2024-02-22 102 浏览
最近去左旺角一間餐廳主打台灣料理午市款式眾多又抵食最近仲做緊$1開年祭只需$1就食到Black pink鹽酥雞🔸香酥排骨滷飯 $101香酥排骨炸得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,米飯🍚配上滷肉醬汁及滷肉、溏心蛋、西蘭花🥦口感豐富。🔸芋泥芋圓鮮奶芋泥控必點!飲落口感順滑濃郁,芋泥綿軟,芋圓好Q彈,加咗鮮奶特別香滑。.🔸三公牛全盛滷肉便當 $101三公牛全盛有牛腸、牛肺、生脆骨、牛筋、牛肚,超豐盛。配上滷肉醬汁及滷肉、西蘭花好惹味。.🔸青蘋果烏龍愛玉粉粿青蘋果烏龍帶酸甜味,飲落好清新,配埋愛玉粉粿,好似食緊啫喱咁嘅口感!.🔸蚵仔煎 $58外皮Q軟,蛋香濃郁。內餡有好多蚵仔,鮮甜飽滿,配埋醬汁酸酸甜甜。.🔸Black pink鹽酥雞 $1表面係塗上黑炭,所以呈黑色,非常特別!雞塊上仲有粉紅色嘅美乃滋醬,配埋酥脆鹽酥雞好好食!🔸抹茶麻糬愛玉 $48抹茶雪糕抹茶味帶甘苦,配有煙韌嘅麻糬,口感Q軟,愛玉帶有檸檬香氣,味道非常清新。✨超抵優惠✨凡享用午市三公台式便當,即可加HK$1享用 台式鹽酥雞/ Black Pink 鹽酥雞
最近去左旺角一間餐廳

✨超抵優惠✨
2024-02-04
午餐
2024-02-20 117 浏览
今次去咗間喺旺角油麻地嘅台灣菜專門店🍚🥢。餐廳提供多款台灣街頭美食,例如魯肉飯、炸雞腿及各種特色甜品🍧😍 等。餐廳熱門推介:Black Pink 鹽酥雞 、夜市滷味滷肉拌飯、古早味燉牛肉湯麵。《珍珠鮑魚滑蛋滷肉拌麵》🍜 $97配羅宋湯 🥣真係有鮑魚🤩 炒滑蛋,鮑魚彈牙,滑蛋下面係好多滷肉粒!有香菇同肉碎,係台灣夜市嘅味道😍 滷肉味濃,多滷肉粒,份量都多!羅宋湯足料香濃!《蚵仔煎滷肉飯》 $97配芒果田園沙律🥗久違嘅蚵仔煎🦪🦪,都有唔少蠔仔!有乾蔥、蔥、芽菜、醬汁,仲有啲配菜好豐富,唔食嘅嘢都可以「走」~ 估唔到份量都幾多,調味夠👍🏻《牛全盛椒麻拼盤》 $68有牛腸、牛肺、牛脆骨、牛筋、牛肚!非常豐富,份量都好多,好入味!特別鍾意牛肚,好椒麻同滷水味重。《Black pink鹽酥雞》 $54《台式鹽酥雞》1份 +$1️⃣ only😍呢款鹽酥雞好特別,黑色同粉紅色襯托,好重鹽酥味😍 炸粉唔厚,個皮有啲彈牙😋 肉質新鮮,嫩滑!《古早味冬瓜茶》消暑嘅冬瓜茶🥤,甜度啱啱好。《山茶花烏龍茶》加咗奶蓋🤩🤩 好滑同口感豐富,烏龍茶香濃。《濃乳愛玉芋圓》 $20打卡一流!個面勁多芋泥球🤭 芋頭味好重,仲有唔

《珍珠鮑魚滑蛋滷肉拌麵》🍜 $97
配羅宋湯 🥣

《蚵仔煎滷肉飯》 $97
配芒果田園沙律🥗

《牛全盛椒麻拼盤》 $68

《Black pink鹽酥雞》 $54
《台式鹽酥雞》1份 +$1️⃣ only😍

《古早味冬瓜茶》
消暑嘅冬瓜茶🥤,甜度啱啱好。

《山茶花烏龍茶》
加咗奶蓋🤩🤩 好滑同口感豐富,烏龍茶香濃。

《濃乳愛玉芋圓》 $20
打卡一流!個面勁多芋泥球🤭 芋頭味好重,仲有唔少芋圓,好香濃~ 上面有好厚嘅芋泥醬同煉奶🫶🏼 好滿足!

