2019-12-18 2411 浏览
接老婆收工,忽然好想食牛扒!平時普普通通一個西餐廳,一個牛扒都要$300蚊。咁岩接老婆收工,經過中環就入左去試。之前係荃灣都食過類似牛扒店,今次第二次食。老婆揀200g 西冷我揀200g 牛柳 加可樂。加埋兩個$250 蚊。其實我覺得好抵👍🏻 因為西餐都係個句⋯$300蚊一塊啦。地方係好闊落,有水供應。出面有沙律菜 (配3種醬,麻醬,柚子,千島)仲有薯蓉,通粉,湯同白飯 任裝!西冷牛扒有D肥膏,老婆唔太中意。我覺得好食!因為好香牛味。(醬汁有燒汁,酸汁)牛味重,肉質唔差(唔會梳打「那」到冇晒肉味)牛柳,估唔到好重牛味!!好正!完全驚喜!好好送飯! 肉汁多、肉味濃!難得老婆都滿意,應該會重食
接老婆收工,忽然好想食牛扒!
平時普普通通一個西餐廳,一個牛扒都要$300蚊。

咁岩接老婆收工,經過中環就入左去試。
之前係荃灣都食過類似牛扒店,今次第二次食。
老婆揀200g 西冷
我揀200g 牛柳 加可樂。

加埋兩個$250 蚊。
其實我覺得好抵👍🏻 因為西餐都係個句⋯$300蚊一塊啦。

地方係好闊落,有水供應。
出面有沙律菜 (配3種醬,麻醬,柚子,千島)
仲有薯蓉,通粉,湯同白飯 任裝!

西冷牛扒有D肥膏,老婆唔太中意。
我覺得好食!因為好香牛味。
(醬汁有燒汁,酸汁)
牛味重,肉質唔差(唔會梳打「那」到冇晒肉味)

牛柳,估唔到好重牛味!!
好正!完全驚喜!
好好送飯! 肉汁多、肉味濃!

難得老婆都滿意,應該會重食
2019-12-13
  • 牛柳
2019-11-03 1871 浏览
店入面全部都係面壁嘅位,同幾個朋友一齊排排坐面壁。入到舖頭要買飛先再搵位,叫到你no.就去攞自己舊牛。今次嗌咗最基本嘅三拍子牛,店員表示係牛肩肉。舊牛整到一成熟再由客人自行決定整到幾熟,面前亦有提示叫唔好咁快切哂啲肉,如果唔係就會太熟唔好食。整體嚟講,牛味正常,又未至於冇,75蚊180g算幾抵食,但食完都仲有少少唔滿足。飯同沙律菜係任食,都可以靠食飯食飽嘅。
2019-10-14 1837 浏览
日日食麵食飯食到dry dry地,呢日想据扒,上環据扒又抵食既地方真係冇咩,好似得呢間triple steak. 就入左去食。呢間買野食方式有d似日本買拉麵,要係部機度買食咩扒,有4種肉揀,每種肉又有唔同份量。我就揀左最平既三拍子牛扒。等肉送到時,可以去攞d通粉/沙律/飯/湯食住先。通粉同沙律都係冇咩味,要自己落醬調味。湯係牛肉碎湯,有小小辣。三拍子牛扒送來時係1成熟,係個細細煎板上面俾你自己控制煮幾熟。食落幾好食,幾濃牛味。朋友叫個牛柳就冇咁重牛味,不過都好食。個人比較鐘意三拍子牛扒。

等肉送到時,可以去攞d通粉/沙律/飯/湯食住先。

通粉同沙律都係冇咩味,要自己落醬調味。

湯係牛肉碎湯,有小小辣。

朋友叫個牛柳就冇咁重牛味,不過都好食。

個人比較鐘意三拍子牛扒。
2019-09-23 1701 浏览
之前經過這間餐廳都經常大排長龍,難得今天比較早吃晚飯,不用排隊就可以入座。點了最基本的Triple Steak餐,牛扒質素很高,肉質鮮嫩,生熟度可隨自己的喜好調教,想熟一點的話只是在熱力石頭上多煎幾下便可。另外值得一讚的是飯、牛肉湯及沙律是免費任添,沙律菜新鮮,牛肉湯鮮味可口,而白飯則用上日本珍珠米,十分有口感而且充滿飯香。這間日式牛扒餐廳不論牛扒及其他食材質素都很高,而且價錢大眾化,想吃好一點的牛亦有價錢較高的牛扒餐選擇,豐儉由人,絕對值得再去!

