2021-11-15 566 浏览
第一次試呢間黑糖珍珠奶茶,叫左正常甜度少冰,奶茶味道偏淡,珍珠質地較淋,珍珠痴埋一舊,整體都係試過就算ge質素。但飲到一半𡁻緊一堆痴埋ge珍珠時,發現好似有條線,吐出黎望真d,係一條金啡色打kick長頭髮串住係一堆珍珠度,即係冇晒食慾,想嘔!!
2021-11-15
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2021-11-03 370 浏览
去到員工在玩手機,個樣最好你唔好來幫襯。叫左杯熱飲,俾個好薄既膠杯我,先唔講會唔會有塑化劑,而係個杯好燙手,我已經用總巾包住,都好熱,然後行行下又有熱茶由杯邊溢出來,碌到手。去到員工在玩手機,個樣最好你唔好來幫襯。叫左杯熱飲,俾個好薄既膠杯我,先唔講會唔會有塑化劑,而係個杯好燙手,我已經用總巾包住,都好熱,然後行行下又有熱茶由杯邊溢出來,碌到手。佢D茶其實幾好飲,可惜服務真係唔得,希望老闆可以關注下
去到員工在玩手機,個樣最好你唔好來幫襯。

去到員工在玩手機,個樣最好你唔好來幫襯。

佢D茶其實幾好飲,可惜服務真係唔得,希望老闆可以關注下
熱茶
外卖自取
2021-06-25 603 浏览
Very rude staffs and not helpful at all. I asked for a spoon and gave me a bowl asking for 1 dollar. And I ask her if she understands english in which she turned her back and rudely replies ”NO”. Its fine if she dont understand english but she seemed like she dont care about the customers and sales or they must have been not paid well.
2021-06-25
$32 (其他)
2021-04-27 795 浏览
首先,我承認我可能阻人收工,當時我無為意時間,見到前面有人落緊單,我就排隊,原來佢哋仲有幾分鐘就收工,到我落完order,見到收銀員面口係黑到極致!首先,我嗌咗個杯”爆落紅西柚” 半甜,但店員入咗7分甜,重點係,實際口感係「極甜」!絕對不可能係7分甜!!第二,由於太甜,我決定打開蓋,淨係食啲西柚肉,就見到片西柚上面佈滿白色點!我唔知係啲乜嘢,但係已經起晒雞皮!!都好希望有人話俾我知呢啲係乜嘢!總之就係一場惡夢!

爆樂紅西柚

我唔知係啲乜嘢,但係已經起晒雞皮!!
都好希望有人話俾我知呢啲係乜嘢!
總之就係一場惡夢!
2021-04-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
🚩芋泥鮮奶芋圓💰價錢:$27.2(外賣app自取價)V walk有兩大台式飲料店除咗戀暖の初茶 仲有不二の茶打對台😂雖然飲完戀暖の初茶既香芋奶蓋都幾好飲但主要由香芋粉沖出嚟所以飲落冇啖啖杰撻撻芋泥既口感滿足唔到芋泥控既慾望所以有個藉口俾我試埋不二の茶🙈希望滿足到我想要既啖啖濃厚芋泥口感既慾望冇後悔飲不二の茶 因為真係完全唔同口感係好濃厚既芋泥😍芋泥味飲得出係天然冇加香芋粉而且芋泥份量夠多👍🏻所以先可以咁濃稠因為芋泥係哂最底 一定要攪勻先好飲!如果唔係只會飲到一pat芋泥加鮮奶🤣我嗌咗無糖走冰芋泥有淡淡既甜味可能係加咗少少嘅糖去調味🤔但攪勻配埋鮮奶飲落甜度恰到好處我鐘意呢個甜度☺️大概2、3分甜而芋圓口感正常 唔會太淋亦帶有少許嚼勁望落有三款芋圓 見到有紅、綠色既芋圓?🤔綠色嘅芋圓唔知係咪抹茶味😲😲竟然食到有少少抹茶味😧整體嚟講我非常滿意💯👍🏻想飲濃稠既芋泥鮮奶可以試試佢👍🏻而且價錢又唔貴 cp值高經過附近嘅話推薦芋泥控一試!
🚩芋泥鮮奶芋圓
💰價錢:$27.2(外賣app自取價)

