呢間餐廳位於The One 最低層,環境唔錯,行昭和風格,以木系裝修為主,打造咗一個暖色系嘅氛圍,而價錢都偏向平民化,唔收服務費,食物嘅味道亦相當高質,無論嚟打卡定食嘢都係唔錯嘅選擇~值得一提嘅係,佢仲設有一人卡位,啱晒想自己一個人嚟食日本嘢嘅朋友仔!✎ 拿破崙意粉餐($100) 9/10材料有意粉、火腿同紅蘿蔔。配菜有青瓜、蕃茄同埋脆包。意粉整體口感勁Q彈,亦相當creamy ,入口充滿濃郁嘅蕃茄味,微酸,好開胃好好食!而火腿味道唔會太鹹,紅蘿蔔幾爽口~食完意粉,可以食番啲青瓜、蕃茄同埋濃郁牛油味嘅包解解膩!係呢個餐加咗杯蜜瓜梳打,蜜瓜味突出,甜甜哋,但成杯飲落感覺似藥水味,個人唔係好接受到¯∀¯✎ 味噌炸豬扒方堡餐 ($99) 8.5/10表皮好好好鬆軟,少少脆口,炸雞就勁鬆脆但入口又唔會感覺好熱氣,幾好!入面有燒烤汁同沙律,不過燒烤汁就太少了´ε`但係都唔阻礙成個包好好食(ˊᗜˋ*)ʬʬ 加咗杯牛奶紅茶,只有淡淡紅茶味同牛奶香,味道唔夠濃´꒳`✎ 迷你冰與火 ($49) 9/10牛奶雪糕好重牛奶味,好正๑˃́ꇴ˂̀๑下層牛角包 十分酥軟,咬落幾有層次。濕乾交疊,口感岩岩好~另附有糖漿

✎ 拿破崙意粉餐($100) 9/10

✎ 味噌炸豬扒方堡餐 ($99) 8.5/10

✎ 迷你冰與火 ($49) 9/10
牛奶雪糕好重牛奶味,好正๑˃́ꇴ˂̀๑下層牛角包 十分酥軟,咬落幾有層次。濕乾交疊,口感岩岩好~另附有糖漿~不過食呢個嘅時候要快啲食個雪糕,因為牛角包有返咁上下熱,雪糕好快會溶!

拿破崙意粉
2024-06-23
拿破崙意粉
味噌炸豬扒方堡
迷你冰與火
Komeda’s coffee係好出名嘅日本連鎖cafe🇯🇵,今次終於輪到我去試香港嘅分店🤣雖然係連鎖餐廳但係絕對唔會Hea你,食物種類多質素都唔錯😛😋而且裝修好有宮崎駿動畫嘅feel‼️無論想chill下或者食個快餐都合適🙌🏻-🔥必食Items 餐廳招牌巨型牛乳雪糕🍦唔講笑,佢真係有成隻手掌咁大!第一啖食落已經勁香濃牛乳味🐄完全冇溝水嘅感覺🥰🥛好幸福!雪糕控一定唔可以錯過🫵🏻紅酒燉牛肉都值得一試🥩牛肉嘅量偏多,而且落芝士嘅份量都唔手軟🧀可以做到拉絲效果😋中間原來仲包住咗薯容沙律🥗有驚喜🥳-MENU▫️ KOMEDA彌生漢堡 $69 ★★★★☆▫️ 香脆薯角 $39★★★★☆▫️ 紅酒燉牛肉 $95★★★★★▫️ 牛乳軟雪糕 $35★★★★★

🔥必食Items

MENU

▫️ KOMEDA彌生漢堡 $69 ★★★★☆

▫️ 香脆薯角 $39★★★★☆

▫️ 紅酒燉牛肉 $95★★★★★

▫️ 牛乳軟雪糕 $35★★★★★
.作為半職家政夫👨🏻‍🍳AEON 特價 ⭐️ 星期三 | 港媽港爸都知咩料就係搶鬥系上身 🤛🏽🤛🏽🤛🏽 裝備飛過嚟.難得有臨時餐聚 同朋友係尖沙咀搵個輕鬆😌 長時間傾偈閑聊地方 🏬.經過The One 加拿分道睇到飄揚 底層 KOMEDA‘s coffee ☕️ 旗幟 🚩.永旺集團 Aeon 旗下🟣⚪️咖啡屋🟣⚪️應該可以一試 🤔PS. 朋友 TST 返工都會未試過 🙄 都唔知間餐廳.當日係平日 14:40 直接入座2人位 | 4人位| 6人位 全都有空靠牆位都有 2️⃣個三腳插同埋 1️⃣個 USB插頭根本就可以 😌 邊 食嘢 邊 remote office work手機充電🔋亦OK但入座顧客 沒有學生 年輕人群應該 去咗星⭐️克那邊坐.雖說 90分鐘用餐時間|但無人入座 就唔會打擾你.⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️重點提示⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️點餐用QR CODE單點一杯咖啡奶茶都要$40-$50但 💥💥💥平日限定 下午茶☕️ 只要$69💥💥💥.平日限定 有3️⃣款 | 我同朋友揀左 👈1️⃣ 雞蛋沙律三文治拼盤2️⃣ 薄餅多士拼盤3️⃣. 無點 | 忌廉紅豆三文治拼盤▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🆒 薄餅超多芝士🧀 係厚多士三文治 是連皮白麵包 |

