餐厅: 一杯鐵板燒居酒屋
资讯:

聽朋友介紹觀塘有一間正宗日本鐵板燒餐廳,迎接你既係熱騰騰既鐵板,空氣中彌漫著香氣四溢的美味,就一於去試下!而我哋就叫咗個二人餐,鐵板同埋其他日式料理款式有比較多選擇!特)先付沙律🥗沙律口感清脆,搭配既醬汁恰到好處,每啖都充滿層次感!特)刺身三品 (真鯛、帶子、中拖羅)🐟真鯛🐠刺身質地細膩,入口即化,感受到海洋鮮美帶子刺身色澤潔白,肉質滑嫩,入口時彈性十足,搭配醬油同檸檬汁,讓整體風味更加升華中拖羅天然鮮味,帶有淡淡海味同油脂既香氣,搭配少許醬油或芥末,能更好地提升其風味。特)迷你海膽丼🍱呢道拖羅蓉海膽丼色澤鮮豔,滑順既拖羅蓉與濃郁既海膽相互交融,入口時鮮甜海味與醋飯的酸香完美結合,令人一啖接一啖,真係一道令人陶醉既美味享受!特)鐵板燒鮑魚、海老、海蝦🦐鐵板燒鮑魚外焦內嫩,肉質彈牙,咀嚼時感受到鮑魚既細膩與彈性鐵板燒海老散發住迷人香氣,每一口都彈牙十足,搭配蒜蓉和檸檬汁的調味,令海老鮮甜味道更加突出海蝦色澤鮮亮,肉質彈牙,鮮甜的味道在口中瞬間爆發特)澳洲M4牛🥩呢道澳洲M4牛色澤誘人,肉質滑嫩,豐富既大理石紋令每一啖都充滿多汁鮮美。簡單既鹽同胡椒調味,令牛肉天然風味充分展現出黎特)鯛魚湯

特)先付沙律🥗

沙律口感清脆,搭配既醬汁恰到好處,每啖都充滿層次感!

特)刺身三品 (真鯛、帶子、中拖羅)🐟

真鯛🐠刺身質地細膩,入口即化,感受到海洋鮮美

特)迷你海膽丼🍱

特)鐵板燒鮑魚、海老、海蝦🦐

鐵板燒鮑魚外焦內嫩,肉質彈牙,咀嚼時感受到鮑魚既細膩與彈性

海蝦色澤鮮亮,肉質彈牙,鮮甜的味道在口中瞬間爆發

特)澳洲M4牛🥩

特)鯛魚湯烏冬🍝

鯛魚湯烏冬湯色清澈,有淡淡既海鮮香氣,湯底鮮甜而不油膩,Q彈烏冬吸附了湯汁的鮮味,令人一試難忘!