V walk有兩大台式飲料店
冇後悔飲不二の茶 因為真係完全唔同
口感係好濃厚既芋泥😍
芋泥味飲得出係天然冇加香芋粉
而且芋泥份量夠多👍🏻所以先可以咁濃稠
因為芋泥係哂最底 一定要攪勻先好飲!
如果唔係只會飲到一pat芋泥加鮮奶🤣
我嗌咗無糖走冰
芋泥有淡淡既甜味
可能係加咗少少嘅糖去調味🤔
但攪勻配埋鮮奶飲落甜度恰到好處
我鐘意呢個甜度☺️
大概2、3分甜
而芋圓口感正常 唔會太淋亦帶有少許嚼勁
望落有三款芋圓 見到有紅、綠色既芋圓?🤔
綠色嘅芋圓唔知係咪抹茶味😲😲
竟然食到有少少抹茶味😧
整體嚟講我非常滿意💯👍🏻
想飲濃稠既芋泥鮮奶可以試試佢👍🏻
而且價錢又唔貴 cp值高
經過附近嘅話
推薦芋泥控一試!
芋泥鮮奶芋圓
2021-03-28
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
芋泥鮮奶芋圓
2021-03-12 487 浏览
傍晚在V Walk 等朋友時,朋友叫我在不二之茶邊飲邊坐邊等佢,不二在V Walk 商場地下,而佢哋坐位是商場的坐位,用欄圍住的...芒果百香多多,芒果肉夠多,不知道是否冰不夠多,太甜了,如果可以減甜更好!

2021-03-09 342 浏览
好飲嘅芋泥鮮奶芋圓但態度令人卻步🤓🤓 味道真系唔錯,鮮奶味好濃脂香味🍼🍼芋泥加咗少少糖,質感非常綿密,正😄😄不過芋圓就好細粒無乜咬口。 三十幾蚊只得細杯版唔算特別平,而且店員態度超唔耐煩(但我完全唔系阻佢收工嘅時間)。所以就算好飲都要再考慮下次見到幫唔幫襯😄😄
好飲嘅芋泥鮮奶芋圓但態度令人卻步🤓🤓

2020-11-17 565 浏览
其實呢間飲品唔錯幾好飲平時都會飲吓佢嘅芝士奶蓋沙冰 價錢偏貴但發現有個問題就係奶蓋份量越來越少🥺上次嗌過芝士奶蓋四季春 奶蓋得勁薄一層 茶底係出色嘅唔澀 水果沙冰都唔錯
其實呢間飲品唔錯幾好飲
平時都會飲吓佢嘅芝士奶蓋沙冰 價錢偏貴
但發現有個問題就係奶蓋份量越來越少🥺
上次嗌過芝士奶蓋四季春 奶蓋得勁薄一層
茶底係出色嘅唔澀 水果沙冰都唔錯

2020-10-28 474 浏览
叫咗個椰汁芋圓紅豆鮮草,本身諗住天氣冷叫佢少啲冰,還掂啲冰都食唔到!點知原來佢係唔落冰㗎!啲芋圓好有口感!好彈牙!同埋溫度唔洗落冰都夠凍!賣相好cute好有台灣嘅感覺!仲要堂食嘅餐具都獨立包裝!好有心思!因為第一次試呢間嘢又見唔太多人買,所以都係叫咗個細嘅試下先!點知原來咁好食!早知叫個大啦!唔夠喉呀!細嘅27蚊,大嘅39蚊不過佢電視機上面嘅餐無相睇,而且啲字細到檬到睇唔到,行埋啲先發覺原來枱面有餐牌搞到睇死我!間舖側邊得十幾個位,不過好彩都唔太多人坐,日頭搵位都唔太大問題!

椰汁芋圓紅豆鮮草

細嘅27蚊,大嘅39蚊
搞到睇死我!
椰汁芋圓紅豆鮮草
2020-10-23 291 浏览
同朋友喺附近食完晏行左陣🍚口痕想飲杯野。🤡連鎖飲品店飲到厭,當然要支持小店。Menus好多選擇,仲有甜品芋圓(已經決定下次要試)。成日飲珍奶想飲下其他野,我叫左呢杯芒芒芝茶。顏色比我想像中淺色,因為溝左茶底,但都飲到茶香同芒果嘅清甜。識飲第一啖一定要開蓋飲試下個芝士奶蓋,鹹香滋味。 之後我會攪勻飲😋😋😋奶味變得較重👿💕超正。我中意佢唔太甜,好清新,仲食到果肉🙆‍♀️👍店鋪旁邊設有小量座位,行到攰可以坐低抖下慢活一下。Have A Nice Day❤