《檸檬白玉愛玉》 $20
檸檬味重,好清新食完都幾開胃😙 白玉彈牙煙韌!
2024-02-20 103 浏览
三公 台灣風味 友人丼$268 +1服務費同2位朋友一齊去 唔洗等位就有得坐叫左個2人餐 同額外叫多左杯飲品蚵仔滑蛋滷肉拌麵滑蛋我覺得過熟左dd,同埋拌麵油d,相比起我中意飯多d。香酥排骨滷肉拌飯啖啖飯都好夠豐富口感,配菜都唔少,有西 蘭花、粟米筍、半隻流心蛋、酸菜…配小食:甘梅地瓜條配甜品:檸檬白玉愛玉&黑蜜粉粿size唔算好大,食完套餐再食甜品就啱啱好,白玉好煙韌,愛玉好Q彈,檸檬汁可以按喜好加落去唔錯,但因為同我叫果杯飲品味道太似,所以我鍾意黑蜜粉粿多d
三公 台灣風味 友人丼$268 +1服務費

同2位朋友一齊去 唔洗等位就有得坐
叫左個2人餐 同額外叫多左杯飲品

蚵仔滑蛋滷肉拌麵
滑蛋我覺得過熟左dd,同埋拌麵油d,相比起我中意飯多d。

香酥排骨滷肉拌飯

配小食:甘梅地瓜條

甜品:檸檬白玉愛玉&黑蜜粉粿

2024-01-12
  • 甘梅地瓜條
三公2024推出開年祭優惠,凡享用午市台式便當加1蚊即嘆台式鹽酥雞1份/ Black Pink 鹽酥雞1份,真係美味又抵食!餐廳開在旺角鬧市,面積都算大,以木色為主色調,落地玻璃窗向街景,開陽舒適。香酥排骨滷肉飯便當排骨超大塊,炸得金黃色十分香酥,排骨肉質juicy,滷肉肥瘦適中,鐘意用滷肉醬撈飯。鹽酥雞滷肉(拌麵)滷肉醬汁用黎拌麵一流,拌麵爽口掛汁,份量亦好足夠,鹽酥雞香口惹味。三公鹽酥雞鹽酥雞炸粉唔厚,金黃酥脆內裡嫩滑。蚵仔煎有驚喜!餅底香脆蚵仔份量滿足,加入秋葵增加咗綿滑口感。黑蜜粉粿,賣相討好,檸檬黃色愛玉凍加黑糖同麻糬再另加蒟蒻菓子,口感層次豐富。抹茶麻糬愛玉,蒟蒻菓子倒入超足份量嘅蒟蒻菓子入蒟蒻菓子入面,口感清爽軟滑,加上Q感十足嘅麻糬同抹茶雪糕真係超級好味。檸檬阿里山愛玉烏龍茶底夠爽口,檸檬味清爽開胃。青檸愛玉冬瓜茶(粉粿,少冰)青檸味突出,清新爽口。
三公2024推出開年祭優惠,凡享用午市台式便當

香酥排骨滷肉飯便當

鹽酥雞滷肉(拌麵)

