2019-08-27 44 浏览
今日同老婆去深水埗新商場V Walk,食完個lunch,食完咸野緊係想食下甜野,但老婆又唔想食甜品,但依度商場細細,竟然都有幾間飲品店,但最後都揀左依間"不二之茶" ,點解揀佢?因為環境好,好舒服我地剛剛食完lunch仲飽緊,依間又未試過,所以決定嗌一杯佢個招牌"不二茶王之茶",未飲就咁聽個名都覺得勁,杯茶黎到,原來係有奶蓋係面,我好鍾意奶蓋,佢個份量一d都唔少,首先飲一啖奶蓋,好滑,好香,奶味好濃,再飲d茶,茶王個名當之無愧,茶味好突出,但同個奶蓋又冇衝突,最後max埋一齊飲,出奇地夾,下次再黎要試下其他款式。
2019-08-26
用餐时段
2019-08-24 79 浏览
🔎不二の茶 (深水埗)📍深水埗深旺道28號V Walk地下G-1號舖-V Walk嘅飲品店真係相當之多 小小的一個商場都有6-7間賣飲品 今次試嘅呢間係D1出口一出嘅地鋪 呢間嘅好處係有坐位!🔹火紅芒芒 $39紅肉火龍果加芒果再加芝士~~好邪惡亦都好吸引!打碎左嘅芒果 飲得出唔係用平野!個底仲加左好多火龍果~ 增加咬口 值得一試🔹西瓜芝茶 $35全杯都用新鮮西瓜打成 夏天飲真係無得輸呀呢間嘅芝士唔係平時飲到好咸果款我覺得唔錯 幾creamy少少咸 芝士味較出下次再試下其他系列
🔎不二の茶 (深水埗)
📍深水埗深旺道28號V Walk地下G-1號舖

🔹火紅芒芒 $39
紅肉火龍果加芒果再加芝士~~
好邪惡亦都好吸引!
打碎左嘅芒果 飲得出唔係用平野!
個底仲加左好多火龍果~ 增加咬口 值得一試

🔹西瓜芝茶 $35
全杯都用新鮮西瓜打成 夏天飲真係無得輸呀
呢間嘅芝士唔係平時飲到好咸果款
我覺得唔錯 幾creamy少少咸 芝士味較出

下次再試下其他系列
2019-08-11 132 浏览
深水埗開左商場我們最鐘意試新嘢,咁岩星期六放假無嘢做, 唔駛煮飯便特登走過去食個午飯, 但走嘅時候發現開左間新飲品舖, 睇落都好有特色, 叫”不二之茶”, 入面有好多款都好吸引我地,有珍珠奶茶,水果茶, 仲有好多其他野, 睇落真係好鬼吸引, 我們咁係要買杯來飲下啦.我們分別買了水果茶及手炒黑糖髒髒茶, 我嗰杯水果茶真的有攪碎了的果肉在裡面, 一啖啜落去, 啜到些沙冰, 仲有些超細粒的果粒, 果粒爽口, 酸酸甜甜, 超好味! 手炒黑糖髒髒茶最上面嗰層是芝士, 待我再攬勻杯嘢飲, 又啜到香濃綿滑的芝士味道, 一D都唔會覺得漏, 反而覺得芝士好香, 啜完一啖仲想啜, 好好飲呀!真的好滋味!
真的好滋味!
2019-08-11 78 浏览
今日氣溫真係好鬼熱,見到新開嘅商埸入面新開左間台式嘢飲, 咁就當然要去試吓啦!我就飲咗手炒黑糖髒髒茶同埋個朋友飲咗火紅芒芒茶,個價唔算貴,最緊要咁熱飲真係好舒服!手炒黑糖髒髒茶茶味不錯珍珠煙銀有口感,唔會話係淋晒嗰啲珍珠,手炒黑糖髒髒茶真係第一次試,平時嗰啲珍珠奶茶都只係普通茶包。手炒黑糖髒髒茶嘅感覺好似飲緊正式茶咁,真係好香濃架。而火紅芒芒就甜而不膩,裏邊仲有好多芒果粒。呢一個啱晒食到飽飽濟濟嘅時候飲,更適合夏天飲!
2019-08-01 211 浏览
放工經過屋企附近新商場,知道入面有間新茶飲店開張,作為珍奶控嘅我當然唔會錯過啦!呢間茶飲店嘅裝修主要都係圍繞番簡約小清新嘅style,店入面大大小小嘅角落都放咗一盆盆薰衣草小盆栽,增添咗幾分文青味,啱哂用黎打卡!佢地飲品嘅價錢同一般香港嘅茶飲店相符,大約都係around $25-$40一杯,種類唔算多,不過就有齊香港人鍾意嘅芝士水果茶同珍珠奶茶系列! 今次我就揀咗佢新推出嘅京都抺茶髒髒($33),下層柔滑嘅珍珠奶加配上層嘅抺茶,珍珠韌度適中,勝在奶味夠濃郁,如果抺茶味可以再特出d就更好,整體上而言都係值得推薦的!

2019-07-29
  • 京都抺茶髒髒
喺VWALK想返屋企...行過見到第2杯半價...........所以就「唔小心」又買多杯野黎飲啦呢個世界實在係太多唔小心喇望住個menu本身都唔知飲咩好...最後係比佢menu上面的product shot吸引左...所以揀左佢杯火紅芒芒黎試~~隻色真係靚到呢等既時候周圍睇下佢既布置...個感覺都幾舒服!燈登, 終於都整到喇, 點左兩杯一樣樣~~最底係火龍果...上面係芒果!飲入口, 一粒粒既火龍果肉同芒果肉(見住佢真係放d粒粒新鮮果肉入去架!)好有咬口, 口感唔錯~~同埋有樣好, 唔會太甜岩岩好呀!!下次試咩好呢~~睇到其他人飲d珍珠奶茶好似好正咁!

呢個世界實在係太多唔小心喇

望住個menu本身都唔知飲咩好...

所以揀左佢杯火紅芒芒黎試~~
隻色真係靚到呢

等既時候周圍睇下佢既布置...
個感覺都幾舒服!

燈登, 終於都整到喇, 點左兩杯一樣樣~~

最底係火龍果...
上面係芒果!

飲入口, 一粒粒既火龍果肉同芒果肉
(見住佢真係放d粒粒新鮮果肉入去架!)
好有咬口, 口感唔錯~~

同埋有樣好, 唔會太甜岩岩好呀!!

下次試咩好呢~~
睇到其他人飲d珍珠奶茶好似好正咁!

2019-07-29
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 火紅芒芒