芒芒芝茶

店鋪旁邊設有小量座位,行到攰可以坐低抖下慢活一下。

Have A Nice Day❤
2020-09-20 304 浏览
一直係到搵緊X茶嘅代替品咁啱響屋企附近有呢間野結果真係好難飲碎桃肉+水+奶蓋好hea 加上攞嘢飲嘅地方喺最入面又無嗌號器嗰D坐低左之後都唔知幾時先有得拎咁就38 不了
一直係到搵緊X茶嘅代替品
又無嗌號器嗰D
坐低左之後都唔知幾時先有得拎
咁就38 不了

2020-09-20
南昌前排開咗個新商場,竟然發現有台式飲品賣呀🤩主要以水果茶及芋圓類甜品做賣類😋鋪頭傍邊有少量坐位,想飲吓野休息吓可以去試試👍🏻火紅芒芒 $39角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗紅火龍果同芒果都係新鮮即切即榨😍火龍果榨汁好鮮甜😋芒果切肉都好甜好香🥰配埋頂頂果陣淡芝士👍🏻溝埋一齊飲真係fresh得嚟帶啲芝士嘅濃味🤩芒芒多多 $38角落評分:🌕🌕🌕🌕🌕平時出面好少見有芒果益力多,呢間有即刻試試🤩芒果係即切即榨👍🏻芒果香香甜甜配埋益力多真係好夾🥰叫咗微甜已經好足夠😍

火紅芒芒 $39
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗

芒芒多多 $38
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌕
2020-02-10 907 浏览
新年期間,走到去南昌站v walk商場, 走到一間台式飲品店,見有點口渴, 所以買了一杯來試試。飲品店叫不二之茶, 雖然店名有點像日文, 但賣的都是台式飲品。 飲品店是在百佳樓下的corner位,有點隱蔽。店外有少量坐位,可以坐低慢慢飲。想試些特別的飲品,又見餐牌上有幾款寫上新品,所以點了火紅百香檸綠,少冰少糖 ($32)。先講下這個杯,膠是非常硬身的,而且開口位有個小蓋,飲完可留下來當水杯用,又不錯喎!這杯飲品的"火紅"原來是紅肉火龍果,我見職員没有加任何色素,所以飲品的顏色全是來自火龍果。火龍果超多,而且切的大小剛好,用飲管可吃到。檸檬綠茶味道調得剛好,不會太酸,跟少糖少冰不會覺得太甜。價錢方面,以鮮果茶來說,不算太貴。 不妨一試!

檸檬綠茶味道調得剛好,不會太酸,跟少糖少冰不會覺得太甜。
價錢方面,以鮮果茶來說,不算太貴。 不妨一試!
奶蓋:好奇怪,好多油,好似浮喺面同啲茶溝唔埋咁茶底:正常無特別寒天:好細粒又硬,口感完全唔得好難飲,唔會再試😓價錢唔係特別親民,野飲又比較細杯。。。唔抵飲囉。。。
奶蓋:好奇怪,好多油,好似浮喺面同啲茶溝唔埋咁

茶底:正常無特別

寒天:好細粒又硬,口感完全唔得

好難飲,唔會再試😓
價錢唔係特別親民,野飲又比較細杯。。。
唔抵飲囉。。。
2019-10-07 889 浏览
為了喝這家的茶來到很少機會去的南昌站🙈 雖然店鋪面積小,但近窗位置有幾張枱和椅,可以慢慢坐下來喝杯茶😌。喜歡西柚的handsup,二話不說點了爆樂紅西柚🍊 還有看起來顏色好美的火紅芒芒🥰 聽老闆說,所有水果是親自到果欄選購,西柚肉是當日即開即取肉,不會隔夜而保持新鮮水準~ 爆樂紅西柚喝起來果然清新可口,西柚肉粒粒飽滿多汁,不酸澀很香甜,這杯超好喝!。另外火紅芒芒底層是份量十足的紅火龍果果肉粒,中間是用上新鮮芒果打成的沙冰,再配搭一層微咸的芝士奶蓋,喝起來口感豐富味道層次分明,而且本身芝士奶蓋味道超好,紅火龍果肉也好吃,這杯也是超推介啊~。老闆說遲些會有咖啡供應,也考慮製作小吃,期待期待🥰

老闆說遲些會有咖啡供應,也考慮製作小吃,期待期待🥰