餐厅: 一休鐵板燒
资讯:

2022-06-02 20 浏览
旺角有好多小食店,發現咗一間日式鐵板燒外賣店賣日式炒麵$38/份,即叫即製,仲有日本一口牛、帆立貝$58/份、鵝肝多士$68/份,價錢平民化,非常超值。鐵板燒店嘅裝潢行日式風格,透過店面玻璃睇住廚師喺鐵板上炒麵,加入椰菜、冬菇、紅蘿蔔,已經感覺好惹味。鐵板炒麵🍝 $38揀選三步曲:1)揀麵底:拉麵、烏冬2)揀配料:雞絲、牛柳、豬肉3)揀醬汁:照燒汁、黑椒汁、一休醬油揀咗拉麵,配料揀咗雞絲同埋一休醬油,拉麵爽口有嚼勁,雞絲嫩滑,醬油甘甜,配料有椰菜、冬菇、紅蘿蔔,口感豐富!熊本一口牛🐮 $58打開外賣盒,用蒜片炒香牛粒,用咗熊本牛,聞好香濃嘅牛肉味,牛肉粒好大牛,肉質軟腍又夠juicy。一休鐵板燒地址:旺角通菜街121號6號舖
旺角有好多小食店,發現咗一間日式鐵板燒外賣店

鐵板炒麵🍝 $38
揀選三步曲:
1)揀麵底:拉麵、烏冬
2)揀配料:雞絲、牛柳、豬肉
3)揀醬汁:照燒汁、黑椒汁、一休醬油

熊本一口牛🐮 $58
打開外賣盒,用蒜片炒香牛粒,用咗熊本牛,

聞好香濃嘅牛肉味,牛肉粒好大牛,肉質軟腍又夠juicy。

一休鐵板燒
地址:旺角通菜街121號6號舖
  • 鐵板炒麵
  • 熊本一口牛
1K
2022-05-29 47 浏览
#旺角 @ikkyu_teppan🛍去旺角行街街, 準備離開時見到 TOP 對面開了間鐵板燒小店, 廚窗有大玻璃,清楚見到大廚在炒麵, 乾淨衛生感覺良好, 立即買個炒烏冬及魷魚鬚返屋企食! 🤤😑排第三個先到我, 不過大廚炒得快手, 唔駛等好耐! 🥘鐵板牛柳炒烏冬配一休醬油 $38 ~ 首先選擇炒拉麵或烏冬, 再來選擇雞絲、牛柳或豬, 最後是醬汁! 一休醬油是推介, 第一次試當然試推介醬汁啦! 烏冬先淥後炒, 保持Q彈, 經炒過後亦不會油膩, 欣賞醬汁調味剛好, 不會過咸濃及甜, 味道適中! 牛柳絲份量不少, 搭配蔬菜絲同炒, 讚!🦑醬油燒魷魚鬚 $48 ~ 肉質好滑, 爽口彈牙, 與爽脆椰菜絲同炒, 口感不俗! 😁另外,…..大廚好有禮貌!
#旺角 @ikkyu_teppan

😑排第三個先到我, 不過大廚炒得快手, 唔駛等好耐!

😁另外,…..大廚好有禮貌!

2022-05-27 11 浏览
本來經過買外賣比細佬,點知經過比鵝肝吸引住我就忍唔住想食,就買呢間外賣比佢高級平民板既鐵板燒呀係💥鵝肝燒板燒 $68望住佢係鐵板上面燒,個心好開心,係我中意既鵝肝,仲有我中意既多士,一個字《正》有厚度既鵝肝令我愛不釋手,厚過多士系列❤️而且鵝肝既油脂落咗去個多士到,令到多士都好香嘅鵝肝味💥鐵板炒面 $38分左3個step,麵底->肉->汁揀咗烏冬底,牛柳同一休醬油一休醬汁係佢自家製嘅海鮮汁落單才開始煮烏冬炒烏冬,所以好夠熱而且食落去都幾香
高級平民板既鐵板燒呀係