特)甘味(芒果豆乳)🍮

芒果果肉柔軟多汁,同順滑既豆乳結合,每啖都充滿了豐富的層次感,既有果肉鮮嫩,又有豆乳細膩。

飲品:
原味乳酸梳打🥤

乳酸的酸甜平衡恰到好處,不會過於甜膩,感受到自然的清新

善之水特別純米酒300ml🍺

純米酒口感柔和而圓潤,入口順滑,酒體豐滿,感受到米香既細膩與醇厚。味道亦清爽而不過於甜膩,帶有微微的酸味、甘甜,讓人感受到米的天然風味,回味悠長🤩

🕋餐廳:一杯鐵板燒居酒屋
📍地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期4樓L4 20-21號舖
2024-12-29
2024-10-30 1570 浏览
閨密同我慶祝生日🎂,又帶我食好嘢,知道我鍾意食🏮日本嘢☺️,book 咗觀塘呢間好有氣氛嘅日本餐廳食飯!餐廳充滿濃濃嘅日式氣氛,以日本居酒屋🏮設計,令客人有置身於日本⛩️嘅感覺!餐廳新出咗個$1,480 4️⃣人set menu,食物好豐富㗎!🔸豚肉沙律🥗大大碟沙律菜,及炙燒豚肉,配上日式沙律醬,非常開胃嘅前菜啊👍🏻🔸刺身4️⃣品🔸油甘魚 / 三文魚/ 赤蝦 / 刺身厚切肥美,新鮮甘甜,仲有磯煮鮑魚爽口彈牙😍🔸海の幸 海膽卷🔸餐廳用上時令雜錦魚生,再配上海膽造成嘅卷物🔸鹽燒牛舌串🔸厚切牛舌,鮮嫩多汁,口感爽彈,味道濃郁🔸免治雞肉串🔸雞肉加入了雞軟骨增加口感🔸鯛魚野菜石鍋湯🔸奶白色嘅鯛魚湯,非常鮮味,再加入野菜同豆腐一齊煮,好喜歡😍🔸鐵板A4 和牛薄燒🔸和牛肥瘦適中,經過輕輕炙燒逼出脂肪,咬落入口即溶,和牛內卷有新鮮香蔥一齊食,增加了口感,配菜還有香燒蘆筍😋🔸鐵板蟹肉炒飯🔸一絲絲蟹肉混合香菇,雞蛋香蔥等等,炒飯用鐵板燒炒得粒粒均勻飽滿,充滿鑊氣味🔸豆乳抹茶🌱奶凍 🔸滑嘟嘟嘅奶凍,充滿豆乳香味,再加入淡淡嘅抹茶味道,非常滿足呀😙🔸秋刀魚刺身🔸+$238踏入秋季🍂,正直是日本秋刀魚最當造的季節,師傅刀工

🔸豚肉沙律🥗

🔸刺身4️⃣品🔸

🔸海の幸 海膽卷🔸
餐廳用上時令雜錦魚生,再配上海膽造成嘅卷物

🔸鹽燒牛舌串🔸
厚切牛舌,鮮嫩多汁,口感爽彈,味道濃郁

🔸免治雞肉串🔸
雞肉加入了雞軟骨增加口感

🔸鯛魚野菜石鍋湯🔸
奶白色嘅鯛魚湯,非常鮮味,再加入野菜同豆腐一齊煮,好喜歡😍

🔸鐵板A4 和牛薄燒🔸

🔸鐵板蟹肉炒飯🔸

🔸豆乳抹茶🌱奶凍 🔸

🔸秋刀魚刺身🔸+$238
踏入秋季🍂,正直是日本秋刀魚最當造的季節,師傅刀工了得,把魚頭及魚骨切成一個好靚嘅打卡擺設,葉形🍃刺身,色澤分明,獨特甘甜的魚油芳香,那口豐腴肥美的鮮嫩魚鮮,配上特製嘅酸汁帶出味道,滋味非常🥰

🔸一心純米大吟釀 300ml🔸+$250

2024-10-29
9月嘅最後一日,幾個9月嘅壽星難得約到,要再慶祝多次🤭,住觀塘嘅朋友就話“一杯鐵板燒居酒屋”環境好,野食都唔錯,有人諗埋就出發la✌️⭐一娘純米吟釀慶祝生日咁開心,梗係開返支酒la,見經理咁好service,就膽粗粗問下有咩酒介紹,想飲支細嘅酒,經理就介紹左兩支配濃味嘅秋刀魚都啱嘅酒,一娘:甜身d;善之水:辛口d,最後就揀左一娘,好易入口,同成餐飯嘅野食都好夾👍⭐秋刀魚刺身又到一年一度秋刀魚當造嘅時候,就梗係要食la,嘩。。。好鮮甜,好好食😋,好少可秋刀魚唔跟酸汁,話因為新鮮,點少少豉油就已經足夠,又真喎👍⭐特刺身盛合一落枱嘅擺盤就已好靚,入面有鮑魚、帶子、牡丹蝦、吞拿魚腩、油甘魚,d刺身好新鮮,好食😋⭐鐵板油甘魚兩大塊油甘魚,見到個份量就已經覺得好抵食,仲有跟蘆筍、蕃茄、提子,油甘魚食落好滑,魚油好香,魚皮煎得好脆,好正呀😍⭐和牛薄切海膽鐵板燒每件和牛上面都有海膽嫁,仲要係北海度海膽,唔怪得咁鮮甜la🤤,和牛雖然薄,但係一大塊,好似包住左d蔥,因為太好食,唔覺意一啖食曬,再加埋牛味好香濃,淨係食到入面包住好似蔥嘅口感😂真係太好食la😋⭐鐵板燒鮑魚片入面有兩款菇、蘆筍同鮑魚一齊炒,鮑魚切

