(非会员)
個晚同honey去order咗一個set dinner and 一支house wine. 諗住開開心心食dinner.食物質素很差個牛扒十成熟, 直頭係over-cooked (叫得做steak house, order 牛扒應該無死,點知仲咁差!)Service 完全唔掂d waiter and waitess 成日掛住傾計(suppose 我係黎食野,而唔係係度比佢地騷擾), 張枱已經唔係大, 食完d碟又唔黎收, 要叫幾次先至收.個賓仔更加不知所謂,我地order house wine係要一樽,佢竟然比兩柸wine我地, 跟住我同佢講話係一支,唔係兩柸,佢就黑口黑面咁走去bar枱,好耐先比番支酒我,連sorry都無講過個set dinner有special offer (add $200 to change a better steak), but he didnt mentioned that to us, i just know that when another waiter server the table next to us...真氣頂!! 比錢出黎食飯都係求開心,但

食物質素很差

Service 完全唔掂
張枱已經唔係大, 食完d碟又唔黎收, 要叫幾次先至收.

真氣頂!! 比錢出黎食飯都係求開心,但點知得一肚氣!!!!!
2005-01-05 36 浏览
食物麻麻,位較為迫左d, 景view 係幾靚, 但d 玻璃窗好濛, 略為遜色!講番食,6 個人叫個set dinner + 3 個main course,另外叫左支紅酒, 整體OK, 每人around $280, 但呢個價錢,應該其他更好選擇。覺得燒雞唔好食, 火焰雪榚酒太濃, 上面d cream 太膩, 最好味算係個rib, 個扒燒得唔夠均勻, 部份好生, 食物真係麻麻不過, 侍應d 服務就好好!

不過, 侍應d 服務就好好!
2004-12-31 8 浏览
朋友生日,我們3個去慶祝。門口個姊姊好pro, 好nice,又提我小心梯級。只可惜入面d waiter & waitress 唔得。未食完就收我們的用具。不過,d 食物真係唔錯,係d table 太迫太密

不過,d 食物真係唔錯,係d table 太迫太密
2004-12-23 10 浏览
日期:12月20日時間: 大約晚上8:00可能因為平日, Walk-in都有Window seat坐, 不過係Smoking Area, 唔緊要啦, 環境搭夠.入番正題, 當晚同我朋友去, Order左:泰式香辣雞亦(有D乾)蘑菇漢堡包(好味)莧菜焗蠔(好香!正呀!)侍應D服務都唔錯, 係唯一有個Waitress好唔掂, 人地食緊隻雞亦, 佢就問都唔問收左隻碟.不過...唯一要改善就係張二人Table太細, 因為D食物上得太快, 攪到冇位放.埋單好似大約$275, 因朋友請.
日期:12月20日
時間: 大約晚上8:00

入番正題, 當晚同我朋友去, Order左:
泰式香辣雞亦(有D乾)
蘑菇漢堡包(好味)
莧菜焗蠔(好香!正呀!)

埋單好似大約$275, 因朋友請.

2004-10-12 18 浏览
國慶節睇完煙花後就同女友到尖沙咀一帶搵食,原先計劃到Main St.試試巨型漢堡,但路過見店內鬼影都無隻,遂轉移目標到北京道一號既三藩市牛扒屋。鄰店火間土等位既人唔少,但牛扒屋則直行直過,暢通無阻。店內面積比想像中既細,不過景係幾靚的,相信睇煙花時會幾熱鬧。頭盤選了煙三文魚配鴨胸($68),鴨胸僅熟跟煙三文魚味道幾夾,不過份量實在太細,唔多夠喉。時間配合唔錯,兩款主菜同時上檯,女友點既芝士煙肉漢堡($98)其實係我既主意,事關自己都幾鐘意呢類口感實在既菜式。漢堡選了五成熟,配有生菜、生洋蔥等,味道係想像中既美味,但又略遜於Dan Ryan,問題相信出於牛扒屋既漢堡牛肉係免治既一種,食落缺乏了原塊牛肉硬橋硬馬既感覺,不過總括來講都係滿意既;伴碟既薯條係原個馬鈴薯切條而成,屬粗條一類,雖則唔係女友喜愛既紐紋薯條,但此品炸得鬆脆而又呈金黃色,食到女友停唔到口,甚至出現爭食情況,認真羞家。侍者將終極主角炭燒西冷牛扒($288)端到跟前,Medium Rare既西冷外表略焦,切開流出少量血水,火候控制得唔錯。西冷入口有淡淡既焦味,個人而言並唔介意,雖然西冷充滿肉汁,但牛味唔濃郁,有一絲既失望,而