作為半職家政夫👨🏻‍🍳
雞蛋沙律三文治拼盤
2024-10-31
下午茶
2024-10-28 339 浏览
紅豆忌廉三文治+炸雞沙律炸雞脆口多汁,椰菜沙律可以解油膩,紅豆忌廉甜度可以,豆乳咖啡比較一般偏淡。下午茶餐$69,還可以!環境可以,分隔有一定距離,座位舒適。服務一般,自助落單!
紅豆忌廉三文治+炸雞沙律

下午茶餐$69,還可以!

環境可以,分隔有一定距離,座位舒適。

服務一般,自助落單!
香港名古屋咖啡店 感受冰與火冬日甜味《Komeda’s 滿月漢堡》 $69漢堡扒目測1.5cm厚,好juicy呀!滿月(蛋)流心PS. 中秋限定《冰與火北海道雷電蜜瓜》 $65配以特制丹麥酥,北海道蜜瓜同牛奶軟雪糕軟雪糕奶味香濃,配埋酥脆既丹麥酥,口感味道豐富!《Komeda’s咖啡》配豆菓子一包豆菓子咸香整體 食物味道優越,好有日本特色食物,物有所值。環境合理,日式咖啡店裝潢,置身日本感覺,節奏比較快。 服務態度正常,Scan QR code 落單,整體良好。  Rating: 懶惰鼠😻😻😻😻懶惰虎 🤩🤩🤩🤩  📍KOMEDA's coffee尖沙咀彌敦道100號The ONE LG1樓AEON Supermarket內💰人均消費:$70 ⏰營業時間:10am-10pm
香港名古屋咖啡店 感受冰與火冬日甜味
《Komeda’s 滿月漢堡》 $69
漢堡扒目測1.5cm厚,好juicy呀!
滿月(蛋)流心
PS. 中秋限定

《冰與火北海道雷電蜜瓜》 $65
配以特制丹麥酥,北海道蜜瓜同牛奶軟雪糕
軟雪糕奶味香濃,配埋酥脆既丹麥酥,口感味道豐富!

《Komeda’s咖啡》
配豆菓子一包
豆菓子咸香

整體
食物味道優越,好有日本特色食物,物有所值。
環境合理,日式咖啡店裝潢,置身日本感覺,節奏比較快。
服務態度正常,Scan QR code 落單,整體良好。

Rating:
懶惰鼠😻😻😻😻
懶惰虎 🤩🤩🤩🤩

📍KOMEDA's coffee
💰人均消費:$70
⏰營業時間:10am-10pm
2024-09-07 3376 浏览
店員全程黑面,入到去落單叫咗杯嘢飲加炸豬排包,咁好啦,杯嘢食等咗起碼15分鐘先黎,然後等個豬排包。等多20分鐘至30分鐘,仲未出現,走去問店員。係咪整梗定漏單? 個店員好似唔想理你咁,完全唔積極嘅態度黎hea 你。話佢去檢查下🙄之後出黎同我地講廚房冇收到張單?我地落單嘅時候係同杯嘢飲一齊落一齊送單然後你淨係收到杯嘢飲嘅訂單收唔到個包嘅訂單?都幾搞笑。最後當然即刻走,浪費咗半個鐘係度等個包杯嘢飲仲要淡到自己係屋企都沖到出黎嗰隻,收我45$好彩唔洗加一。基本上可以唔洗黎,又要受氣又漏單,店員黑口黑面,唔知得罪佢乜嘢。唔想做其實可以辭職。

之後出黎同我地講廚房冇收到張單?
我地落單嘅時候係同杯嘢飲一齊落一齊送單
然後你淨係收到杯嘢飲嘅訂單收唔到個包嘅訂單?都幾搞笑。
最後當然即刻走,浪費咗半個鐘係度等個包

