2015-09-20
就如我太太 ilovedisneyland 所說的一樣 .... 星期六晚閒遊, 在路口被幾位派傳單者攔截, 只見其中一張上寫著「全單九折」.... 就是這樣, 我們前往光顧 ~平實的門面, 招牌是明亮而顯眼 ~ 點單紙, 要乜就自已 "剔" ~乜都唔洗講 .... 先嚟 王老吉/$15罐, 唔該 ~特選燒蒜茸蟶子皇 (時價)蟶子烤得火喉剛好, 肉質嫩滑細緻, 而且非常鮮味, 粉絲吸收了蒜茸、蟶子和香料的精華, 十分惹味 ~爽口娃娃菜 $12烤過的娃娃菜質感奇異, 味道卻清甜又爽口, 燒烤汁更是其靈魂 ~招牌蒜蓉燒茄子 $36/原條每次吃串燒都必點原條茄子的, 茄子味道濃香帶點清甜, 沒有 "乸脷" 的狀況, 茄子被燒至香、皮脆身而茄肉柔軟香嫩, 蒜泥落得夠重手! 堅好味!一品芝士燒𧐢 $72/4隻蠔的 size 可不算小, 烤得火喉剛好, 芝士烤得夠透, 蠔身卻又燒得 juicy, 而且蠔味濃郁, 一啖咬下蠔汁和芝士融為一體, 煞是滿足! 師傅好手勢!餃子雞翼 $36/2隻雞翼脹卜卜, 非常吸引, 一口咬下, wow! 皮脆肉又嫩滑, 在內的餃子餡味道少麻微辣又帶甜, 滋味!連皮燒菠
先嚟 王老吉/$15罐, 唔該 ~
菠蘿烤得夠透, 夠焦香, 熱氣騰騰, 味道又滿是甜蜜!
這店子看來平凡, 但食物的質素確是意料之外的 .... 超水準! 食物只要是好吃, 那便夠了!