2021-09-13 3080 浏览
雖然lunch時間温度成34.5度,但今日忙了成朝想望海靜下,所以去3號碼頭食lunch.要先落order後找位坐,可以用八達通和cash付款,之後服務員會送餐過來。我今次叫了焗豬扒飯set lunch, 包忌廉湯+焗豬扒飯+凍飲(+$3),忌廉湯唔稀有湯味,大大個焗豬扒飯係炒飯底,一大片豬扒切片,上層加上紅青椒絲、洋蔥絲、蘿蔔粒、薯仔粒、芝士一起焗10-15分鐘左右就熱辣辣出爐送上枱。味道方面,成個焗飯無咩重口味的調味料,淡味芝士,淡味蛋炒飯,食完唔會口渴想飲水,而杯凍檸茶又夠大杯,我個人食到好飽肚,對我嚟講這裡的食物我可接受的。能在海景餐廳食廉價餐仲可以望住個海,應該只有這裡先可以做到。

2021-09-13
2021-09-03 1452 浏览
今日要同高太去長洲食飯去長洲之前趁仲有時間,同高太去下依個老地方chill 一chill 先我同高太都好鐘黎依度,依度飽覽無敵維港景雖然依度無冷氣不過個景色真係幾令人心礦神怡可能夏天既關係,坐左個幾鐘,都唔係太多顧客仲好,我地靜靜地傾下計麻醬秋葵無哂麻醬俾左沙律醬我地不過我地都唔多點醬,無咩所謂燒豬頸肉又幾好食喎,醃得幾好食,外皮幾香脆我自已一個人食左大半碟依個吉列魚柳三文治幾好食又幾抵食魚柳夠脆,生菜都好爽口加上係下午茶餐所以好抵食芝士焗西蘭花依個就差左少少,一夾起啲西蘭花下面全部都係水濕得滯多數同高太黎都係飲下啤酒,望下個海不過多數都係夜晚黎,今次第一次日光日白黎晒太陽
今日要同高太去長洲食飯

我同高太都好鐘黎依度,依度飽覽無敵維港景
雖然依度無冷氣
不過個景色真係幾令人心礦神怡

可能夏天既關係,坐左個幾鐘,都唔係太多顧客
仲好,我地靜靜地傾下計

麻醬秋葵無哂麻醬
俾左沙律醬我地
不過我地都唔多點醬,無咩所謂

燒豬頸肉
又幾好食喎,醃得幾好食,外皮幾香脆
我自已一個人食左大半碟

依個吉列魚柳三文治幾好食又幾抵食
魚柳夠脆,生菜都好爽口
加上係下午茶餐
所以好抵食

芝士焗西蘭花
依個就差左少少,一夾起啲西蘭花下面全部都係水
濕得滯

多數同高太黎都係飲下啤酒,望下個海
不過多數都係夜晚黎,今次第一次日光日白黎晒太陽

2020-12-19 2033 浏览
Lunch 中環真係要平靚正其實都幾難,仲要唔太爆就更難不過好彩無意中發現左e到對海景户外又唔太多人食煙人仕福音,雖然我唔食set lunch 50蚊 熱飲,焗嘢就貴d d,仲可以加30蚊轉飲啤酒,真係好舒服好好坐,嘢食都唔差。。。。店員都好有禮親切真心每個星期都要食一次先得丫家下天海坐係到真係好正夏天就未必得,我太怕熱希望佢地長做長有啦真心推薦!!!又relax 又好食又唔貴 有機會真係想係到飲下酒坐下~~~
Lunch 中環真係要平靚正其實都幾難,仲要唔太爆就更難

不過好彩無意中發現左e到
對海景户外又唔太多人
食煙人仕福音,雖然我唔食

真係好舒服好好坐,嘢食都唔差。。。。
店員都好有禮親切

真心每個星期都要食一次先得丫

家下天海坐係到真係好正

夏天就未必得,我太怕熱

希望佢地長做長有啦
真心推薦!!!又relax 又好食又唔貴
有機會真係想係到飲下酒坐下
~~~
2018-01-29 7184 浏览
呢間pier 3 restaurant 真系好隱世經過幾次都唔發覺有呢間餐廳 😂😂唔系朋友介紹帶我去都唔知佢嘅存在😂😂午餐好食 風景堅系唔錯嫁 望住個海😍😍而且$58就有一個lunch set 好正啦下化!!!!小編order左一個粟米忌廉焗龍脷柳飯Okay wo !!! 少少炒飯底 正忌廉汁剛剛好 唔會太多多到好濟 又唔會太少唔夠撈飯😂😂😂😂龍脷柳唔算好厚 細細舊 不過都幾多舊粉漿唔系好多👍🏻👍🏻👍🏻Lunch set 系包一杯餐飲👍🏻友人嘅蕃茄焗豬扒飯 看似都幾唔錯😂😂
呢間pier 3 restaurant 真系好隱世
經過幾次都唔發覺有呢間餐廳 😂😂
唔系朋友介紹帶我去都唔知佢嘅存在😂😂

午餐好食 風景堅系唔錯嫁 望住個海😍😍
而且$58就有一個lunch set 好正啦下化!!!!

小編order左一個粟米忌廉焗龍脷柳飯
Okay wo !!! 少少炒飯底 正
忌廉汁剛剛好 唔會太多多到好濟 又唔會太少唔夠撈飯😂😂😂😂
龍脷柳唔算好厚 細細舊 不過都幾多舊
粉漿唔系好多👍🏻👍🏻👍🏻

Lunch set 系包一杯餐飲👍🏻

友人嘅蕃茄焗豬扒飯 看似都幾唔錯😂😂

2017-10-27 4304 浏览
今日同啲同事一齊去左中環碼頭呢間露天餐廳,一坐低望住個維港個境令到一整天係公司既怨氣消失得無影無蹤,十月尾呢個天氣完全唔熱再加少少海風真係無得輸。再望望餐牌啲野食有湯有主菜有野飲先大概60蚊,再加上呢個景真係唔敢相信自己既眼睛,叫左個焗咖哩牛肉飯,真係估唔到咁好食,真心推介係中環附近留工既朋友們黎試下!
2017-07-06 3662 浏览
朋友推薦我來這裡,這真的是驚喜,食物真的很好,和葡萄酒,啤酒很夾1.烤德國豬手:非常酥脆的豬皮和嫩肉裡面,非常美味的食物2.法式烤大蝦:食物聞起來如此美味,大蝦和法式土豆泥配對很好3.燒烤魷魚:魷魚真的很美味,和大隻4.炸多春魚:非常脆和味道很新鮮,非常好的魚味5.日式一口牛肉:感覺非常日本,牛肉很嫩,醬汁美味

1.烤德國豬手:非常酥脆的豬皮和嫩肉裡面,非常美味的食物

3.燒烤魷魚:魷魚真的很美味,和大隻