2024-08-16 3383 浏览
喺The One門口對出畀佢掛住嘅旗仔吸引咗!星期五Dinner時間入去食都唔洗等位、環境幾舒服。兩個人叫咗一份豬扒包、追加咗一球蛋沙律、多士、薯條&一杯咖啡。啲嘢食好大份、超級飽( ´▽`)
喺The One門口對出畀佢掛住嘅旗仔吸引咗!
星期五Dinner時間入去食都唔洗等位、
環境幾舒服。
啲嘢食好大份、超級飽( ´▽`)
2024-07-14 3499 浏览
🤑價錢約$100 有d set都幾抵食 仲有d日文雜誌任睇 📖臨入座店員仲話上菜時間可能要等耐d 但最後都唔覺等左好耐🪑但我地坐果個位gum arm係冷氣超級凍🥶 而且有d仲係面壁位🤣➀ 照燒雞烤三明治🥪 $70▫️都幾大份 雞肉燒得幾香▫️醬汁有少少辣 成件事就香口開胃得多➁ 雞蛋沙律潛艇堡 🥗$45▪️碎蛋幾新鮮 麵包亦好鬆軟😋➂ 栗米濃湯 (跟餐+$20)個位太凍 要飲番杯熱野 栗米味好香濃 🌽 亦唔會太杰 ➃ 歐蕾咖啡 ☕️ (跟餐+$20)咖啡味唔會太重 唔洗驚飲完番唔著

🤑價錢約$100 有d set都幾抵食
仲有d日文雜誌任睇 📖
臨入座店員仲話上菜時間可能要等耐d 但最後都唔覺等左好耐

➀ 照燒雞烤三明治🥪 $70
▫️都幾大份 雞肉燒得幾香
▫️醬汁有少少辣 成件事就香口開胃得多

➁ 雞蛋沙律潛艇堡 🥗$45
▪️碎蛋幾新鮮 麵包亦好鬆軟😋

➂ 栗米濃湯 (跟餐+$20)
個位太凍 要飲番杯熱野 栗米味好香濃 🌽 亦唔會太杰

➃ 歐蕾咖啡 ☕️ (跟餐+$20)
咖啡味唔會太重 唔洗驚飲完番唔著
2024-07-02 2653 浏览
見到網上面好多人推薦,所以就嚟咗呢間餐廳食嘢,人流方面管制得幾好,好快就可以入去,因為根本冇乜人入去食。叫咗兩個嘢飲同一個甜品,呢三樣嘢都係網上面好多人推介,但係個蜜瓜梳打好難飲有浸藥水味😖😖同蜜雪冰城嗰啲元素周期表差唔多😫😫😖仲要$50。另外一個果凍抹茶牛奶勁苦,啲cream有士多啤梨,又有抹茶味完全唔夾😖😖😖價錢亦都係偏貴要$55😖好bad trip………😖😖😖唔建議去!
2024-07-02
2024-07-02 2560 浏览
上次食咗蛋沙律pizza包之後,極度喜歡呢度嘅麵包,所以今次再嚟,不過就試牛肉漢堡包,依然冇令我失望😃 (先唔好期望佢係美式嘅漢堡包)包嘅size依然係好大,所以唔追加其他食品,對一個女仔嚟講已經夠食。另外叫咗杯House coffee,唔錯。除咗食物之外,最鍾意就係呢度嘅環境通常都比較幽靜,可以靜靜地食嘢,座位亦闊落,坐得舒服👍🏻 食物價錢亦唔算貴。工作人員普遍都有禮貌🙂如果香港能夠有多啲呢種日式嘅綠洲就好啦😄
如果香港能夠有多啲呢種日式嘅綠洲就好啦😄
Komeda  coffee
牛肉漢堡包
2024-06-25
Komeda  coffee
牛肉漢堡包
2024-06-15 2722 浏览
今日出嚟做嘢,見有時間可以食嘢(再唔食可能第一餐就變晚餐)經過The One,諗起講咗好耐想試呢間,今日決定落去食。去到要等位係意料中事,好彩好快就入座。男侍應細心提醒今日啲嘢食要等耐啲,我諗星期六等耐啲都正常…喺要趕時間去下個工作點嘅情況下,於是喺餐牌點了公司三文治,應該耐極有個譜,好彩一陣就到了…放好幾個推介餐牌襯好位置諗住等埋杯豆乳奶茶可以影相打吓卡,好味嘅可以同朋友推介,擺好晒位,等到杯茶送嚟,點知個女侍應問放好杯奶茶,問都唔問就鬧落嚟話餐牌唔可以攞嚟墊,就收晒所有擺好嘅餐牌走。我連回應都未講就走咗去…嘢食再好食,有啲咁嘅女侍應…真係好趕客。因為今日趕時間,本想下次嚟試想試好耐嘅主打甜品,但今日經歷呢次…