⭐一娘純米吟釀

⭐秋刀魚刺身

⭐特刺身盛合

⭐鐵板油甘魚

⭐和牛薄切海膽鐵板燒

⭐鐵板燒鮑魚片
入面有兩款菇、蘆筍同鮑魚一齊炒,鮑魚切左片,好淋、好入味👍

⭐鯛魚湯
魚湯,超級鮮甜,完全唔腥,入面仲有豆腐同蔥,好正呀,好好飲🤤

2024-09-30
  • 鐵板油甘魚
  • 特刺身盛合
  • 秋刀魚刺身
2024-09-24 1990 浏览
約了幾個朋友放工去觀塘食飯,朋友想食日本嘢,於是就揀咗呢間居酒屋,之前已經試過幾次lunch唔錯,今次就試吓嚟食晚飯。佢嘅環境裝修幾適合約埋朋友/同事嚟飯聚。神龍純米大吟釀奈良出產嘅清酒,味道濃厚偏甜,易入口,有果香,特別欣賞佢個清酒壺,將清酒和冰分隔開,維持酒的冰涼溫度同時亦不失酒的濃味。一味三吃:時令刺身、鐵板燒、魚湯今次有幸叫到平時喺日式居酒屋好少機會食到嘅一種赤石斑魚,叫赤羽太,肉質比較結實,屬味道清淡嘅白肉魚。刺身配以特別調製過的酸汁,更加帶出魚的鮮味;魚的其中一部份以鐵板燒形式煎成香口的魚扒,魚皮煎得十分香脆;之後剩低魚的部位將之製成魚湯,飲落陣陣濃郁的魚香味 好好飲廚師推介十貫廚師精選10款魚生製成壽司,最喜歡牡丹蝦同帆立貝,整體魚生都好新鮮芝士白飯魚燒白飯魚加上芝士同粟米製作而成嘅下酒好物,食落香脆可口,好啱配清酒柚子風味牛油煮蜆大大粒的蜆肉可以柚子鹽、雜菌加牛油製成,如果調味輕手一點會更好招牌菜 一杯關西燒嚟到梗係要試佢個招牌菜關西燒,大大份關西燒包咗好多牛筋同椰菜,配料落得一啲都唔手軟蟹肉忌廉食落好似迷你可樂餅,炸到丸子形狀,熱辣辣份量剛好 不會很漏這間十幾年在AP

神龍純米大吟釀

一味三吃:時令刺身、鐵板燒、魚湯

廚師推介十貫

芝士白飯魚燒

柚子風味牛油煮蜆

招牌菜 一杯關西燒

蟹肉忌廉
食落好似迷你可樂餅,炸到丸子形狀,熱辣辣份量剛好 不會很漏

這間十幾年在APM屹立不倒的餐廳,相信佢有一定質素先可以維持到依家,如果下次要喺觀塘搵日本菜,呢間會係我心水之一
  • 一杯關西燒
  • 蟹肉忌廉
一入到餐廳就濃濃日本感🥰場景好似喺大阪咁,環境真係十級正!🎎🎋🎏🎐次次約朋友黎gathering都讚💞坐bar枱,或者鐵板燒bar枱都好好feel👍🔸️海膽丼$220做緊海膽祭既期間限定菜式✨️上面鋪滿豐富嘅海膽,粒粒三文魚籽,中間一層仲有帆立貝帶子,下面豐富嘅吞拿魚蓉!每一啖都好鮮味😋🔸️刺身三點$280有北海道海膽、日本北寄貝、池魚王包海藻,仲有紫菜配,可以用黎夾海膽食。呢度既刺身都好正,無得輸👍🍢燒牛舌串燒$62🍢燒日本蕃薯$42🍢鹽燒活鰻$78全部串燒熱辣辣上枱,樣樣都好好味呀❣️😋🥰牛舌爽彈,日本蕃薯好甜,活鰻最正!好厚身,鹽燒調味啱啱好,超好食👍🔸️大牛油蜆石頭鍋$158蜆有好多!超鮮甜🔸️白身魚石鍋鯛魚湯$178 好鐘意呢個湯!好好飲!好濃好鮮嘅魚湯,用石頭鍋上枱,keep住辣辣有好多菜、有豆腐、有魚、有蟹菇,好有營養😋🔸️一杯關西燒$88關西燒圓圓、漲卜卜,完整上枱,再由店員即席切開,熱騰騰蒸氣升起,入面都多配料,好滿足既一餐❣️💕呢度除左環境、食物,服務都好!店員好nice,落單時會細心推介。值得encore!💓👍
一入到餐廳就濃濃日本感🥰
場景好似喺大阪咁,
環境真係十級正!🎎🎋🎏🎐
次次約朋友黎gathering都讚💞
坐bar枱,或者鐵板燒bar枱都好好feel👍