三公鹽酥雞
鹽酥雞炸粉唔厚,金黃酥脆內裡嫩滑。

蚵仔煎
有驚喜!餅底香脆蚵仔份量滿足,加入秋葵增加咗綿滑口感。

抹茶麻糬愛玉,蒟蒻菓子

檸檬阿里山愛玉
烏龍茶底夠爽口,檸檬味清爽開胃。
青檸愛玉冬瓜茶(粉粿,少冰)
青檸味突出,清新爽口。

最近假期同👦🏻去左旺角行街 想食台灣料理 就去左呢間新開無耐既人氣台式料理店—三公❣️小店主打各款台式料理拌麵/滷肉飯、甜品、炸物小食等 佢哋最近仲推出咗期間限定優惠 凡享用午市三公台式便當,即可加HK$1 享用台式鹽酥雞 / Black Pink 鹽酥雞😍咁抵食點可以唔試吓🥰💓蚵仔滑蛋滷肉椒麻拌麵平時食煎蚵仔 用滑蛋嘅方式又真係未試過🦪估唔到惹味無比之餘 兩者都好夾🥰滑蛋蛋香味十足 鮮黃色嘅滑蛋濃郁無比 每一啖都食到蚵仔嘅香味 好有正宗嘅台式風味🇹🇼💓安平蝦卷滷肉拌麵+安平蝦卷滷肉拌麵香辣無比 再配埋滷肉一齊食 口感好豐富 而且麵條好爽口彈牙 唔會好粗 份量都好多👍🏻如果一個女仔食唔到咁多最好少麵 值得一提 安平蝦卷太好食🔥即刻encore左一碟 有大約6條蝦卷,裡面係滿滿的蝦滑 爽口彈牙 而且本身淋左酸辣醬 好惹味🙈💓牛全盛椒麻拼盤(牛腸、牛肺、生脆骨、牛筋、牛肚)呢款麻香味十足 不過對我嚟講就偏辣🌶️而且每一款牛都好新鮮乾淨 個人最鍾意食牛肺 大塊又嫩口 牛香味十足 而且整體嘅份量都唔少 兩個人share啱啱好💓串豆腐+雞翼 💓Black pink鹽酥雞表面塗上黑炭的鹽酥雞 雞塊上是

💓蚵仔滑蛋滷肉椒麻拌麵

💓安平蝦卷滷肉拌麵+安平蝦卷

💓牛全盛椒麻拼盤

(牛腸、牛肺、生脆骨、牛筋、牛肚)

💓串豆腐+雞翼 💓Black pink鹽酥雞
表面塗上黑炭的鹽酥雞 雞塊上是粉紅色的美乃滋醬 鹽酥雞的外層酥脆 內裡多汁又嫩滑 邪惡無比😎

💓黑蜜粉粿+柚子雪糕 💓芋泥鮮奶奶蓋
💓檸檬阿里山愛玉蒟蒻菓子
2024-02-05
2024-02-16 58 浏览
已經第三次幫襯呢間台灣菜啦 因為好味又抵食 環境又好坐~今次衝住1蚊鹽酥雞去(・∀・)ノ 質素唔𝘩𝘦𝘢喎!𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮又大份 炸衣亦唔會太厚 難怪枱枱都嗌♥ 三公午市套餐 配前菜+飲品♡ 蚵仔滑蛋滷肉拌飯 $⑦②芝士烏魚子蝦卷滷肉拌麵 $⑥⑧♡ 限時優惠$1追加台式鹽酥雞/𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙋𝙞𝙣𝙠鹽酥雞一份每次必點嘅滷肉一樣咁惹味 充滿油香同鹹香 同時會配返紫洋蔥、雪菜、粟米等等減低油膩感 味道同口感都非常豐富啊 拌麵追加椒麻更多左一份微嗆 幾過癮 蚵仔滑蛋有鮮味 係多汁撈飯之選~蝦卷就香脆彈牙 ♡ 青蘋果烏龍愛玉粉粿〡鳳梨菓子冬瓜茶 +$①⑤♡ 濃乳愛玉芋圓 +$②⓪果茶香甜解膩 配料豐富~甜品抵食!芋泥球好重芋香 芋圓口感煙韌 蕃薯味相對無咁突出 所以連埋芋泥食就剛好¬‿¬

