2018-03-22
朋友請食飯😋🤭呵呵~~之前經過已經想試食依間雞煲,但次次都勁多人排隊,可能最近回暖少左人打邊爐😃無咩人排啦,即刻入依間食,2位唔該🙋🏻♀️7點幾都即刻有位好多款雞煲簡,問下侍應有咩唔同既,佢話款款味道一樣,係多左款配搭,第一次食原味麻辣秘製雞煲$145(半隻),黎到等左10分鐘侍應過黎搞搞個煲整下個底話等多8分鐘先食得一打開聞到有濃濃既麻辣味,我地叫左微辣因爲朋友唔食得辣,食落去好濃既醬料味唔麻都唔太辣,味道重左d食唔出雞味每件雞都被濃濃醬汁包住,而且都切得有d大件除左唔同款既雞煲仲有好多款野食簡,雞煲食到一半加湯就可以食火鍋,我地2個女仔叫左半隻雞,再加個皇帝菜$28同金菇$28就夠哂飽啦,加左湯無咁濃味,菜同菇吸哂湯都唔怕太咸最最最驚喜就見到每抬都叫左杯超巨型飲品,有細杯裝既,我地叫左巨杯裝2個人飲岩岩好其他肉同海鮮價錢高少少都合理,但肉丸都四十幾蚊就真係貴左d😅除左火鍋依到仲有小菜,而且都幾多款整體黎講味道唔錯,麻辣可以簡微辣食唔到辣既朋友想食下辣既都食到,唔會辣到,雞好大件半隻雞都幾多,想試埋其他野食叫半隻都夠了,必試就大大杯飲品,檸檬茶都推介,好多片檸檬🍋會再黎食
每件雞都被濃濃醬汁包住,而且都切得有d大件
除左火鍋依到仲有小菜,而且都幾多款