💥鵝肝燒板燒 $68
有厚度既鵝肝令我愛不釋手,厚過多士系列❤️
而且鵝肝既油脂落咗去個多士到,令到多士都好香嘅鵝肝味

💥鐵板炒面 $38
分左3個step,麵底->肉->汁
揀咗烏冬底,牛柳同一休醬油
一休醬汁係佢自家製嘅海鮮汁
落單才開始煮烏冬炒烏冬,所以好夠熱而且食落去都幾香

2022-05-25 26 浏览
🚩一休鐵板燒約咗上朋友屋企,諗住買啲嘢食上去,就黎左依間係位於Top附近嘅鐵板燒店😋唔好睇佢店舖細細,lunch hour都見幾多學生幫襯㗎〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈日式炒麵 $38我今次揀嘅係烏冬+牛肉+一休醬油!一開始係佢用紙盒裝,睇落就細細盒,但返到屋企倒出黎食,原來都幾大一碟😆而且牛肉份量一啲都唔孤寒,食極都仲有!聽聞佢嘅特製醬油係有海鮮係入面嘅,唔會得個鹹字,加埋炒麵好惹味!🌈鵝肝鐵板燒 $68估唔到鵝肝咁大件咁厚身,食落好香油脂。法包都預先用牛油烘過😋呢個份量係出面西餐廳應該買緊$98😖呢度真係好抵食!
🚩一休鐵板燒
🌈日式炒麵 $38

🌈鵝肝鐵板燒 $68
2022-05-24
5 分钟 (外卖自取)
📍#一休鐵板燒 (#旺角)旺角通菜街121號6號舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺❣️#鵝肝鐵板燒 💰$68鵝肝好大塊🤩 入口充滿油脂香 外層微燶 好香口 好好味😋 下層亦有塊多士墊一墊 多士同樣都幾香脆面頭仲有兩條蘆筍😋😋😋食過返尋味(๑・̑◡・̑๑)❣#鐵板炒麵 💰$38可以自由配搭麵底、肉同醬料。我哋揀咗烏冬、牛柳,醬料就揀左一休醬油裏面夾雜左椰菜、菇、木魚、甘筍等等配料都幾多,整體味道不錯。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#一休鐵板燒 (#旺角)
旺角通菜街121號6號舖

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#鵝肝鐵板燒 💰$68
鵝肝好大塊🤩 入口充滿油脂香
外層微燶 好香口 好好味😋
下層亦有塊多士墊一墊 多士同樣都幾香脆
面頭仲有兩條蘆筍😋😋😋
食過返尋味(๑・̑◡・̑๑)

❣#鐵板炒麵 💰$38
可以自由配搭麵底、肉同醬料。
我哋揀咗烏冬、牛柳,醬料就揀左一休醬油
裏面夾雜左椰菜、菇、木魚、甘筍等等
配料都幾多,整體味道不錯。

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-05-17 34 浏览
原來一休開了一間鐵板燒外賣店,旺角地鐵T.O.P. 地面出口直行就到。店面雖少,但專做外賣生意,有小食及鐵板炒麵賣。最吸引是玻璃窗可以清晰看到鐵板燒的表演。鵝肝鐵板燒 | $68想不到外賣店也能找到鵝肝鐵板燒,師傅一邊煎,我都聞到傳出的香味。底下有麵包吸油,鵝肝吃起來不算太肥膩。鐵板炒麵 | $38是一款自選炒麵,麵底有拉麵或烏冬、加雞/牛/豬、醬汁可選一休醬汁、照燒或黑椒汁。拉麵麵質煙韌,一休醬汁味道帶甜,加了菇片及雜菜炒,份量都幾多。外賣自取等候的時間算快,是一個日本菜式的好選擇。