♥ 三公午市套餐 配前菜+飲品
♡ 蚵仔滑蛋滷肉拌飯 $⑦②

芝士烏魚子蝦卷滷肉拌麵 $⑥⑧

♡ 青蘋果烏龍愛玉粉粿〡鳳梨菓子冬瓜茶 +$①⑤
♡ 濃乳愛玉芋圓 +$②⓪

2024-02-15 37 浏览
旺角的樓上店有不少選擇,這次去了家位於西洋菜街的小店。簡約的木系裝修,另有不同顏色Bear Brick裝飾。食物和飲品選擇挺多的,點套餐會較便宜欵🙈。-▪︎大湖草莓牛奶果子|青蘋果烏龍愛玉粉粿 +HKD$15 隨點飲品有優惠價,茶或奶類飲選擇多。草莓牛奶味道香甜,酸酸甜甜的草莓肉感覺可以。青蘋果烏龍愛玉粉粿口感豐富,茶味香濃味道清新。-▪︎BLACK PINK 鹽酥雞 HKD$54|甘梅地瓜條 HKD$36小食的選擇有很多欵,還有期間限定美食😆。黑色的鹽酥雞配粉紅色醬,口感外脆內軟,醬汁味道特別。甘梅地瓜條口感酥脆,酸酸的感覺開胃。 -▪︎香酥排骨滷肉椒麻拌麵 HKD$71|三公滷肉飯便當 HKD$78大部分食物也有滷肉欵,味道香濃不會太咸。肉質挺有嚼感。排骨大件口感酥脆,配著椒麻拌麵感覺惹味,有種愈吃愈辣的感覺。滷肉飯便當有小吃和沙律拌著,配飯吃是YYDS組合欵!-▪︎濃乳愛玉芋圓|黑蜜粉粿 HKD$42用了小杯著挺美的,2款甜品顏色吸引📸,也酸酸甜甜的口感。愛玉質感滑溜,芋泥配芋圓口感豐富。另可加配料欵,這次加了一份芋圓 (+$8),口感煙韌軟糯😚。-

▪︎大湖草莓牛奶果子|青蘋果烏龍愛玉粉粿 +HKD$15
小食的選擇有很多欵,還有期間限定美食😆。

黑色的鹽酥雞配粉紅色醬,口感外脆內軟,醬汁味道特別。

甘梅地瓜條口感酥脆,酸酸的感覺開胃。
大部分食物也有滷肉欵,味道香濃不會太咸。肉質挺有嚼感。

滷肉飯便當有小吃和沙律拌著,配飯吃是YYDS組合欵!
▪︎濃乳愛玉芋圓|黑蜜粉粿 HKD$42
用了小杯著挺美的,2款甜品顏色吸引📸,也酸酸甜甜的口感。

愛玉質感滑溜,

2024-01-26
午餐
2024-02-15 44 浏览
餐廳以木色為主色調,擺設用上量不同造型既積木熊,落地玻璃窗設計,採光十足,座位寬敞舒適。三公鹽酥雞鹵肉飯:份量夠大份,鹽酥雞炸粉薄身,熱辣辣外脆內軟口感;鹵肉肥瘦均勻,入口即化;跟餐仲有芒果田園沙律同埋飲品添。香酥排骨鹵肉飯:香酥排骨好大塊,口感脆嫩,鹵肉咸香味夠,食落好惹味。牛全盛椒麻並盤既醬汁麻麻辣辣好惹味,有牛腸、牛肺、牛脆骨、牛筋、牛肚,樣樣都有d,岩曬有選擇困難症既我。安平蝦卷外脆內軟,入面既蝦肉鮮甜彈牙;蚵仔煎好特別,食到入面有秋葵,食落清新爽口;豆腐索曬鹵汁入曬味;雞翼肉質嫩滑;娃娃菜鮮甜清爽。青蘋果烏龍茶 & 檸檬白肉愛玉清甜可好,甜度適中,兩種味道都各有特色。三公2024推出開年祭優惠,凡享用午市台式便當加1蚊即嘆台式鹽酥雞1份/Black Pink 鹽酥雞 1份,鐘意食台灣野既朋友仔,一定唔好錯過啦。🔎三公台灣料理 (旺角)📍旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓

三公鹽酥雞鹵肉飯:

香酥排骨鹵肉飯:
香酥排骨好大塊,口感脆嫩,鹵肉咸香味夠,食落好惹味。

🔎三公台灣料理 (旺角)
📍旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓
2024-02-14 64 浏览
前幾日同朋友去呢間油麻地樓上舖食台式lunch,地方幾寬敞,坐得幾舒服。.我叫咗牛全盛滷肉便當,朋友叫咗撈麵。牛全盛滷肉便當入面仲有牛肺、牛肚、牛腸等等,加上滷肉同酸菜真係超好送飯🍚👍🏻朋友叫咗滷肉拌麵,驚食唔哂叫咗少麵,但嚟到麵量都好多!我試咗一件芝士蝦卷,好香😚.凡享用午市三公台式便當,加$1就有台式鹽酥雞一份或者Black Pink鹽酥雞一份。我哋要咗Black Pink鹽酥雞,一嚟到見到黑蚊蚊咁,真係一時醒唔起乜嚟😂食落熱辣辣,肉質嫩滑,唔錯。甘梅地瓜條($36)同埋三公香腸配梅子芭樂($48)都好食👍🏻👍🏻.最後好飽又好想食甜品,好在跟餐有得加$20要mini濃乳愛玉芋圓同埋檸檬白肉愛玉😋

我叫咗牛全盛滷肉便當,朋友叫咗撈麵。

朋友叫咗滷肉拌麵,驚食唔哂叫咗少麵,但嚟到麵量都好多!