🔸️海膽丼$220
做緊海膽祭既期間限定菜式✨️
上面鋪滿豐富嘅海膽,
粒粒三文魚籽,
中間一層仲有帆立貝帶子,
下面豐富嘅吞拿魚蓉!
每一啖都好鮮味😋

🔸️刺身三點$280
有北海道海膽、日本北寄貝、池魚王包海藻,
仲有紫菜配,可以用黎夾海膽食。
呢度既刺身都好正,無得輸👍

🍢燒牛舌串燒$62
🍢燒日本蕃薯$42
🍢鹽燒活鰻$78
全部串燒熱辣辣上枱,
樣樣都好好味呀❣️😋🥰
牛舌爽彈,日本蕃薯好甜,
活鰻最正!好厚身,鹽燒調味啱啱好,
超好食👍

🔸️大牛油蜆石頭鍋$158
蜆有好多!超鮮甜

🔸️白身魚石鍋鯛魚湯$178
好鐘意呢個湯!好好飲!
好濃好鮮嘅魚湯,
用石頭鍋上枱,
keep住辣辣
有好多菜、有豆腐、有魚、有蟹菇,
好有營養😋

🔸️一杯關西燒$88
關西燒圓圓、漲卜卜,完整上枱,
再由店員即席切開,
熱騰騰蒸氣升起,
入面都多配料,
好滿足既一餐❣️💕

呢度除左環境、食物,服務都好!
店員好nice,
落單時會細心推介。
值得encore!💓👍
2025-01-15 0 浏览
最近天氣咁凍又乾燥好想飲番碗暖笠笠嘅鯛魚湯 🐟第一時間諗起APM嘅一杯鐵板居酒屋鯛魚湯用鯛魚、石斑熬製半日 飲過一次就念念不忘 😋✨二人前料理特上套餐✨套餐有味道刺身同鐵板燒 最啱配埋清酒 🍶善之水特別純米 味道香醇清香 先付 先食沙律✨刺身三品北海道帶子、油甘魚、中拖羅刺身厚切新鮮 味道鮮甜✨壽司六貫廚師發辦 每款壽司都用上特別調味令刺身鮮味更突出 ✨鐵板鮑魚、海老鮑魚味道鮮甜 肉質彈牙蝦味好香濃 肉質爽口彈牙 ✨鐵板澳洲M4和牛封門柳封門柳牛味較濃 食落唔會好油膩✨鯛魚湯烏冬湯底用上鯛魚、石斑同海魚熬製呈奶白色 魚味超濃郁 好香甜 ✨甘味豆乳凍配芒果漿豆乳凍口感香滑 有淡淡豆香味同香甜嘅芒果漿 配合得啱啱好 😋
最近天氣咁凍又乾燥
好想飲番碗暖笠笠嘅鯛魚湯 🐟
第一時間諗起APM嘅一杯鐵板居酒屋
鯛魚湯用鯛魚、石斑熬製半日 飲過一次就念念不忘 😋