鵝肝鐵板燒 | $68

想不到外賣店也能找到鵝肝鐵板燒

鐵板炒麵 | $38

外賣自取等候的時間算快,是一個日本菜式的好選擇。
2022-05-15
5 分钟 (外卖自取)
2022-05-15 8 浏览
收左工同朋友去旺角掃街搵好嘢食,突然醒起之前食過一間平民鐵板燒十分有質素。性價比高,所以特登行去買宵夜食,叫左香煎鵝肝、鐵板燒和牛粒、燒魷魚和帆立貝,樣樣都是我的至愛。和牛粒十分有肉汁,加上炸蒜很香口鵝肝性價比之高,極力推薦。鵝肝一啲都唔細,又大件。魷魚一直都很香口,送酒一流帆立貝大大件很滿足下次一定會再去,這間店是我旺角食宵夜掃街的必食之選。

和牛粒十分有肉汁,加上炸蒜很香口

鵝肝性價比之高,極力推薦。鵝肝一啲都唔細,又大件。

魷魚一直都很香口,送酒一流

帆立貝大大件很滿足
下次一定會再去,這間店是我旺角食宵夜掃街的必食之選。
2022-05-14
10 分钟 (外卖自取)
$60 (宵夜)
  • 鵝肝鐵板燒
  • 熊本一口牛
今日去旺角整開野,唔想返到屋企先黎煮飯食,梗係去周圍覓食下啦,見到有間外賣鐵板燒,即刻俾佢吸引住!難得唔駛坐低都食到鐵板燒,就梗係要幫襯啦~師傅手快快就整好左兩份菜式俾我拎走,返到屋企都仲keep到熱辣辣架!😋 牛柳鐵板炒拉麵 $38牛柳醃得入味,炒完好香口,而且拉麵炒得一啲都唔油膩,最後配搭埋一休醬油,甜甜地,一盒夠晒FULL,食到好飽呀!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10😋 熊本一口牛 $58睇住師傅一邊炒一邊用火燒D一口牛,再落少少鹽同黑椒,燒到滋滋聲,睇到都流晒口水呀!返到屋企一口一口食,d肉汁充滿係口腔度,勁juicy呀!加埋d炸蒜粒一齊,真係堅好味呀!‼️好食指數 8.5/10‼️推介指數 8.5/10🍽️一休鐵板燒📌旺角通菜街121號6號舖☎️ 34811008⏰星期一至日 11:30 - 25:00

😋 牛柳鐵板炒拉麵 $38

📌旺角通菜街121號6號舖
☎️ 34811008
⏰星期一至日 11:30 - 25:00
2022-05-09 15 浏览
而家去旺角掃街唔止只係食串魚蛋,食下肥姐咁簡單,最近新開左一間日式鐵板燒外賣店,喺居酒屋食鐵板燒閑閑哋人均都要幾舊水,但係呢度幾十蚊就食到一樣嘢🆙🆙店舖嘅裝修好似置身於日式鐵板燒店,隔住玻璃可以睇住廚師係大大個鐵板上面燒,好吸睛🤩鐵板炒麵(🌟85.66/100)💲38Step1:拉麵、烏冬Step2:雞絲、牛柳、豬肉Step3:照燒汁、黑椒汁、一休醬油小編揀咗拉麵+雞絲+一休醬油,拉麵麵質偏硬身,雞絲係雞髀肉,所以係滑lu lu☺️最後好奇醬油嘅味道,甜甜咸咸,加埋配菜,價錢超價🆙🆙熊本一口牛(🌟87.43/100)💲58師傅係鐵板上燒,油脂瞬間逼咁出嚟,冇誇張簡直係乘條街都聞到,即刻吸引咁吾少人前來購買。用咗熊本牛肉,每一粒都大大粒,牛味濃,肉質軟腍,仲有肉汁😍面頭放上大量炸好嘅蒜頭,香氣更提升💕😋