嘢食再好食,有啲咁嘅女侍應…真係好趕客。

去日本旅行有時都會去呢間咖啡店食早餐覺得佢個紅豆多士幾好食行過The One 發現原來有分店就黎食個light lunch果凍抹茶牛奶好好味🍵🥛仲有好多jelly 可以咬下咬下😋呢間野既特色就係買野飲會送包花生送 我每次都會開黎食哂佢😆呢個拿破輪意粉出奇地好食我係日本未試過估唔到唔錯wo佢個汁岩岩好 唔會太水 茄醬微微帶甜味意粉質地彈牙 唔會好粉 完全超出expected 😆配上沙律同garlic toast 夠哂飽
去日本旅行有時都會去呢間咖啡店食早餐

佢個汁岩岩好 唔會太水 茄醬微微帶甜味
意粉質地彈牙 唔會好粉 完全超出expected 😆
配上沙律同garlic toast 夠哂飽
2024-03-09 3143 浏览
呢間日本過江龍咖啡店,新開嘅時候非常多人排隊,一直都想黎試吓呢一度嘅咖啡,希望未去到日本旅行嘅時候都可以尋回日本嘅滋味。我嚟嘅時候係星期六早上11點左右,有機會係時間太早嘅關係,仍然未見人龍。餐廳外面擺咗一個廚櫃,裏面有一啲食物嘅倒模,似足日本嘅咖啡廳同埋餐廳擺設。由於當日仲有其他行程,所以只係點咗一杯咖啡外賣,咖啡價錢並不便宜,同其他手工咖啡店嘅價錢差不多。等咗一陣店員就已經將咖啡拎出嚟,立刻品嚐一口,與自己手沖嘅咖啡分別不大,味道正常。但呢個價位嚟講,就有一點兒失望。

2024-02-11 3031 浏览
雖然去過日本旅行唔少次 不過都冇去過KOMEDA's食嘢🤔 成日行過對佢昭和風嘅裝修都好有印象 嚟到香港 單純講裝修真係好似日本嘅KOMEDA's成間搬咗嚟咁 尤其係門口嗰個食品sample display櫃 真係有風味☕同日本一樣有特式早餐「朝コメ ASAKOME」 嗌一杯飲品就附送多士套餐🌞 聽落好抵 完全捕捉到我師奶仔嘅心 當然啦 冷靜落嚟 單叫一杯咖啡其實三十幾蚊起跳 就係一個正常嘅早餐價錢啦🤣KOMEDA咖啡 $39自問對咖啡唔算好有追求 飲落就係好舒服嘅日式咖啡味道 同街上面嘅大品牌比味道偏向柔和 可以揀跟奶或者轉豆乳 幾貼心👍🏻 單計飲品要$39係偏貴 不過有Wi-fi而且坐得都舒服 店員服務唔錯又唔駛加一 自己坐低chill下或者同friend飲杯嘢傾下計算係唔錯多士套餐 (蛋沙律) $0講起多士我就有要求啦 生吐司做到成行成市 我自己都試過唔少🐷 呢度嘅厚切吐司真係好唔錯 可以揀士多啤梨果醬或者牛油 我自己就揀咗牛油 唔係俾一盒仔你自己搽 而係喺廚房已經搽好 出到嚟係流質嘅狀態 我鍾意🧈 而蛋沙律就係平時食三文治嗰隻 好味但係唔算好特別 我自己印象KOMEDA嘅紅豆吐

KOMEDA咖啡 $39
朝コメ ASAKOME

多士套餐 (蛋沙律) $0
講起多士我就有要求啦 生吐司做到成行成市 我自己都試過唔少🐷 呢度嘅厚切吐司真係好唔錯 可以揀士多啤梨果醬或者牛油 我自己就揀咗牛油 唔係俾一盒仔你自己搽 而係喺廚房已經搽好 出到嚟係流質嘅狀態 我鍾意🧈 而蛋沙律就係平時食三文治嗰隻 好味但係唔算好特別 我自己印象KOMEDA嘅紅豆吐司都好受歡迎 留返下次再試🍯
朝コメ ASAKOME

⛺コメダ珈琲店
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE LG1樓AEON Supermarket內

評分 (🌕🌕🌗:正常)
性價比:🌕🌕🌗🌑🌑 (平日早餐)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑

🧲
#コメダ珈琲 #komedascoffee
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀食乜好
#tsimshatsuifood
#hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hongkongfoods #hongkongfoodguide #hkfoodie #hkfoodies #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodporn
2024-02-02
$39 (早餐)
2024-02-03 2462 浏览
兒童餐:連小朋友咁鍾意食的香口野,薯角炸雞都唔食俾曬我,我食過薯角完全冇味,炸雞拆開基本上都係肥油,肉都唔多照燒雞烤三文治:雞扒完全冇味似白烚,醬汁又少,基本上成個就係冇味嘅三文治,係唔難食,但絕對唔好食!飲品:今次餐點中算最好果樣野,但好普通亦唔係特別好飲
兒童餐:

照燒雞烤三文治:

飲品:今次餐點中算最好果樣野,但好普通亦唔係特別好飲