2019-10-02 661 浏览
原來最近南昌站開左新商場 V Walk都幾多食店 不過我同朋友已經食完飯所以行去左間叫 不二の茶既飲品店飲下野_手炒黑糖髒髒茶 $32呢一個款係店舖推薦既所以試一下 茶底幾滑 不過唔係好濃茶味珍珠幾彈幾有咬口 個樣可以再髒D都得京都抹茶髒髒茶 ($33)呢一杯茶味濃好多 !成個茶底都夠晒濃厚 珍珠一樣係偏大粒同埋好好咬唔會軟立立痴住晒而且佢店有樣好係有唔少坐位係店附近不過我唔知坐位係佢地店定係商場但係可以坐底慢慢飲 Hea一下我現場都見唔小人坐係到飲住吹水下
原來最近南昌站開左新商場 V Walk

呢一個款係店舖推薦既所以試一下
茶底幾滑 不過唔係好濃茶味
珍珠幾彈幾有咬口
個樣可以再髒D都得

京都抹茶髒髒茶 ($33)
呢一杯茶味濃好多 !
成個茶底都夠晒濃厚
珍珠一樣係偏大粒同埋好好咬
唔會軟立立痴住晒

而且佢店有樣好係有唔少坐位係店附近
不過我唔知坐位係佢地店定係商場
但係可以坐底慢慢飲 Hea一下
我現場都見唔小人坐係到飲住吹水下
2019-09-21 414 浏览
南昌站新商場v walk開左無耐今日終於可以過去行下一入門口比間裝修精緻既舖頭吸引左我過去店鋪雖然唔大佢既飲料主要分成果茶奶茶同芝士奶蓋系列我就比髒髒茶呢個名引左我去買黑糖珍奶 珍珠一定煮了好耐超級入味好有口感又彈牙黑糖同奶未攪勻既時候有髒髒既感覺◾️楊枝甘露超級好味果肉超多 唔會過甜啖啖肉期間限定嫁最後一杯係◾️爆樂紅西柚超大粒 解渴一流好多片西柚味道夠 健康之選老闆話好多ol飲嫁佢出面d枱櫈都係用雲石做主題高貴得黎又舒服行過想飲杯野可以試下不二の茶 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk地下1號舖
南昌站新商場v walk開左無耐

佢出面d枱櫈都係用雲石做主題
高貴得黎又舒服
行過想飲杯野
可以試下

不二の茶 (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk地下1號舖

2019-09-19 442 浏览
自V Walk新開張後,住附近的終於多了台式飲料選擇了!除了天仁茗茶、一芳、戀暖之茶,還有不二の茶,可能大家都會聯想到另一品牌的茶飲(不過這是來自台灣的品牌啦)~店鋪細細的,飲料主要分果茶、奶茶及芝士奶蓋系列,生朱古力波波茶比較特別~味道不算很甜,朱古力味亦挺濃郁的,喜歡朱古力的必點~不過個人覺得生朱古力波波茶的珍珠比較甜,可能煮了很久超級入味。另外點了水果茶,水果份量超多!酸酸甜甜很開胃,而且很清新。總括來講不過不失~

2019-09-19 170 浏览
小店之概念不斷引入不同品牌開業時令革新的甜飲控,在炎夏怎會不搶先一口來探探,價格大眾,手作口感柔軟紮實頗重果香慢慢擴散即化,綿綿濃郁刨得細密作冰底沖製,綴一口再接力既同事冰細結合得慢慢擴散山即化順果香回味無窮!「芒芒之茶 $37」/「爆樂紅西柚 $29」原汁即製現做份量足不能看輕,多層次既變化綜合樸實的顏色簡單味道一解甜膩,內藏原片西柚打造微酸甘香,拌勻水果塊吃掉一掃熱氣,怪不得漸層顏色賣相的確有睇頭