鐵板炒麵(🌟85.66/100)💲38
Step1:拉麵、烏冬
Step2:雞絲、牛柳、豬肉
Step3:照燒汁、黑椒汁、一休醬油

熊本一口牛(🌟87.43/100)💲58
2022-05-08 9 浏览
有時lunch 都隨便食啲今日想食好啲~旺角咁多好野食~呢間外賣🥡鐵板燒又幾特別~野食主要有小食 同埋 炒麵 ~ 小食好吸引,照燒凡立貝、醬燒魷魚鬚、燒雞泡魚乾、熊本一口牛、黑松露野菜、鵝肝鐵板燒 ~最後揀左 鵝肝鐵板燒😋好香鵝肝香~咬落齒頰留香,多士脆脆~配番個露筍 中和番個口味~鐵板炒麵~可以揀麵或者烏冬~再揀雞絲/牛柳/豬肉,最後揀醬汁~仲有獨家既一休醬油~揀牛柳黑椒汁烏冬~炒得幾香,黑椒既辣好襯牛柳烏冬😋
有時lunch 都隨便食啲
今日想食好啲~

旺角咁多好野食~
呢間外賣🥡鐵板燒又幾特別~

野食主要有小食 同埋 炒麵 ~

最後揀左 鵝肝鐵板燒😋

鐵板炒麵~
揀牛柳黑椒汁烏冬~炒得幾香,黑椒既辣好襯牛柳烏冬😋

2022-05-04
15 分钟 (外卖自取)
午餐
2022-05-07 9 浏览
#日式eatcovery #旺角eatcovery💡抵食街頭鐵板燒相信好多人都覺得鐵板燒係好貴,但呢間位於旺角街頭就有一間價錢平民化鐵板燒,有好多款唔同嘅鐵板小食,炒麵,炒飯等等,價錢超親民😗性價比超高,仲要係即叩叫整,包保新鮮,而且店舖有一塊大玻璃,客人就可以見證住廚師點樣整。🍽鵝肝多士鐵板燒鵝肝肥厚,夠曬大舊,表面及底層煎到微焦,煎得岩岩好,嗰邊食落去仲有少少脆,好有口感😋多士吸收左啲鵝肝油脂,令本來牛油烘底嘅多士更香噴噴, 食落又香又邪惡🍽鐵板燒炒麵可以自己揀要咩麵,咩餸同咩醬汁!最後選左烏冬配雞再加埋黑椒汁,就變得好惹味。而本身烏冬都配有蘿蔔絲、冬菇、椰菜絲等,非常豐富。
#日式eatcovery #旺角eatcovery

💡抵食街頭鐵板燒

🍽鵝肝多士鐵板燒

🍽鐵板燒炒麵

• 鐵板炒麵
  • 鵝肝鐵板燒
2022-05-06 27 浏览
📍一休鐵板燒 @ikkyu_teppan 旺角通菜街121號6號舖旺角美食種類繁多多不勝數 這次午餐我選擇了一休鐵板燒 一休餐廳採用了透明玻璃,可以睇到成過製作過程隱藏旺角街頭的鐵板燒外賣小店✅ 超高CP值 鵝肝鐵板燒 $68香噴噴嘅鵝肝 ,入口即溶 配上熱啦啦既香脆多士鵝肝仲要超級厚! 口感、味道都勁豐富一啖放入口,WOOOOOOOW ~~~ 超滿足!呢個真係極力推薦 超正 鐵板炒麵 $38麵可以揀拉麵/烏冬 + 雞牛羊可任揀一款再配上照燒汁或黑椒汁或一休醬油今次我就揀左一休醬油牛柳炒拉麵呢款真係好抵食🤭 好惹味 而且份量很足牛柳絲肉質好嫩 加埋椰菜冬菇紅蘿蔔 好有日本風味 好似去左個短暫既日本之旅咁呢
📍一休鐵板燒 @ikkyu_teppan
旺角通菜街121號6號舖

旺角美食種類繁多多不勝數 這次午餐我選擇了一休鐵板燒
一休餐廳採用了透明玻璃,可以睇到成過製作過程
隱藏旺角街頭的鐵板燒外賣小店✅ 超高CP值

鵝肝鐵板燒 $68
香噴噴嘅鵝肝 ,入口即溶 配上熱啦啦既香脆多士
鵝肝仲要超級厚! 口感、味道都勁豐富
一啖放入口,WOOOOOOOW ~~~ 超滿足!
呢個真係極力推薦 超正