侍者將終極主角炭燒西冷牛扒($288)端到跟前,Medium Rare既西冷外表略焦,切開流出少量血水,火候控制得唔錯。西冷入口有淡淡既焦味,個人而言並唔介意,雖然西冷充滿肉汁,但牛味唔濃郁,有一絲既失望,而且整塊西冷偏肥,單計牛扒唔多值此價錢;
由於女友有薯條,所以西冷改配焗薯,焗薯Size比一般既大些許,伴以酸忌廉跟蔥粒實在令人食上癮,不過最大敗筆乃刻意吩咐侍者落多點既煙肉粒。一向對焗薯既煙肉粒有偏愛,愛其咸香脆口,但此店煙肉粒無香無味,食左都唔知係咩野,都幾離譜;另伴碟既還有炒雜菜,味道同樣不俗。

餐\後再Order了朱古力蛋糕伴雪糕($42),暖暖既蛋糕上放住一球綠茶雪糕,感覺怪怪的。蛋糕偏淡味,並非中間漏漿既一種,比較平庸;有驚喜既係雪糕與蛋糕之間既焦糖香蕉,外脆內軟,口感特別,唔錯。

餐後望見後面檯既西人邊飲紅酒邊嘆牛扒,十分疏乎,可惜本人唔識飲紅酒,要扮都扮唔黎。埋單$545.6,單就食物質素係唔值此價,但計埋環境等因素,耐不耐一餐都無咩所謂。
餐後又散步到Main St,見內裏仍然空無一人,歸家又見此店一個食評都無,很是神秘。
2004-10-04 17 浏览
個日去試左lunch,十二點零到,無乜人,俾左窗口位我地,嘩!個view好正呀!我地兩個order左set lunch,main course係牛扒,我地無要湯,要左自助沙律吧,唔係太多野食,d生果都幾好,d西瓜,哈密瓜好甜,又夠凍.牛扒都ok,不過淡d,甜品又係自助既,不過其實得三款,法式燉蛋一般,puff幾得意,入面係咖啡雪糕,幾好味,唔太甜,另一款係芒果mouse蛋糕,呢個最一般.lunch真係好抵,$88一位咋!
2004-09-18 3 浏览
自從遷店後都沒有來過,近日幸來吃tea,感覺地方光猛了,服務依然好好,但食物唔知點解好似差了,尤其是個burger同洋蔥圈,burger 塊漢堡有點散,還帶少少雪藏味(?!),至於即席炮製的火焰雪山,除了個蛋白真係幾甜之外,用o既rum酒、黑朱古力漿、內面o既雪糕和墊底的海綿蛋糕依然好好味!下次要來試一下晚餐。
下次要來試一下晚餐。
2004-07-26 14 浏览
因為有同行人生日, 所以去左三藩市扒房!環境及服務都好好, 因為一邊食一邊講,所以上菜的時間耐左小小都可以接受.生蠔新鮮, 薯條和薯皮好食.一個2-3人的set dinner都好夠食的. 但'火焰雪山'好甜(我本身都食得好甜的).剛好, 遇上維港有激光及煙花表現, 感覺和氣氛唔錯的!一家人或與三五知己去享受都幾好的. 直得去試試.
因為有同行人生日, 所以去左三藩市扒房!