小店之概念不斷引入不同品牌開業

「芒芒之茶 $37」
/「爆樂紅西柚 $29」

2019-09-17
外卖自取
用餐时段
2019-09-17 138 浏览
圖中所示就係我帶嘅一杯朱古力珍珠奶茶,可以話係正常味道朱古力味我期望嘅係更加濃郁,另外佢個珍珠可以話係爽又喺香港珍珠奶茶店入面最甜嘅,價值為31蚊嘅佢,絕對唔抵。
2019-09-15 175 浏览
以前成日搭車都經南昌站但好少會南昌出去行下因為附近好似得住宅冇咩其他野但前排新開了個商場叫V Walk~入面好多熟悉的集團舖又有間比較少見的叫不二の茶.手炒黑糖髒髒茶 $32 因為見到推薦icon就試了這款~茶味對我來說有少少不夠濃但茶底幾清香大粒珍珠幾彈牙同埋意外地是有奶蓋!!那天吃得比較飽擔心會太膩不過結果都是飲曬😂~而且雖然店面不大但買了之後旁邊都有不少位可以坐係度同朋友吹水飲下🌱講了堂食仲可以走蓋無謂拎多個不用的膠蓋~.不二の茶📍 深水埗深旺道28號V Walk地下1號舖
以前成日搭車都經南昌站
但好少會南昌出去行下
因為附近好似得住宅冇咩其他野
但前排新開了個商場叫V Walk~
入面好多熟悉的集團舖
又有間比較少見的叫不二の茶
手炒黑糖髒髒茶 $32

因為見到推薦icon就試了這款~
茶味對我來說有少少不夠濃
但茶底幾清香
大粒珍珠幾彈牙
同埋意外地是有奶蓋!!
那天吃得比較飽
擔心會太膩
不過結果都是飲曬😂~

而且雖然店面不大
但買了之後旁邊都有不少位可以坐係度同朋友吹水飲下

🌱講了堂食仲可以走蓋
無謂拎多個不用的膠蓋~
不二の茶
📍 深水埗深旺道28號V Walk地下1號舖
2019-09-03 205 浏览
開左無耐既新商場 V Walk,除左環境唔錯 仲開左幾間飲品鋪,其中一間係地下既 ,不二の茶,貪佢有地方坐,可以同朋友吹下水 就買返2杯。不二茶王の茶$26我叫左茶王,正常份量不多不少糖/冰,尊重原創(1st) ,夏天飲一杯冰凍茶,真係涼到心底,茶底清香,配微微咸既芝士奶蓋 店員唔錯既推介。手炒黑糖髒髒茶$32係店鋪推介之一,產品如其名,髒髒的,朋友話賣相可以再髒d😂,茶底同樣清香夠滑 , 奶蓋好creamy , 不會太咸,珍珠軟硬適中,夠Q。

不二茶王の茶$26

手炒黑糖髒髒茶$32
2019-09-01 174 浏览
南昌站由一塊空地搖身一變成為新嘅地標商場。天氣咁熱,一衝入商場「V Walk」就見到呢間醒神嘅台式飲品店!京都抹茶髒髒茶 $33健康嘅抹茶,再加上台式珍珠奶茶。賣相都幾靚,影相打卡之後再搞勻,口感一流,粒粒珍珠夠晒咬口。芒芒多多 $38芒果味夠香濃,有啲似芒果沙冰嘅味道,再加上香港人經常飲嘅益力多,味道幾夾,都幾健康。店鋪飲品係新鮮即沖嘅,要等幾分鐘左右,時間合理。店鋪外仲有好多檯同枱櫈,可以坐低慢慢傾計慢慢飲,感覺十分文藝,幾舒服,值得推薦。

京都抹茶髒髒茶 $33

芒芒多多 $38

店鋪飲品係新鮮即沖嘅,要等幾分鐘左右,時間合理。
2019-08-29 154 浏览
繼續走訪南昌 -- Vwalk!夏日炎炎,最好就係買番杯台式飲品。現時台式飲品眾多,要選擇好飲的,都彷彿帶有難度。所以通常會走入大商場買 (覺得入大商場會有保證).今次去了不二之茶買兩杯夏日消暑飲品 --火紅芒芒 $39夏天飲芒果系列就最爽,奶蓋+芒果,芒果既fresh 夏日味,再配上底層果醬新鮮味一流飲落去,呼 透心涼 消暑一流不二茶王 $21這個茶味濃厚,而且不會苦,茶味香濃,大推喺呢個hot summer, 飲到一杯凍飲,係人生最爽既事
繼續走訪南昌 -- Vwalk!
今次去了不二之茶買兩杯夏日消暑飲品 --
火紅芒芒 $39