2019-09-21
2019-09-20 1313 浏览
午飯時間,同事心血來潮說想食扒,所以慫恿我一齊去据扒。這個熱石牛扒店,開到成街都係,但都未試過,趁這個機會一試也無妨。這家店比我想像中大,而且樓底夠高,好光猛闊落,入去都無油煙味。點餐是自助形式的,不過店十分耐性講解。我們點了最平的三拍子牛扒和牛柳小試牛刀。點餐機上已是套餐價,所以點完餐就等提示取牛扒,過程大概7~8分鐘。這期間可以去自助區拎食物。有椰菜沙律,牛骨湯,白飯等都係任食,品質都好新鮮。還有熱水任裝。不得不讚碗碟十分乾淨,挑剔的同事都滿意清潔度。牛扒熱辣辣上枱,滋滋成響。兩者黎講,三拍子牛扒比牛柳出好多,唔韌肉味也濃,簡單點牛扒醬食,己經好好味。相反牛柳好韌,又帶點乾,令人好失望,同事唔食俾個成大件我,然而我都唔太想食。不得不讚個牛骨湯十分重牛味,很有日本的味道,而且夠熱,用湯撈飯食,好好食,我食左2碗。整體來說,70多的價錢包飯,湯,沙律來說好抵,三拍子質素也好,值得再去。

2019-09-18
午餐
2019-09-20 666 浏览
在中環工作每天經過天橋下就是這間扒房了。這一次忍不住和朋友進去試一試。它還是採用了在日本餐廳的販賣機自己選擇餐點,當然也有職員在旁邊協助。其實服務是不錯的,但是牛扒要有心裡準備都是一成熟上桌。然後自己翻來翻去讓他再熟點。不喜歡太生的朋友就建議提前跟服務生說好。然後它的沙拉自助吧,其實只有湯水,沙拉和飯是無限供應。並不是想象中很多東西。算是一次嘗試,牛肉鮮嫩有口感,尤其是自己加醬料,適合一個人扒房的感覺。

2019-09-20
2019-09-10 503 浏览
中環食餐lunch 超碼都過一百,今日就去左呢間新開自助牛扒餐廳,首先要買票先,有三款牛可選,我地揀左hkd 75 180g的steak, 安排座位後,可自己去salad bar夾野食,有salad,飯和湯任添,salad味道一般,不過呢個價錢都算係差唔多等左一陣,牛扒終於到,口感幾好,幾juicy,以 HKD75來講,性價比都高
180g
180g
2019-08-31 435 浏览
中環午餐系列-熱石牛扒。最近流行食熱石牛扒,中環也開了一間,所以就去試一試。餐廳是自助點餐的,十分方便。牛扒價格視孚重量和部位收費,價錢由$75-$229不等,還可另加$20沙津吧。我選了200g的牛扒,一個普通女仔夠食了。熱石牛扒固定是一成熟,所以如果你平時食開7成熟就由牛扒在熱石上烹調久一些便可以。提一提大家,差不多時就最好把牛扒搬離熱石,否則熱否餘溫會把牛扒熱到全熟。雖然牛扒$85,意想不到佢咁鮮嫩同juicy。餐廳有不同醬汁,我還是覺得配鹽同黑胡椒簡單測是最好。沙津吧選擇有好多,還有沙和飯,絕對不用怕不夠飽。
2019-08-14
午餐
2019-08-18 447 浏览
今日同朋友想食肉但又想平平地一餐,醒起上環開咗間新日式牛扒店,就入咗去試。餐廳主打客人自己煮熟塊扒,我哋首先喺部食品機買咗飛,之後職員比咗個bibi機我哋,再坐低,然後拎沙律、飯同湯。因為我唔肚餓,所以就咁食咗牛柳同試咗飯。覺得牛柳200g ($85)物超所值,唔使好fancy,簡簡單單的日本滋味。會再食。