✨二人前料理特上套餐✨
套餐有味道刺身同鐵板燒 最啱配埋清酒
🍶善之水特別純米 味道香醇清香

先付 先食沙律

刺身三品
北海道帶子、油甘魚、中拖羅
刺身厚切新鮮 味道鮮甜

蝦味好香濃 肉質爽口彈牙

✨鐵板澳洲M4和牛封門柳
封門柳牛味較濃 食落唔會好油膩

✨鯛魚湯烏冬
湯底用上鯛魚、石斑同海魚熬製
呈奶白色 魚味超濃郁 好香甜

✨甘味
豆乳凍配芒果漿
豆乳凍口感香滑 有淡淡豆香味
同香甜嘅芒果漿 配合得啱啱好 😋
2025-01-15 0 浏览
上星期終於去咗一杯鐵板燒居酒屋,成個晚餐體驗都好精彩!刺身三品(吞拿魚腹、帶子、旬魚)真係新鮮得冇得彈,每片魚生都鮮甜滑口,絕對係必試之選!鐵板鮑魚嫩滑得嚟仲保留咗海鮮嘅鮮味,鐵板海老夠大隻,燒完之後鮮味更加濃郁,啖啖都係滿足感。澳洲M4和牛封門柳真係重頭戲,牛味濃厚,油脂分佈完美,煎到外層微脆,入口就即溶,成晚highlight!壽司六貫用料新鮮,每貫壽司都係精品,愛壽司嘅朋友一定唔可以錯過。鯛魚湯讚岐烏冬湯底好香濃,鮮甜到飲到最後一啖都唔捨得放低,配埋彈牙嘅烏冬,真係一流!最後再試咗芒果豆乳布甸,豆乳嘅滑溜配埋芒果嘅香甜,清新又完美收尾。無論係刺身、鐵板燒定甜品,呢度嘅質素都好高,加埋舒適嘅環境同貼心嘅服務,真心推薦!
上星期終於去咗一杯鐵板燒居酒屋,成個晚餐體驗都好精彩!

2025-01-12 0 浏览
慶祝朋友生日要食好 D 😍去咗官塘 APM“一杯鐵板燒居酒屋”享受下日式鐵板燒,店舖裝修仿如置身日本旅行中,先來一枝清酒開吓個胃先🍶品嚐美酒美食啲開始😍刺身三品吞拿魚腹(中)/帶子/旬魚全部都勁新鮮,每一啖都鮮甜壽司六貫🍣魚生新鮮,飯粒軟硬適中,配搭完美鐵板🍤🥩鮑魚煮得嫩滑,海老大隻又鮮甜,澳洲M4和牛封門柳,牛肉味濃郁,煎到外脆內嫩,鯛魚湯讚岐烏冬🍜湯底濃郁鮮甜,帶出鯛魚鮮味,烏冬煙韌爽口,芒果豆乳布甸🍮口感滑溜,豆乳味帶清新嘅芒果香氣,甜品作一餐完美結束😋😋
慶祝朋友生日
要食好 D 😍
去咗官塘 APM
“一杯鐵板燒居酒屋”
享受下日式鐵板燒,
店舖裝修仿如置身日本旅行中,

