-11-09
  • 終極TKG生雞蛋拌飯
2021-12-03 374 浏览
叫咗雞肉蛋包飯,賣相看似不錯,但食落去完全中伏。成碟整體都好咸要不停飲水,個飯好硬,雞肉喺超級雪藏雞,勁大陣雪藏味,而且煮得唔算好熟,肉色偏紅....88蚊得呢個質素,真喺快餐店都好食過呢間另外朋友叫了明太子意粉,同樣係超咸...原本想試埋甜品,但主菜實在太伏,怕會伏落去...決定食完即走絕無下次另外服務態度欠佳,叫我哋拎開個人物品比其他人坐,咁其實我哋覺得冇問題,但當我地詢問可唔可以另外提供圓椅之類比我哋放,竟然提議放喺佢地鋪的雜物紙箱上咁樣的服務都要收加一服務費
叫咗雞肉蛋包飯,賣相看似不錯,
但食落去完全中伏。

成碟整體都好咸
要不停飲水,個飯好硬,

88蚊得呢個質素,真喺快餐店都好食過呢間

另外朋友叫了明太子意粉,同樣係超咸...

絕無下次

咁樣的服務都要收加一服務費

2021-12-01
2021-11-29 279 浏览
見到呢間餐廳門口都有部電視宣傳佢地既各樣餸菜 全部都係用蛋整架!而啲蛋隻隻啲色都好橙黃好靚咁第一次去既時候 係試佢地既5色玉子燒 同埋 海鮮蛋包飯。當中包括左蕃茄仔、親子三文魚、蟹肉、鱈魚子沙律,同埋海藻醬。整體嚟講,雖然我本身好鍾意食甜野,但我都覺得玉子燒既甜味唔應該掩蓋左蛋味。畢竟蛋先係主角,而當佢係主力sell 蛋既質素,更加唔應該太甜⋯ 各種配料其實都太minor 好精緻 份量較小 所以帶出嚟既效果不太明顯。環數最好既話 應該會揀蟹肉,會更感受到不一樣既口感,多種層次。由於價錢也唔算高,當然海鮮份量都唔會多,相當合理。至於蛋包飯,蛋的確又香又滑,可惜唔夠汁,太乾身好難將所有白飯食晒。第二次光顧就試左明太子三文魚忌廉蛋包飯。最高有一堆明太子,好惹味,令刺激食慾。用嚟撈飯別有一番風味!依舊包飯既蛋有一定厚度,又滑身,特別有質感。鍾意食蛋既一定會覺得好滿足!打開左啲蛋之後仲有好多好香奶味好creamy 既汁撈飯 清晒成個都無難度~!絕對抵食!推薦!但見到牆有甲甴 雖然細隻 然後員工唔係好想郁去處理 好無奈

但見到牆有甲甴 雖然細隻 然後員工唔係好想郁去處理 好無奈
  • 明太子三文魚忌廉蛋包飯