2023-04-30 682 浏览
餐廳內有不少Mirror海報及小裝飾,適合鏡粉打卡。收銀處有兩隻不怕生的貓咪,引來不少食客上前拍照及逗貓。 隔壁有區內人氣甜品店「大飯堂」🍝 卡邦尼意粉 $75真身為白汁忌廉意粉而並非卡邦尼,這應該是香港不少cafe的通病,味道屬普通水平但分量充足*套餐連餐湯、餐包及飲品🐮 英式鹹牛脷飯配洋蔥汁 $75牛脷味道較清淡,並非期望中一般鹹牛脷的味道,約有10塊薄片。醬汁有黑椒、白汁、洋蔥汁等選擇,是次選擇的洋蔥汁味道極甜,沒有洋蔥的味道,比較像茄汁🥲*套餐連餐湯、餐包及飲品🥣 粟米忌廉湯 & 缺席的餐包是日餐湯為粟米忌廉湯,整碗湯一顆粟米都沒有,味道偏咸。由於主餐已進食到一半都還沒上餐包,詢問員店才知道今天沒麵包提供,雖然點餐app內有標明送完即止之類的字眼,但如店員可在點餐前提早告知沒有餐包供應會更好。🥤 凍朱古力 (跟餐轉飲+$5)普通凍朱古力,沒有特別好/壞🗒️ 總結餐廳位於洪水橋不接近西鐵站,如非愛貓之人或鏡粉,不建議刻意前往。✏️ 另收加一服務費

🍝 卡邦尼意粉 $75
*套餐連餐湯、餐包及飲品

🐮 英式鹹牛脷飯配洋蔥汁 $75
*套餐連餐湯、餐包及飲品

🥣 粟米忌廉湯 & 缺席的餐包

🥤 凍朱古力 (跟餐轉飲+$5)
普通凍朱古力,沒有特別好/壞

🗒️ 總結

✏️ 另收加一服務費
2023-03-03 458 浏览
性價比不俗的街坊西餐店。來過兩次食lunch,獨沽一味叫牛扒餐🤣$60多有餐湯、主菜、飲品,味道正正常常,有時想鋸扒又沒什麼要求的話,我覺得可以!不過今次牛扒嘅黑椒汁同燒汁係同上次食唔同味,今次冇咁好食。另外餐牌上其他意粉/焗飯都係差唔多價錢,對我嚟講相對扒類吸引力冇咁大~weekend食late lunch呢度算係靜靜地嘅選擇。今次黎發現有店長貓!佢瞓係收銀枱好搞笑。p.s. 店內超多mirror,fans來應該會好開心。
性價比不俗的街坊西餐店。

今次黎發現有店長貓!佢瞓係收銀枱好搞笑。

p.s. 店內超多mirror,fans來應該會好開心。
2022-12-25 426 浏览
聖誕節出咗去尖沙咀玩 咁夜諗住搵間餐廳食西餐 仲有一兩個細佬仔 諗住坐得鬆動啲 今晚同屋企人去咗呢度食晚餐 打電話嚟訂台 店員有禮 位置雖然係洪水橋 估計做街坊生意 估唔到啲嘢食水準有驚喜 個人覺得都高水準西餐 叫咗幾個Set都係水準之作 六個人食咗千二蚊 埋單仲有獎抽比細佬仔開心下 大人小朋友都好開心 住附近三個輕鐵站 都一定會再嚟 支持一下呢間西餐小店 不過小店無碌卡 只能比現金 八達通 支付寶 下次再食會帶現金 唔駛小店硬食支付寶手續費 良心餐廳

羊架
羊架
2022-12-24 290 浏览
芝士菠菜餡介子雲吞配意式茄蓉($72)凍檸茶(+$3)午餐除咗餐飲,仲有餐湯(粟米湯,如果濃啲會好飲啲)及餐包(蒜蓉包,香脆夠蒜味又有香草,好味道)。雲吞仔細細粒,但有成十幾廿粒。餡料微微咸香;餡皮有啲厚度,所以夠飽肚;茄蓉酸酸甜甜,夠哂開胃。焗黑松露龍利柳飯($75)凍檸茶(+$3)即焗,需時約十數分鐘,焗得夠香(好怕焗飯是旦焗兩嘢就拎出嚟)。魚柳實肉,冇腥味冇雪味,但略嫌粉皮厚咗少少。黑松露醬加埋芝士,夠哂濃味,撈飯一流。餐廳樓底超高,空間感十足。店內大量 MIRROR  應援物,用餐當日啱啱仲有兒登仔poster派。
芝士菠菜餡介子雲吞配意式茄蓉($72)凍檸茶(+$3)