先來一枝清酒開吓個胃先🍶

帶出鯛魚鮮味,
烏冬煙韌爽口,

芒果豆乳布甸🍮
口感滑溜,
豆乳味帶清新嘅芒果香氣,
甜品作一餐完美結束😋😋

2025-01-07 34 浏览
放假同朋友去左觀塘行街,原來係 APM 上便有一間以昭和時期街道為主題嘅鐵板燒居酒屋店內裝修充滿日本風,非常有氣氛餐廳設有大量坐位,長長嘅壽司吧枱、鐵板燒吧枱及梳化卡位,空間感十足餐廳主要提供大阪系料理及鐵板燒等日本料理就算情侶用餐,大夥朋友下班後小酌都非常合適食物方面 :二人前料理 (特上)善之水特別純米 : 入口帶少少果香甜味,飲落去帶少少辛口,配上刺身就最超夾,易於入口,岩晒女仔飲先付 : 沙律加入柚子汁,味道酸甜開胃刺身三品 : 有中拖羅,帶子及油甘魚,中拖羅油分恰到好處而無筋,入口即融,魚味濃厚,帶子刺身圓大飽滿,肉質柔軟,鮮味濃郁,油甘魚食落淡淡甘甜,每口都充斥魚油香氣壽司6貫 : 廚師發辦嘅壽司組合,刺身新鮮鮮甜,可以一次食到六款美味嘅壽司鐵板海老、鮑魚 : 海老夠大隻,蝦肉爽口彈牙,鮑魚肉質鮮嫩彈牙澳洲 M4 和牛封門柳 : 封門柳脂肪不多但肉味香濃,肉質軟腍,口感十足鯛魚湯讚岐烏冬 : 湯底煲到濃濃的奶白色,魚味夠曬鮮甜濃郁,再加上葱花及豆腐做配料,讚岐烏冬煙韌彈牙,非常好的組合甘味 : 係芒果汁北海道牛奶布丁,布丁口感滑溜、牛奶味香濃,再加埋芒果汁就更加鮮甜Ours

店內裝修充滿日本風,非常有氣氛

餐廳主要提供大阪系料理及鐵板燒等日本料理

就算情侶用餐,大夥朋友下班後小酌都非常合適
食物方面 :

二人前料理 (特上)

先付 : 沙律加入柚子汁,味道酸甜開胃
Ours Tips : 享用二人前料理,點選清酒仲有七折優惠
2025-01-06
2025-01-04 0 浏览
一家四口今年做冬想食啲特別嘢,決定去觀塘呢間好有氣氛嘅日本餐廳試吓日本嘢。呢間餐廳充滿濃濃嘅日式氛圍,以日本居酒屋🏮設計,真係好有置身於日本⛩️嘅感覺。今次我哋試咗餐廳新出嘅$1,480 4️⃣人set menu,首先上枱嘅係豚肉沙律🥗,大大碟沙律菜配上炙燒豚肉,再加日式沙律醬,非常開胃嘅前菜👍🏻。跟住係刺身四品,包括油甘魚、三文魚、赤蝦同埋磯煮鮑魚。刺身厚切肥美,新鮮甘甜,仲有磯煮鮑魚爽口彈牙,真係一流😍。接住嚟係海膽卷,餐廳用上時令雜錦魚生,再配上海膽,口感豐富,好味無敵。之後係鹽燒牛舌串同埋免治雞肉串,牛舌厚切,鮮嫩多汁,口感爽彈,味道濃郁,雞肉加入了雞軟骨,增加口感。緊接係鯛魚野菜石鍋湯,奶白色嘅鯛魚湯,非常鮮味。😍再嚟係鐵板A4和牛薄燒,和牛肥瘦適中,經過輕輕炙燒逼出脂肪,咬落去入口即溶,和牛內卷有新鮮香蔥一齊食,增加了口感,配菜仲有香燒蘆筍,真係好味到冇朋友😋。再嚟係鐵板蟹肉炒飯,一絲絲蟹肉混合香菇、雞蛋香蔥等等,炒飯用鐵板燒炒得粒粒均勻飽滿,充滿鑊氣味。最後梗係唔少得甜品,豆乳芒果奶凍,滑嘟嘟嘅奶凍充滿豆乳香味,再加入芒果蓉,簡直係滿足到爆!😙仲叫咗一心純米大吟釀300ml,味

最後梗係唔少得甜品,豆乳芒果奶凍,滑嘟嘟嘅奶凍充滿豆乳香味,再加入芒果蓉,簡直係滿足到爆!😙仲叫咗一心純米大吟釀300ml,味道輕巧、芬芳、帶有清爽嘅甜味,容易入口,非常適合配搭海鮮食。🍾