2019-08-11 405 浏览
是次晚餐在中環三拍子, 其實早些時候在深水埗亦看見這間店舖外大排長龍. 終於到到這日,平日的晚上必.便到這間店舖試一試. 雖然是平日的晚上但這間店舖內的是座無虛席.記得食評上有寫到購買的詳情在此並不再重覆.不需要 對所謂的自助沙律吧有什麼期望 因為根本上只有椰菜.坐下等了一會兒之後, 見佢自己拿那一份燒牛扒. 其實總括而言三拍子牛扒的肉質比較特別, 有一點像王品的牛扒. 肉質不俗. 這間店舖最適合一些正在進行 原始人飲食的人小士
記得食評上有寫到購買的詳情在此並不再重覆.
不需要 對所謂的自助沙律吧有什麼期望 因為根本上只有椰菜.
這間店舖最適合一些正在進行 原始人飲食的人小士
三拍子牛
三拍子牛
2019-08-08 466 浏览
今日同學提議這間牛扒餐廳試吓喎,排咗5分鐘左右就入得去啦。首先係在自動買飛機度揀餐,俾錢,仲會自動找錢添。然後職員會帶我哋去位度坐,我哋坐咗一陣傾左陣計,先至意識到其實可以去自動自助沙律吧度攞嘢食。沙律吧有椰菜、湯、白飯任裝,啱晒啲大胃口嘅朋友!等左一陣終於可以食牛扒啦!自己去換牛處度攞,牛扒係有一片紙巾蓋喺上面,令到佢嘅汁唔會彈到我哋。試吓點樣先,牛扒係稍微只有一成熟,自己再用熱辣辣嘅石板整熟佢,幾好玩呀!只係$75嘅價錢,就又飽又好味啦!下次都會再嚟食過,同埋帶其他朋友嚟試吓。
今日同學提議這間牛扒餐廳試吓喎,排咗5分鐘左右就入得去啦。

首先係在自動買飛機度揀餐,俾錢,仲會自動找錢添。

2019-08-05 489 浏览
難得中環有咁抵食既牛排,當然要試一試啦今曰特登十二點前就來拜訪以避開人潮。 一入門口即有職員幫手買飛及帶位,我揀左西冷牛,埋單只係$85咋!!雖然係全自助,但有多位職員在旁幫手,食物好快就有得拎, 而且會紙巾蓋住,唔怕彈到,唔錯唔錯。任食既有飯,通粉沙律、椰菜沙律,而醬汁方面都算齊全,有曰式醬油,千島醬同芝麻醬。湯係牛肉薑湯,比較油膩,而且唔鍾意薑味既就唔太岩食喇。牛肉質素ok,大大件而且多調味料選擇。即使我慢慢食哂沙律先開始食牛,食到最後舊石仍然夠熱煮到十成熟,強列建議如果唔想食咁熟就真係唔好切住,如果唔係食到最後變十成熟就浪費了個扖喇。食到十二點多,明顯多左人流到店,相信到lunch hour應該會排長龍,想食既就要預留時間等位喇。整體唔錯,值得再去喔!中環返工既人又有多個選擇喇!
難得中環有咁抵食既牛排,當然要試一試啦

任食既有飯

整體唔錯,值得再去喔!中環返工既人又有多個選擇喇!
2019-07-18 414 浏览
終於有機會可以一嚐這間有名的自助平價牛扒餐廳。客人要先從自助販賣機購買牛扒券,在旁亦有職員協助,因此不用擔心這種新穎的自助形式餐廳。這裡的牛扒十分便宜,女孩子購買最少的180g已經足夠,因為該牛扒券已包括白飯、沙律及湯。牛排質素比得起價錢,肉味不算濃厚但總比連鎖快餐店的鐵板餐好。惟沙律非常一般,可以不用點。
2019-07-13 352 浏览
從性價比來說,這個牛排是100 分。今天下班後,本來想吃個麥當勞,剛剛經過這家新開的牛排店,就進去看看,他們是日式的快餐牛排。我點了一個75元的牛肩,等了5分鐘,他們就上了一個熱石和牛排,牛排是自己在熱石上燒的,感覺牛排的品質不錯,白飯,湯和沙龍是無限提供,所以大吃鬼也應該可以滿足。總結,經過一定要來吃。
2019-07-11 996 浏览
星期五既lunch緊係要食好d,見到呢間牛排+飯/湯/沙拉放題,就入去試一試!首先要係自助售賣機揀餐,有唔同類型既牛,仲可以根據自己既食量揀唔同份量既牛排,岩曬一班要求多多既同事佢都有教成個流程,清楚列曬出黎等緊牛扒既時候,梗係要拎飯+沙拉+湯啦,食到盡嘛!仲有即棄圍裙拎,費事d汁彈到件衫,對於成日會著白色衫既OL,真係好貼心呀終於有野食啦,一拎個餐番黎真係熱辣辣架,一開始塊牛扒係一成熟,可以按自己喜好放耐d先食,或者生d咁食覺得塊板唔夠熱,仲可以叫佢換呢第一次食我見仲有好多血水咁,就等塊牛扒煎左好耐先食,結果太熟唔夠好食如果鍾意食生d既話,記住唔好比佢煎咁耐,可以早d睇下佢食得未!

佢都有教成個流程,清楚列曬出黎

等緊牛扒既時候,梗係要拎飯+沙拉+湯啦,食到盡嘛!

覺得塊板唔夠熱,仲可以叫佢換呢

2019-06-21