我試咗一件芝士蝦卷,好香😚

2024-02-12 41 浏览
行街去到旺角附近,見到呢間台灣料理幾吸引,就第一時間去試吓!!🟡蟹肉魚籽滷肉飯賣相好岩打卡,除咗蟹肉同魚籽份量夠晒多,仲好新鮮爽口,配埋濃濃滷肉一齊食,真係幾豐富!另外,佢哋嘅糖心蛋都好吸引👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔵蚵仔滑蛋滷肉拌麵蚵仔同滑蛋呢個配搭夠晒多蛋白質,而且味道亦都唔錯,蚵仔超大粒😍🟢鹽酥雞鹽酥雞即叫即炸,熱辣辣即刻食夠晒滋味!🫶🏻🟠椒麻拼盤呢個拼盤有齊金錢肚,牛舌同大腸,充滿椒麻香氣,非常之惹味,金錢肚亦都好爽口,醃得好入味!😋🟣百香果白玉愛玉最後呢個甜品亦都冇令我失望,百香果酸酸甜甜,同愛玉一齊食夠晒refresh!中午套餐仲可以加錢飲埋台式飲品,我就揀咗檸檬阿里山愛玉同檸檬濃乳愛玉菓子,兩杯都酸酸哋又唔甜,好好飲!

🟡蟹肉魚籽滷肉飯

🔵蚵仔滑蛋滷肉拌麵

🟢鹽酥雞
鹽酥雞即叫即炸,熱辣辣即刻食夠晒滋味!🫶🏻

🟠椒麻拼盤

🟣百香果白玉愛玉

新年快樂🎆🎉 新一年三公又有新搞作喇🥳 而家只要食午市三公台式便當,加HK$1就可以食埋台式鹽酥雞或者Black Pink 鹽酥雞1份🐥 超抵,唔好錯過!🍜 三公鹽酥雞滷肉椒麻拌麵($78)🍛 三公牛全盛滷肉飯 ($68)我同朋友叫咗兩個午餐,可以選配芒果田園沙律🥗或羅宋湯🍲,仲包埋無糖茶飲(或加錢升級其他飲品🥤)我哋兩個都超推薦椒麻拌麵!佢嘅香麻味好突出,辣辣哋又唔會蓋過滷肉嘅鹹香味💕 而全牛盛就超級豐富!有牛嘅各種部位,都包括內臟㗎~🐥鹽酥雞💖Black pink鹽酥雞而家每食一個午市套餐,就可以用$1蚊雞換鹽酥雞或blackpink鹽酥雞喇😍 鹽酥雞皮薄內嫩,大大舊肉仲超多汁!個人覺得black pink 嗰隻更香脆💖!🫔安平蝦卷 ($38)🍟甘梅地瓜條 ($36)🍖三公香腸配梅子芭樂 ($48)另外我哋仲叫咗幾個小食,因為實在太平喇😭💖 由其係地瓜條,$36好大份!甜甜哋好好食😋 香腸芭樂好特別,酸酸甜甜好開胃💕🍳滷水糖心蛋 ($10)🥙金錢腱 ($28)哋仲叫咗兩款滷水,大推滷水蛋,流心程度啱啱好🥰🍋檸檬白玉愛玉 (+$20)🥛濃乳愛玉芋圓 (+$20)午餐仲可以加$20有埋

🍜 三公鹽酥雞滷肉椒麻拌麵($78)
🍛 三公牛全盛滷肉飯 ($68)

🐥鹽酥雞
💖Black pink鹽酥雞

🫔安平蝦卷 ($38)
🍟甘梅地瓜條 ($36)
🍖三公香腸配梅子芭樂 ($48)

🍳滷水糖心蛋 ($10)
🥙金錢腱 ($28)
哋仲叫咗兩款滷水,大推滷水蛋,流心程度啱啱好🥰

🍋檸檬白玉愛玉 (+$20)
🥛濃乳愛玉芋圓 (+$20)
午餐仲可以加$20有埋甜品,仲要係好食嘅甜品🍧! 檸檬愛玉清新鮮甜、濃乳芋圓好香滑煙韌,$20一個值得叫埋啊🤤🤤

