(非会员)
2009-10-02 143 浏览
本人最起碼一個禮拜去幫襯一次,但今日係本人最後一次。今日叫咗肥义燒鵝飯,點知一夾開d鵝,竟然只見到d皮包骨既鵝,一d肉都冇,咁問舖頭阿姐,點知佢第一句就話我夾(了)過唔換得,但試問唔夾(了)起又點睇到冇肉呀,仲話要出聲先至有連肉既燒俾客食,我幫襯過咁多次都唔使出聲,不特止,我又唔識咩部位打咩部位,點講得出需要食咩部位既鵝呀。
本人最起碼一個禮拜去幫襯一次,但今日係本人最後一次
冇肉的燒鵝
2009-10-02
2009-09-19 90 浏览
觀塘午飯,真的是搶食世界,一入商場,三間不同食肆的阿姐都離遠招呼這裡有位,搶客都算搶得斯文,揀了方便位置坐下,阿姐招呼:單拼$24,雙拼$26,送例湯或汽水.選擇了燒肉雞飯.燒肉皮脆,最正是半肥瘦,個人喜愛有些肥肉才更好食.全瘦,有時很難下咽.切雞一般,蔥茸夠鹹,送飯很正!例湯(花生眉豆雞腳湯) - 每碗湯都有一隻雞腳,花生眉豆都稔,好飲,只是湯面稍油.眼看三間食肆的招呼都一流,服務週到有禮貌,可能是:有競爭才有進步吧!
搶客都算搶得斯文,揀了方便位置坐下,阿姐招呼:
單拼$24,雙拼$26,送例湯或汽水.
選擇了燒肉雞飯.

切雞一般,蔥茸夠鹹,送飯很正!