焗黑松露龍利柳飯($75)凍檸茶(+$3)

芝士菠菜餡介子雲吞配意式茄蓉
焗黑松露龍利柳飯
餐湯(粟米湯)
餐包(蒜蓉包)
餐飲(凍檸茶)
2021-03-07 2521 浏览
叫左2個餐等左20分鐘都冇野來,見後面枱剛叫完野就有野到.就問2個 職員,問完冇咩反應就行開左。等多一陣見係冇野食又唔見佢地幫我睇下,就再追問有冇幫我落單,原來就冇。
2020-12-15 1776 浏览
洪水橋只有好少餐廳選擇,比我誤打誤撞搵到呢間cafe💛價錢便宜但食物質素高水準。最好食係雞扒,即使係外賣,個雞扒皮都仲脆卜卜,肉質嫩得黎多汁👍🏻👍🏻豬扒都係味道醃得岩岩好,肉質唔會鞋口😆每個飯仲配流心蛋,會唔小心食曬成兜飯😹另外$40仲有包飲品,基本上我每次只會飲齋啡,因為夠濃味同順口。只要我唔想煮,佢一定係第一選擇。

香煎豬扒雞扒蛋飯
外卖自取
香煎豬扒雞扒蛋飯
2020-11-28 1255 浏览
今日lunch經開洪水橋,就來試下呢間西餐廳。好鍾意個店舖名(不見不散)☺️❤️西冷牛扒蛋天使麵 配 熱檸茶塊西冷扒都好大塊,意粉份量都多,加埋隻蛋,食完係超飽👍🏻👍🏻 如果白汁唔夠,可以再加。呢點我覺得好體貼❤️❤️ 重點係價錢唔貴,下次會再來👍🏻😋

西冷牛扒蛋天使麵 配 熱檸茶

重點係價錢唔貴,下次會再來👍🏻😋
2020-10-07 2217 浏览
唔知大家有冇去抽YELL CARD呢🎴?而小編已經抽咗一排卡,抽咗大約十幾張,超鍾意入面既設計😍。小編咁啱住既附近有一間餐廳都有YELL CARD機可以畀朋友去抽😻,而且餐廳環境寬敞又舒適😊,而且除咗西式菜式之外,仲有中式同日式😳,小編除咗抽YELL CARD之餘,都試下呢間小店食物質素啦🥰。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈L10. 茄汁海鮮炒意粉 $48小編朝早第一餐已經係食午餐🍽,食茄汁點都比較開胃🍅,酸酸甜甜既醬汁。而餐廳用既蕃茄汁並唔係用罐頭,係用番茄肉慢慢熬製💦,海鮮都算足料,有蜆肉,墨魚肉較多🌰,而且意粉既份量比想像中多,畀出面餐廳都多0.5倍,意粉既硬度唔係太硬,非常適合作為醒胃既一餐。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小編呢一刻先知原來呢到附近都有間西式餐廳,真係意料唔到🤯。入面既環境好舒適,設有好多模型擺設,仲有一部夾公仔機添✨,喺度食飯之餘仲可以欣賞一下餐廳所有既裝潢、擺設同娛樂👀。雖然位置唔太容易搵得到,但住喺附近既居民嘗試過第一次之後,就會知道餐廳既性價比其實係相當之高😚,小編自今次既初體驗亦都對餐廳的印象有特別既深刻🤝。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈L10. 茄汁海鮮炒意粉 $48
2020-09-27
2020-07-16 1292 浏览
由於病毒🦠係6點後會出現而家唯有食外賣啦!好在附近有間黃店餐廳可以買外賣順便支持下💪🏼-菠菜煙三文魚意粉🍝 $82推介望落綠色既意粉已經知道個菠菜好足料😍菠菜汁整到好creamy😋😋菠菜配煙三文魚真係絕配!-脆皮咸豬手配薯菜 $178豬手皮脆肉嫩真係脆卜卜層皮😋豬手亦好大舊兩個人share都得呀!加埋燒汁更加惹味😋😋😋唔鐘意食薯菜既人可以加$12 轉意粉/飯😉-所有晚餐都配蒜蓉包🥖是日餐湯🥣同餐飲☕️真係好抵食嫁!
菠菜煙三文魚意粉🍝 $82