鐵板炒麵 $38
麵可以揀拉麵/烏冬 + 雞牛羊可任揀一款
再配上照燒汁或黑椒汁或一休醬油
今次我就揀左一休醬油牛柳炒拉麵
呢款真係好抵食🤭 好惹味 而且份量很足
牛柳絲肉質好嫩 加埋椰菜冬菇紅蘿蔔
好有日本風味 好似去左個短暫既日本之旅咁呢

今次一個人來到旺角,我非常熱衷吃鐵板燒,旺角有一家受顧客喜愛的鋪頭,美食俘虜了我們,我打算到「一休鐵板燒」品嘗美品的鵝肝,為吃特別到此一遊。店中有一份雅緻,這裡十分墟冚,很多顧客前來捧埸,所以我平日過來外賣覓食。整間店設計幾好,它是外賣店,店內裝修簡約,佈置優雅,乾淨整潔,氣氛輕鬆。店內多款美食選擇,可以選鐵板小食,炒麵,炒飯。食品價值已貼在外面,十分吸引途人的目光,客人可以方便留覽,選定食品才到店舖購買。食店是即叫即製,我點選了幾款食品,分別是鵝肝鐵板燒及鐵板炒麵,帶回家中慢慢品嚐。我選了2款美食,鵝肝鐵板燒及鐵板炒麵。鵝肝鐵板燒鵝肝上面有兩條蘆筍,下面仲有多士,熱燙燙的鵝肝好大件,外脆內軟,非常惹味,咬落去啖啖肉,食落不會太過油膩,肉質超鮮,蘆筍幾好味,多士香脆,必食之選。鐵板炒麵鐵板炒麵自選了拉麵,牛柳及配一休醬油,仲有配菜,拉麵十分彈牙,牛柳鮮嫩,軟硬度適中,咬下去精髓來,實在爽口感覺,香氣四溢,配一休醬油,味道可口。一休鐵板燒(旺角)地址:旺角通菜街121號6號舖

我選了2款美食,鵝肝鐵板燒及鐵板炒麵。

鐵板炒麵

一休鐵板燒(旺角)
地址:旺角通菜街121號6號舖
2022-04-19
外卖自取
鐵板燒給人感覺就是高級和貴價,今次去到隱藏旺角街頭的鐵板燒外賣店,以平民價格也能享受高級鐵板燒。鐵板燒三部曲1. 先選麵款,拉麵、鳥冬、意粉2. 再選肉類,雞絲、牛柳、豬肉3. 最後選醬汁,照燒汁、黑椒汁、一休醬油烏冬+雞肉+照燒汁 烏冬炒得夠鑊氣,雞肉軟腍,量份亦很多,除雞肉外,也很多配菜,照燒汁味道適中,不會太咸,$38簡直是超值。照燒帆立貝帆立貝用火槍燒香表面,金黃香口,再用牛油係鐵板翻炒,十分惹味。

鐵板燒三部曲
1. 先選麵款,拉麵、鳥冬、意粉
2. 再選肉類,雞絲、牛柳、豬肉
3. 最後選醬汁,照燒汁、黑椒汁、一休醬油

烏冬+雞肉+照燒汁

照燒帆立貝
2022-05-01 11 浏览
今日係旺角經過見到間鐵板燒外賣店,價錢簡直平民化,開放式廚房可以睇住廚師燒烤,真係格外吸引,最後我都係忍吾住買左返屋企試下。鐵板炒麵 鐵板炒麵係Step 1 + Step 2 + Step 3都只係$38,Step 1 可以選拉麵或烏冬,Step 2係肉類,可以選雞絲、牛柳或豬肉,Step 3係醬汁,可以選照燒汁、黑椒汁或一休醬油,最後我簡左拉麵+牛柳+一休醬油,炒麵份量很多,牛柳好軟腍,除牛柳外,亦有很多配菜,一休醬油係秘製醬油,呢個價錢簡直係超值。熊本一口牛一口牛用火槍燒香表面,鎖住了肉汁,再用牛油係鐵板翻炒,十分惹味,上面還灑上炸蒜,令一口牛更香口。

鐵板炒麵

熊本一口牛