🍑蜜桃茉莉愛玉菓子(+$15)
🍓草莓牛奶愛玉菓子(+$15)
飲品方面我哋揀咗兩杯愛玉菓子,但一杯茶底、一杯牛奶,兩杯飲落都好舒服😌👍🏻
2024-02-11 35 浏览
搭入2024 龍年🦖 #三公2024開年祭 幫我地慶祝慳妹有福了🥰 凡享用午市三公台式便當,即可加HK$1️⃣享用 台式鹽酥雞1份/Black Pink 鹽酥雞 1份知唔到仲有$1既野買到🥳當然緊係要用$1黎叫份鹽酥雞1份&Black Pink 鹽酥雞😝 鹽酥雞炸得香脆,食落特別香脆嫩滑多汁☺️Black Pink 鹽酥雞係用咗墨魚汁同埋牛油果去製成,入口唔油膩 食完會唔會好似Black Pink咁瘦?😝😝酥炸排骨飯 🐖我見到塊排骨真係話咗一聲 排骨真係勁大塊 仲大過我塊面🤣🤣食落係多肉少骨 而且新鮮炸起 熱辣辣脆卜卜 超好味😋香芋芋圓愛玉🍧香芋好香滑 入口又綿密🩷 芋圓口感好QQ 弓大彈牙☺️ #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #相機先食三公(旺角店) @3gong_hk📍旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓
搭入2024 龍年🦖 #三公2024開年祭 幫我地慶祝
知唔到仲有$1既野買到🥳

酥炸排骨飯 🐖

香芋芋圓愛玉🍧
香芋好香滑 入口又綿密🩷 芋圓口感好QQ 弓大彈牙☺️

三公(旺角店) @3gong_hk
📍旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓
2024-02-11 34 浏览
🇹🇼抵食台灣菜X $1 blackpink炸雞—▫️餐廳:三公台灣料理SanGong Taiwanese Cuisine▫️地點:全港有1️⃣間分店📍旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓(港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約4分鐘)▫️營業時間:星期一至日12:00 - 22:00公眾假期 18:00 - 21:30▫️價錢:~$100+—美味:🇹🇼🇹🇼🇹🇼+0.9🇹🇼環境:🇹🇼🇹🇼🇹🇼+0.8🇹🇼價錢:💰💰💰+0.7💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.8🧑🏻‍🍳—香既台灣餐廳唔太多🤫👧🏻第一次食呢間🥰佢地既麵同飯都好正宗🤩好入味😬‼️‼️【三公2024開年祭】凡享用午市三公台式便當,即可加HK$1 享用 台式鹽酥雞1份/Black Pink 鹽酥雞 1份‼️‼️—📍香酥排骨滷肉便當價錢:$94分數:🍱🍱🍱+0.9🍱係招牌菜,排骨都幾大塊🐥唔會太乾身,滷肉飯有驚喜‼️肥瘦均勻好易入口—📍九孔鮑魚滷肉便當價錢:$90分數:🍱🍱🍱+0.95🍱第一次食依款🤩🤩都幾大份🍱依個價有鮑魚都唔錯😆😆😆—小食方面📍三公香腸配梅子芭樂價錢:$48 分數:🇹🇼🇹🇼🇹🇼+0.5🇹🇼腸仔相對比較乾身,芭樂酸酸甜甜係唔錯—📍Blac
🇹🇼抵食台灣菜X $1 blackpink炸雞

小食方面
📍三公香腸配梅子芭樂
價錢:$48
分數:🇹🇼🇹🇼🇹🇼+0.5🇹🇼
腸仔相對比較乾身,芭樂酸酸甜甜係唔錯

📍Black pink鹽酥雞
價錢:$54(如果叫咗便當可以加一蚊換)
分數:🐥🐥🐥+0.87🐥
第一次食黑色嘅鹽酥雞,加埋粉紅色既醬真係blank pink😂😂🩷🖤雞肉都夠滑,不過可以再脆同咸啲