剛好, 遇上維港有激光及煙花表現, 感覺和氣氛唔錯的!
一家人或與三五知己去享受都幾好的. 直得去試試.
2004-07-08 3 浏览
想黎北京道一號食野好耐,因為想睇下個VIEW有幾靚,終於有機會喇﹗本來想食火間土,但因為佢太串喇,朋友話打去訂位時佢話一個鐘,7點到8點,得就得,唔得就WALK-IN等位。7點半上到去,太多人等緊,相反見隔離呢間唔洗等,心諗咪又係同一個VIEW,所以就入左黎呢間食囉﹗黎呢度,點都要叫番個牛扒,所以揀左個肉眼扒($288),五成熟,另外再叫左個芝士漢堡包($88),七成熟…哈,唔知$88一個芝士漢堡包同老麥$7一個芝士漢堡包有幾大分別呢?個扒黎到,果然係五成,剛剛好,真係好好味,肉汁豐富,口感一流。到個芝士漢堡包喇,真係好大個,而且D漢堡肉味好香,真係幾好味,但講真又好似唔值$88喎﹗但全餐最好味0既,就係配菜薯條喇,大大條,好香口,勁正﹗講完食物,講返個VIEW,全晚望住維港景色,真係好舒服,仲睇埋幻彩詠香江添,真係唔錯啊﹗
但全餐最好味0既,就係配菜薯條喇,大大條,好香口,勁正﹗
2004-06-23 7 浏览
辛苦一日,晚餐係Prime Rib,雖然無morton咁大,味道無咁厚,汁無咁濃。但平好多,同埋是日太飽。盡管胃口有限,但個燒鵝肝都係咁食。頭盤加prime rib only,無湯無甜品,清清地。
但平好多,同埋是日太飽。
盡管胃口有限,但個燒鵝肝都係咁食。
頭盤加prime rib only,無湯無甜品,清清地。
2004-05-27 6 浏览
今日見假期,雖然都有番工,諗住放工後去鋸扒,所以到這裡試。去到8:45pm, 門口等15分鐘倒,但見到個reception成日出出入入,都冇5分鐘企在門口。有對男女比我地遲,又冇登記,個reception 竟然比佢地入先?咪即刻出聲囉,根住佢拿拿林比張我。但呢度D位擺得唔好,跟隔離太近了,咪要求掉去埋牆位,幾個幾番理論,先至肯掉比我,激死!講番食,兩條友叫個set dinner,有以下:1) 生蠔三隻-- 唔係每隻都咁新鮮,但幾有口感(見圖)2) 大蝦沙律-- 普通冇驚喜3) 磨菇田螺-- 賣相唔掂,但叫最好食,磨菇幾大粒同田螺好香4)芝士天使麵--芝士好味,麵條夠彈牙5)龍柳配日本網燒肉眼扒-- 龍柳煎得幾好,唔太太散;肉眼扒就燒得唔夠均勻。6)火焰雪榚-- 酒太濃了,同個雪榚味唔夾。埋單$550, 呢個價錢,應該有更多其他好選擇。
講番食,兩條友叫個set dinner,有以下:
1) 生蠔三隻-- 唔係每隻都咁新鮮,但幾有口感(見圖)
2) 大蝦沙律-- 普通冇驚喜
4)芝士天使麵--芝士好味,麵條夠彈牙
6)火焰雪榚-- 酒太濃了,同個雪榚味唔夾。
埋單$550, 呢個價錢,應該有更多其他好選擇。
2004-04-06 14 浏览
呢個就係佢地$45 o既TIRAMISU啦!!!!!!!!
呢個就係佢地$45 o既TIRAMISU啦!!!!!!!!
2004-04-04 9 浏览
見有人讚佢地o既cheesecake,今日同家姐特登黎試下,順帶享受下北京道一號8樓o既無敵維海景色.我地叫個waitress推介甜品, 佢竟然話呢度d甜品除左alaska之外都係一般,佢地出名o既唔係甜品(態度悔氣)!都唔知話佢坦白好定係倒米好!!結果我地叫左new york cheesecake配blueberry sauce, 再加一個tiramisu.首先黎到係個cheesecake, 但係無加到sauce, 要叫佢補番. 之後佢擺左杯狀似cappuccino o既野落黎(用餐茶o既細杯裝住),我地好奇怪,睇真d,原來係我地叫o既tiramisu?!!$45,連dan ryan's o既四分一都無呀!!!唔單止咁,個tiramisu無咖啡味亦都無酒味!又唔抵食又唔好食!!!!!至於個cheesecake,都係$45,size就正常好多. 但係個餅底淋o既,唔好食. 個cheesecake滑就滑, 但係味道唔得, 用o既cream cheese陣味怪怪地!blueberry sauce基本上唔係sauce,而係杰撻撻o既preserve, 唔好食!我同家姐都對d食物都好失望, 而
我同家姐都對d食物都好失望, 而且d侍應服務態度悔氣,黑口黑面,食到一肚氣!
貼錢買難受!一定唔會再去!!!!!!
2004-03-16 13 浏览
呢度已經正式開業喇!地址:尖沙咀北京道1號8樓電話:2735-7576勞煩editor改番D資料o丫,唔該晒!
呢度已經正式開業喇!
地址:尖沙咀北京道1號8樓
電話:2735-7576
勞煩editor改番D資料o丫,唔該晒!
2004-02-23 7 浏览
海港城三藩市扒房現已停止營業﹐根據舊店門口貼出的通告﹐新店將會三月於北京道一號重新開幕。詳細地點稍後報告﹐煩請OPENRICE更新資料. Thanks
海港城三藩市扒房現已停止營業﹐
根據舊店門口貼出的通告﹐新店
將會三月於北京道一號重新開幕。