2018-04-18 565 浏览
灣仔新開店,可以試新嘢!之前食開銅鑼灣嗰間,店鋪比銅鑼灣細,選擇較小,並沒有台式飲品選擇,只有罐裝汽水或豆漿!主打牛肉麵! 一個人或兩個人等位會比較容易,如果太多人就唔係一個好嘅選擇因為會等比較耐!今日試咗麻辣牛肉麵,味道唔錯個湯都幾好味!最愛他們的酸菜,好好味但係大家要注意佢嘅加一服務費係會round up, 如$7.5就會變成$8
灣仔新開店,可以試新嘢!
2018-04-16 648 浏览
最近見網上介紹明星台灣食店,爭扎緊去超蓮定呢間既時候,比個花雕吸引左,仲有蛋餅。下午去到叫左個是日介紹(即係花雕牛肉麵),揀麵既時候苦惱緊粗麵同幼麵,其實我地想食返粗又不太幼個種,上OpenRice 睇咗啲圖發現原來叫「粗麵」,最後點多個細滷肉飯,因為網上條片介紹埋蛋餅以為有啦,原來朝早先有得食。先講個麵,第一口飲左個湯先~酒味唔濃,其實反而岩香港人口味,唔慳料勁多蔥!牛都淋,另外都有根位,夠淋身,唔錯唔錯!滷肉飯就無花雕麵咁出色,肉肥瘦位適中,汁都okay,不過食大碗未免有啲漏,可以叫個細一試。另外我地叫左個炸甜不辣,面有啲蒜,炸得口,夾埋一齊食唔錯!推介一試!