新鮮味一流
飲落去,呼 透心涼
消暑一流

不二茶王 $21
這個茶味濃厚,而且不會苦,茶味香濃,大推

喺呢個hot summer, 飲到一杯凍飲,係人生最爽既事
2019-08-28 147 浏览
經常返工途經呢個商場門口、望入去總見到一些休閒人士喺度嘆茶,既羨慕又妒忌,今日獨自食完豐富午餐,一於坐低嘆下先,落地大玻璃雖然只是望住十字馬路,不過睇住車來車往,途人繁忙的步伐,尼一刻有種偷得浮生半日閒嘅感覺天氣咁熱,當然叫啲解渴又消暑嘅鮮果茶飲品,店員推薦尼杯爆樂紅西柚 $29價錢相宜,果茶內放著大大塊新鮮西柚片,飲落微微的酸味帶點茶香,醒胃怡神,季節限時有芒芒多多 同楊枝甘露,最後揀咗杯芒果多多帶回家同家人分享,打碎了的芒果加上由細飲到大嘅多多,感覺腸道充滿了益生菌,你今日飲咗未😂

2019-08-28 111 浏览
自從上次飲過杯台式飲品之後,原來係真唔係會上癮既,連我本身唔太好呢類飲品既我都會開始物色邊道有d特別d同好飲d既鋪頭。今日黎到呢個新商場睇下有咩新野果時見到呢間不二之茶覺得幾吸引,就買一杯黎試下。首先吸引到我既鋪面感覺乾淨,好舒服好有文青感覺。第二我俾佢既鮮果茶吸引到我,所以我叫左杯火紅芒芒。火紅即係紅火龍果肉,有拒氧化既功效,同埋佢比普通既火龍果更甜,同埋更貴,可見餐廳著重食質既質素,另外芒果肉勁多而且好夠甜,加埋奶蓋就令到飲品又滑又香又好味,呢杯野真係又健康又好飲,值得推介。
南昌站V Walk開咗冇幾耐,仲有大量飲品店。🍹 但係行到最尾落扶手電梯就會見到呢間不二之茶。 🤩火紅芒芒($39) [好味度:7/10]呢度標榜用新鮮嘅生果食材。😋 見到調茶師係用新鮮嘅芒果去打造。💁🏻‍♂ 一飲落就有好香濃嘅芒果味。🥭 同埋個紅火龍果味真係好夾。👌🏻不二茶王之茶($26) [好味度:7/10]跟排天氣又濕又熱,真係好難頂。😵 飲番杯清茶的確好舒服。😗 呢度用上現萃嘅茶,可能要等耐啲,但係茶味更濃同深入。☕ 再配上奶蓋,多一分層次。😜餐廳有唔少座位,可以坐低慢慢飲。😇

火紅芒芒($39) [好味度:7/10]

火紅芒芒

不二茶王之茶($26) [好味度:7/10]

不二茶王之茶

餐廳有唔少座位,可以坐低慢慢飲。😇

火紅芒芒
不二茶王之茶
2019-08-27 64 浏览
Fuji Tea has a large sitting area so went here for a drink.Having had a bad drink from one of the drinks upstairs decided to try mango with red dragonfruit.Highly recommended if you love mango as it is blended with real fruit.To be honest, I thought it was quite a heavy drink which is almost like having dessert.According to the picture, I got more mango than dragonfruit.
2019-08-27 60 浏览
今天又正好在深水埗附近工作,天气好热又潮湿,不喝一点东西,简直过不下去了,于是跟同事一起过来不二茶,没想到口味惊艳,不仅解渴,还补充了满满的正能量!我点了一杯不二茶王芝茶,同事点了爆楽红西柚!拿到手上,觉得好看极了!同事那杯红西柚,有大片大片的水果在里面,一粒粒的柚子果粒,带着满满的维生素及微量元素,对身体跟皮肤都是无比的好,我趁她不注意偷偷地喝了一口,一大口!简直想再来一杯!我自己的这杯也超级赞,茶味十足,清爽解渴!
2019-08-27 45 浏览
宜家飲品開到成行成市,今日行過V walk見到有間,天氣又咁熱,我同老公一人一杯。我買左火紅芒芒,$39,火紅芒芒係用火龍果同芒果而做。唔上面黃色,下面紅色,火龍果肉沈晒底,飲用前要搞一搞。我叫左少冰,雖然兩種水果都帶甜,但係甜度適中,芒果味都幾重。另一杯老公叫左「芒芒多多」,呢杯$38,益力多味唔太濃,但帶少少酸味,芒果味重,酸味加甜味一齊,令杯野幾易入口,飲品內仲有少少芒果肉,飲緊既時候都有啲野咬下。

外卖自取