一杯鐵板燒居酒屋
📍觀塘apm4樓L4-20&21號舖

2024-12-27 184 浏览
聽朋友介紹,去咗APM嗰間「一杯鐵板燒居酒屋」🍣,真係冇介绍錯!我哋叫咗一個四人套餐, 都幾豐富。先講頭盤,有豚肉沙律🥗同埋刺身🐟(油甘魚, 赤蝦,三文魚和磯煮鮑魚),每一啖都好新鮮。海膽卷🦪更係唔可以錯過,海膽香滑濃郁,真係令人回味無窮。牛舌和免治雞肉串燒🍢同鯛魚湯🐟都係好推介,尤其係鯛魚非常鮮甜。至於鐵板A4和牛薄燒🥩,牛肉入口即溶,味道豐富,好適合配搭清酒🍶! 係wor, 套餐優惠價清酒七折,真係抵飲。另外, 蟹肉炒飯🍛 味道好出色,炒飯粒粒分明,很香蛋味。整體嚟講,餐廳嘅環境相當舒適🏮,有地道嘅居酒屋風格,服務亦非常體貼👏,真係好適合同朋友聚餐。下次一定會再嚟試其他菜式。👍!🍽️✨

2024-12-23
庆祝纪念
圣诞节
  • 刺身
  • 串燒
2024-12-23 252 浏览
呢間日本餐廳好有日本風味,入咗去就好似去咗日本咁,仲有卡位,好正。物質素仲好高👍😋我哋叫咗特選四人前料理:❤️豚肉沙律清新又美味,豬肉切薄片,配上新鮮的沙律菜,淋上特製醬汁,口感豐富👍❤️刺身四品包括油甘魚、赤蝦、三文魚和磯煮鮑魚,每一口都鮮甜無比,海味十足,特別適合愛吃生海鮮的朋友。❤️海膽炒飯炒飯炒得好香,一粒粒暖笠笠,加入新鮮嘅海膽、蟹肉一齊炒,正👍,香濃的海膽令人一試成主顧。❤️牛舌鹽燒兩串牛舌好爽口,配上鹽香四溢👍❤️鯛魚野菜石鍋湯湯底清淡,鯛魚肉與時蔬相融,好鮮味😋❤️鐵板 A4 和牛薄燒肉質滑嫩,油脂分布均勻,煎至微焦,味道更佳,大讚🤤❤️鐵板蟹肉炒飯蟹肉鮮甜,米飯粒粒分明,加上甘味,讓人一口接一口,簡直是完美的收官之作!❤️一瓶Saki清純好易入口仲有米酒味

我哋叫咗特選四人前料理:
❤️豚肉沙律

❤️刺身四品

❤️海膽炒飯

❤️牛舌鹽燒兩串
牛舌好爽口,配上鹽香四溢👍

❤️鯛魚野菜石鍋湯
湯底清淡,鯛魚肉與時蔬相融,好鮮味😋

❤️鐵板 A4 和牛薄燒
肉質滑嫩,油脂分布均勻,煎至微焦,味道更佳,大讚🤤

❤️鐵板蟹肉炒飯

❤️一瓶Saki
清純好易入口仲有米酒味

• 海膽炒飯
2024-12-22 214 浏览
最近我去到一杯鐵板燒居酒屋,試咗佢哋嘅滑蛋鰻魚飯,真係好正!餐廳環境舒適,適合同朋友聚會🥳💫滑蛋鰻魚飯 $98 呢碗滑蛋鰻魚飯真係超級好味,鰻魚肉質鮮嫩,配上滑滑嘅雞蛋,口感豐富得嚟又唔膩😋!每一口都令人想再食多一口,仲有香濃嘅醬汁襯托,簡直係完美搭配👌。而且米飯煮得剛剛好,粒粒分明,吸收晒所有味道,非常滿足🤤。🎵🎵🎵Savor the delightful combination of silky eggs and tender eel in this exquisite rice bowl. A must-try for any food lover visiting Hong Kong!

