2004-01-24 35 浏览
tea set around $42-$48, 配餐飲~ <br />今日自己一個行街, 食o左個$48 tea set, 粟米餅香草腸~ 原來係牛仔肉腸, 都幾滑~ 但舊炸o既粟米餅就唔食也罷~ 我加$17轉cappuccino, 幾大杯, 但泡唔靚, 仲無咖啡味o添~ <br /><br />試埋$38隻o既Irish rock oyster, 算ok啦~<br /><br />以依個價格, 可以有好d o既選擇~
<br />
<br />
以依個價格, 可以有好d o既選擇~
2004-01-07 20 浏览
我分別來這兒吃過午餐、下午茶同晚餐。發覺每次的感覺都不一樣,個人認為下午茶的水準最好。午餐有salad & dessert buffet供應,但款式極少,而且不好味,主菜的質素跟那些x扒連鎖店差不多,與友人share 個香草焗田螺,尚算OK;下午茶方面,那次與姐姐各點一個tea set,份量只是比dinner set少一點,很好味;而晚餐,個人覺得只適宜叫set,散叫價錢不菲,而且不值。牛扒的確夠肉味,但不懂控制火喉,六成熟變八成,顯然廚師未夠水準。頗有名氣的甜品火焰雪山,面頭的蛋白很甜,不過RUM酒和朱古力漿很足,搶回不少分數。若想對住維港鋸扒,浪漫一下,都可作考慮之列。
若想對住維港鋸扒,浪漫一下,都可作考慮之列。
2003-12-18 4 浏览
之前同個同學仔慶祝生日, 成班10多個去食...um..唔係好記得食左咩o野, 都係跟menu落2-3個4-5人o既餐...o野食都ok, 不過好似唔係好夠食~其實我想讚o既係?地d 服務, o個日我地拎左個birthday cake入去, 本來佢地就唔俾人拎自己o野入去o既, 不過...傾多2句, 佢地就幫我地雪起個cake...最surprised o既係..佢地播住生日歌, 用車仔推出泥..成間o野d 人都望住我地, d waitors都幾nice, 唱住歌又攪氣氛,好似仲開心過我地, 仲同我地映左張即映即有.....
2003-10-01 11 浏览
自己一個去食lunch, 依度都幾多人喎~Lunch都幾多選擇, 最後要o左海鮮牛油果墨魚麵($59), 加$28有湯or自助沙律or頭盤, 自助甜品同咖啡~ 我要o左頭盤, 係煙三文魚拼鮫魚沙律, ok啦~ 但個墨魚麵好一般, sauce唔覺落o左牛油果, 海鮮料太多魷魚喇, 麵硬身番d會好d~ 自助甜品無咩選擇, 得raisin cheese tart, chocolate mousse cake, chocolate brownie, ice-cream, fruit~ 不過$28算係咁啦~ 個brownie唔錯, 其他ok啦~ 咖啡一般~ Service ok啦~
自己一個去食lunch, 依度都幾多人喎~
Service ok啦~
2003-06-22 9 浏览
日好想食牛排, 咁呢間牛排屋就隔離, 就試下幫襯佢.裝潢氣氛唔特別值得欣賞. 點左煎鵝肝, 四款生蠔, rib eye, angus, house wine, 咖啡等. 都無謂續遂樣評. 一句講唒, 一間叫自己做牛排屋既餐廳而D 牛排唔得, service唔pro, 又收你成千咁濟既話, 你仲會唔會比機會佢?
日好想食牛排, 咁呢間牛排屋就隔離, 就試下幫襯佢.
2003-05-16 6 浏览
我上星期去過哩間餐廳,D 食物幾好食,無乜特別, 不過個環境就係靜左D,又無music,唔可以好以Dan Ryan 噤咁嘈.我最欣賞係甜品,個cheese cake 又軟又唔太甜,好正.
2003-05-10 6 浏览
個晚都食左幾貴, 六個人接近二千元, 極唔抵食. d 扒完全唔特別, 意粉份量又唔大, 仲有個火焰雪山真係把鬼. 唯一最好食既係鵝肝. 我覺得Dan Ryan 好食過佢多多聲, 又熱鬧d, 又可大聲講大聲笑.
(非会员)
我同朋友2個女仔去食飯,坐到入去叫左比柸水,應左4、5次都冇比,跟住我叫佢經理比柸水我,結果都係一樣!食完餐飯都冇比過柸水我地,佢地淨係掛坐服侍D鬼佬,同D鬼佬傾偈!香港人冇錢比咩?!我以後都唔會去!行過門口都憎!
2003-04-19 7 浏览
我去當日無冷氣,牛扒屋應該出名既牛扒勁難食,價錢又貴,佢可以生存可能因為附近d 餐廳都要排長龍,好似我上次咁唔想排隊既人傻下傻下入左去食。
2002-12-19 4 浏览
Potato skin - 一般.....忌廉莧菜- 當拌菜食, 無咩要求, ok喎~Rib Eyes - 肉質唔錯, 幾新鮮~ (唔通我好彩?)Iced tea - 加工製品, 失望~環境唔錯~加一杯咖啡, 埋單四百幾~ ok啦~
Potato skin - 一般.....
忌廉莧菜- 當拌菜食, 無咩要求, ok喎~
Iced tea - 加工製品, 失望~
環境唔錯~
加一杯咖啡, 埋單四百幾~ ok啦~
2002-10-20 15 浏览
Hello Kenny,I've experienced the same as well.The best thing to do is:-Just avoid these kind of so-called "Steak house", all of them are too Chinese style, don't even believe that these people can cook, save you $$$ for McDonald is much worth, trust me!
Hello Kenny,
The best thing to do is:-
(非会员)
Dine with my pals there a few nights ago. Chicken and steak was over cooked, pasta was burned, cockcoaches were around plus waiters are rude too. Never understand that this lousy restaurant is still open it's doors, I dare to say visit Mcdonald is better. Won't visit again even food and drinks are for free. Shame! Shame! Shame!
(非会员)
呢間餐廳d食物唔知點解好似"溫吞水"咁, 又唔夠熱。叫左個2-3人套餐, 個main dishes係三揀二, 我地揀左牛排及雞二款, 點知竟然上埋同一碟, 但係兩種野都唔同醬汁架!個天使麵根本就唔係, 我個friend話佢似"壽桃牌"拉麵..個"火焰雪山"甜到暈...侍應d服務仲怪,好似訓唔醒咁, 叫牛排又唔問人幾成熟(係後來走番黎問), 又唔話俾我地知有半價refill飲品(不過檸茶好難飲)...明知我地食完又唔收野同上第二道菜..價錢又係唔平喎, 個set成$500架..唯一可以讚既係d牛油幾好食....
呢間餐廳d食物唔知點解好似"溫吞水"咁, 又唔夠熱。
個"火焰雪山"甜到暈...
明知我地食完又唔收野同上第二道菜..
價錢又係唔平喎, 個set成$500架..
唯一可以讚既係d牛油幾好食....
2002-06-03 5 浏览
This so-called steak house is just another "HK style soy sauce western restaurant". My suggestion is: since you saw so many negative feedbacks, just don't visit there, also tell that owner to closed it ASAP in order not to lose the real one in San Francisco!!!
2002-04-17 14 浏览
I ordered a prime rib of medium cooked (50%), but the result is nearly 90% cooked!!!!!!!!!<br>rough ,tasteless-----------bad<br>all other eg. soup, bread & butter ,ice cream, drinks, salad is not fresh & cheap.<br>service is much below standard.<br>NEVER TRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!