至於店舖方面,成間餐廳都算大,但設計以木為主,比人舒服既感覺🤗

#好西 #阿木台灣麵 #芋圓 #鹽酥雞 #牛筋 #牛肉麵 #旺角 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #meal #lunch #ramen #japan #Eeeeeats #foodphotography #foodporn #foodie #forkyeah #instadaily#instafollowtrick #amy_in_mk #旺角 #台式鹽酥雞
2024-02-10 46 浏览
旺角呢間台式料理餐廳新推出$1鹽酥雞凡惠顧三公台式午餐 就可以加$1 享用 台式鹽酥雞1份/Black Pink 鹽酥雞 1份真係超級優惠呀😙即刻睇吓有咩食先♥︎午市套餐由12點供應至4點 $68起有滷肉飯有拌麵有沙律 都幾多選擇仲會配一款小食:手拍青瓜/芒果沙律加$15仲可以轉特飲 加埋甜品都只係$20•珍珠鮑魚滑蛋滷肉拌飯•迷你size既鮑魚仔估唔到都好彈牙滑蛋唔會太熟仲有微微蛋汁 滷肉肥瘦均勻配菜有牛蒡 粟米 西蘭花 雪菜等 都幾多料•蚵仔滑蛋滷肉椒麻拌麵•另外一款拌麵加左椒麻 辣辣地更惹味蚵仔質地軟滑 食落都無腥味拌麵用左粗麵 索哂啲滷肉汁好入味•甘梅地瓜條•甘梅粉配地瓜條一定無得輸炸到好香脆 作為小食好出色•Blackpink鹽酥雞•外表好突出既黑色鹽酥雞 都好香肌上面粉紅色既係沙律醬 打卡一流•大湖草莓牛奶•用上台灣草莓同牛奶同係台灣飲到既味道好相似呀呢度有幾款甜品都有搭配愛玉愛玉有小小似啫喱既質地 不過比較Q彈有嚼口 •抹茶麻糬愛玉•抹茶雪糕加上煙韌麻糬 已經好好食•濃乳愛玉芋圓•芋泥球口感綿密 芋圓都好煙韌再淋上煉奶 味道更邪惡😝
旺角呢間台式料理餐廳新推出$1鹽酥雞

抹茶雪糕加上煙韌麻糬 已經好好食

•濃乳愛玉芋圓•
芋泥球口感綿密 芋圓都好煙韌
再淋上煉奶 味道更邪惡😝
之前同大家介紹過呢間位於旺角既人氣台灣菜三公,佢地最近推出「2024開年祭」😋凡惠顧午市三公台式便當,即可加HK$1 享用 台式鹽酥雞1份/Black Pink 鹽酥雞 1份,好抵食呀😝_🐷香酥排骨滷肉拌麵香酥排骨大大塊炸得酥脆,肉質鬆軟唔會好油膩,拌麵可以加錢轉椒麻拌麵,麵質有咬口,配上滷肉碎香口惹味🦪蚵仔煎滷肉拌麵蠔仔份量幾多夠新鮮,加入香甜既滷肉又幾夾👍🏻入面仲有好多蔬菜有驚喜🐮椒麻拼盤(金錢肚、牛舌、大腸)三樣牛雜入口軟腍同埋充滿椒麻味,幾鐘意個麻辣滷水汁調配得幾好🐥Black pink鹽酥雞成舊都黑色幾特別,外皮香落入面仲係好juicy,面頭仲有粉紅色既沙律醬,值得一試🍵抹茶麻糬愛玉🍥百香果白玉愛玉食完主食最岩食番碗清爽甜品解膩🤤🍵抹茶麻糬愛玉以清爽軟滑嘅蒟蒻菓子打底, 搭配口感Q彈麻糬和香濃抹茶雪糕大滿足😋百香果果款入口酸酸甜甜,白玉丸子口感煙韌✨🍑水蜜桃烏龍茶🍋檸檬阿里山愛玉台式飲品都有多款選擇,烏龍茶茶底幾香,檸檬果杯清爽開胃
_
🐷香酥排骨滷肉拌麵

🦪蚵仔煎滷肉拌麵

🐮椒麻拼盤(金錢肚、牛舌、大腸)

🐥Black pink鹽酥雞

🍵抹茶麻糬愛玉
🍥百香果白玉愛玉
食完主食最岩食番碗清爽甜品解膩🤤

🍑水蜜桃烏龍茶
🍋檸檬阿里山愛玉
台式飲品都有多款選擇,烏龍茶茶底幾香,檸檬果杯清爽開胃