💫滑蛋鰻魚飯 $98

🎵🎵🎵
2024-12-18 234 浏览
有驚喜觀塘居酒屋😍 今約會想食好啲,即刻 book咗依間鐵板燒,有晚市2人套餐,有齊沙律、刺身、壽司、海鮮、牛肉、烏冬及甜品!每一道菜都高質😚🥗 先付(沙律)非常清新開胃,搭配的醬汁恰到好處😚🐟 刺身三品(真鯛、帶子、拖羅)質素無可挑剔,拖羅油脂豐富 入口即化,真鯛肉質極鮮嫩,帶子軟滑 鮮味濃郁🍚 迷你海膽丼超正😍 海膽丼賣相吸引,海膽及吞拿魚蓉的鮮味和米飯的香氣完美融合🔥 鐵板鮑魚,海老鮑魚烹調得剛剛好,口感好軟彈,保持原汁原味~海老好大條,爽口鮮甜,好好味😋🥩 澳洲M4牛今晚的亮點🥳 肉質柔嫩,油花分佈均勻,口感豐富,配上特製醬汁 回味無窮🍜 鯛魚湯烏冬湯底非常香濃魚味,烏冬麵條Q彈,風味十足,食完就好飽肚!芒果豆乳布甸🍮好清甜嘅甜品🥰 為晚餐完美劃上句號🍶 善之水特別純米(300ml)酒體輕盈,口感順滑 易入口,日本菜必點的米酒😍🥤原味乳酸梳打清新爽口,完美平衡了餐點的油膩感
有驚喜觀塘居酒屋😍 今約會想食好啲,即刻 book咗依間鐵板燒,有晚市2人套餐,有齊沙律、刺身壽司、海鮮、牛肉、烏冬及甜品!每一道菜都高質😚

🥗 先付(沙律)
非常清新開胃,搭配的醬汁恰到好處😚

🐟 刺身三品(真鯛、帶子、拖羅)

🍚 迷你海膽丼

🔥 鐵板鮑魚,海老

🥩 澳洲M4牛

🍜 鯛魚湯烏冬
湯底非常香濃魚味,烏冬麵條Q彈,風味十足,食完就好飽肚!

芒果豆乳布甸🍮
好清甜嘅甜品🥰 為晚餐完美劃上句號

🍶 善之水特別純米(300ml)
酒體輕盈,口感順滑 易入口,日本菜必點的米酒😍

🥤原味乳酸梳打
清新爽口,完美平衡了餐點的油膩感
2024-12-16 212 浏览
今晚朋友約咗嚟APM 呢間「一杯鐵板燒居酒屋」聚下。餐廳佈置充滿日本氛圍,坐得舒服,服務幾貼心。我哋4個人叫咗個4人套餐$1480,另外叫咗枝清酒 。🍾 一心 純米大吟釀 $250口感醇厚,唔錯!🇯🇵豚肉沙律食材新鮮,好味嘅開胃菜。🇯🇵 刺身四品 油甘魚/赤蝦/三文魚/磯煮鮑魚職員服務幾貼身,介紹我哋先食鮑魚,然後赤蝦,跟住三文魚,最後油甘魚,咁就可以享受刺身嘅鮮甜味。🇯🇵海膽卷賣相幾靚,海膽新鮮,口感豐富,好味。🇯🇵 牛舌鹽燒 2串、免治雞肉 2串牛舌彈牙,免治雞肉鬆軟爽脆。🇯🇵 鯛魚野菜石鍋湯因為有鯛魚,湯底清新又甘甜,滋味豐富,正。🇯🇵 鐵板 A4 和牛薄燒有質素,入口即溶,好味😋。🇯🇵 鐵板蟹肉炒飯蟹肉炒飯份量多,香口!🍮芒果奶凍食埋呢個甜品,完美一餐。

🍾 一心 純米大吟釀 $250
口感醇厚,唔錯!

🇯🇵豚肉沙律
食材新鮮,好味嘅開胃菜。

🇯🇵 刺身四品 油甘魚/赤蝦/三文魚/磯煮鮑魚

🇯🇵海膽卷
賣相幾靚,海膽新鮮,口感豐富,好味。

🇯🇵 牛舌鹽燒 2串、免治雞肉 2串
牛舌彈牙,免治雞肉鬆軟爽脆。

🇯🇵 鯛魚野菜石鍋湯
因為有鯛魚,湯底清新又甘甜,滋味豐富,正。

🇯🇵 鐵板 A4 和牛薄燒
有質素,入口即溶,好味😋。

🇯🇵 鐵板蟹肉炒飯
蟹肉炒飯份量多,香口!

🍮芒果奶凍
食埋呢個甜品,完美一餐。