脆皮咸豬手配薯菜 $178

所有晚餐都配蒜蓉包🥖是日餐湯🥣同餐飲☕️真係好抵食嫁!
2020-07-16
35 分钟 (外卖送餐)
  • 菠菜煙三文魚意粉
  • 脆皮咸豬手
2020-05-23 1132 浏览
第一次幫襯 食物以西式為主 欣賞它有素菜 選擇亦算多 味道還可以但分量偏少 價錢略貴 一個焗飯要68元但不是很足分量 只是碟子小 服務員禮貌不好 全店只有兩位服務員 雖然是黃店但不會再幫襯了!
2020-04-29 754 浏览
洪水橋呢個小社區近年不斷發展 高樓大廈同人都多左 行過見到呢間不見不散 特別多人排隊 所以決定入去試下~ 佢午餐有set 有蘑菇湯、蒜蓉包同飲品 價錢合理👍🏻 落完order 好快就送上蘑菇忌廉湯同蒜蓉包 湯不是太濃味 但蒜蓉包就好香脆熱辣辣👍🏻 叫左茄汁海鮮意粉 睇落都幾多海鮮 不過覺得茄味唔夠濃 如果可以落埋茄肉會更高層次同口感~ 不過佢都有幾多紅椒黃椒搭夠都唔錯👍🏻👍🏻 我自己再加左小小辣椒仔 更加好味🤩 最後仲配埋餐飲凍檸茶 呢個午餐份量唔算好多但都算唔錯😊
2020-04-04
2020-04-06 826 浏览
其實上星期六已經食過一次,當時叫咗兩份扒,一份五成,一份七成,而兩份扒嘅出餐時間相隔好耐,而且七成熟竟然生過五成熟,仲出晒血水,結果又要等佢煎過先有得食。另一重點係食物唔熱,湯、意粉、扒都唔熱,唯一好食嘅就係蒜蓉包。後來我喺社交平台向店家反映,佢都講咗原因同承認出錯,所以我認為要俾多次機會佢。事隔一星期,今次一家三口去食,我照舊食牛扒,老公叫咗肉醬意粉,一齊share俾大小姐就啱啱好。蒜蓉包仍然係出色,今日餐湯係蘑菇湯,好香,可惜飲落比較淡同好稀,稍為遜色。食品全部熱辣辣上枱,老公話肉醬意粉好好味,連奶茶都好得,可以再encore 。我食完份扒,個湯都仲係熱,勁!感謝店主pm我講返原因,人總有出錯嘅,最緊要肯承認同改善,值得讚賞!全靠店主,我先無錯過一間咁好嘅餐廳,食到咁滿意嘅西餐,連老公都滿意先係最難得!

2020-04-04
2020-04-04 485 浏览
今日晚餐叫左碟墨魚汁海鮮意粉,成碟意粉得一小粒魷魚同青椒,原來咁就叫海鮮。。意粉又好咸 ,好難食!忌廉餐湯仲差過罐頭湯。。餐廳裡面堆放大量雜物,感覺很不良好!我同朋友食左一半就無食了,食吾落!以後不會再來!我很少寫食評,但我忍吾住要寫,去快餐店吃的質素還好食過呢間!
。。意粉又好咸 ,好難食!忌廉餐湯仲差過罐頭湯。。
餐廳裡面堆放大量雜物,感覺很不良好!
我同朋友食左一半就無食了,食吾落!以後不會再來!

2020-04-03
2019-11-26 833 浏览
平時係openrice見到有呢間野,但一直都吾覺佢嘅存在,因為通常只行馬會果邊都未轉過入去果個位,今日終於搵到佢了,同朋友一人叫了一個午餐,抵食,午餐包熱飲、湯、蒜蓉法包,雞扒做到外脆內軟值得一讚,味道都很好,我口味重白汁就略為淡咗啲,碟飯貌相都很好👍🏻,有下次
平時係openrice見到有呢間野,
2019-11-26
2019-03-23 1352 浏览
餐廳環境寬敞舒適,服務質素好,食物質量有水準, 價錢相宜。 推介焗黑松露龍脷柳飯, 黑松露獨特香味+龍脷柳不太軟很搭配。另外招牌流心芝士漢堡包配薯條, 其流心芝士配juicy 不硬牛肉漢堡+脆香薯條很正。 我最喜歡吃嘅脆皮鹹豬手配薯菜, 豬手外脆內軟又有咬勁,薯條好似薯角咁大條很惹味。還有卡邦尼意粉也是招牌菜,意粉不太淋煙肉很香。十安士牛肉眼扒配薯菜,特級牛肉,其肉眼扒保持肉汁。套餐全部配南瓜湯,蒜蓉包和熱飲, 南瓜湯充滿南瓜香味+忌廉, 蒜蓉包好香蒜蓉味又很脆口。非常值得推介。