2022-07-03
試過荃灣三不館車仔麵後,覺得好唔錯,最欣賞係就算我走麵要淨餸都唔會話唔飽知道佢地係旺角開咗分店,今日經開就去試下仍在試業中,不過就算15:15去到,都已經好多人等位,始終旺角店細,坐位比較少,大約只有16個坐位,我地等咗20分鐘就可以入座了,店裡佈置同荃灣分店一樣,都好有懷舊氣氛,播既都係舊歌點餐紙價錢同食物種類好似都荃灣差不多,好多招牌食物友人叫咗陳皮魚蛋2份、豆卜、腸仔,要油麵同飲可樂 (要古法辣汁 中辣)。而我要淨餸,時菜2份、蘿白、醬燒豬頸肉、滷水豬大腸(要古法辣汁 中辣)。係樽裝可樂友人啲餸無乜特別,不過魚蛋好味彈牙而我嗰碗大腸有7件,全部都好肥美蘿白無渣,好甜豬頸肉亦好大塊,有三片但美中不足係佢地個辣同荃灣一樣,就算叫中辣都係唔夠,幸好佢地有自家麻辣油+菜脯比客人自己加,加到自己認為啱既辣度不過佢地個湯夠味,但食完唔會話口渴最後仲叫咗”鬆毛鬆翼”,好勁孜然味,炸得好香脆,有5隻都算抵食總括嚟講,算係高質車仔麵,會再黎
點餐紙價錢同食物種類好似都荃灣差不多,好多招牌食物
係樽裝可樂
友人啲餸無乜特別,不過魚蛋好味彈牙
而我嗰碗大腸有7件,全部都好肥美
蘿白無渣,好甜
豬頸肉亦好大塊,有三片
總括嚟講,算係高質車仔麵,會再黎